Закарлюка: Жереб для Шахтаря сприятливий

Закарлюка: Жереб для Шахтаря сприятливий


Сергій Закарлюка поділився враженнями від результатів жеребкування 1/16 фіналу Ліги Європи для українських клубів.

- Генеральний директор ФК "Шахтар" Сергій Палкін вже окреслив мету "гірників" - це перемога в Лізі Європи. Чи реальне таке завдання?

- Виграти турнір реально. Тільки важливо, що б у "гірників" не сталося недооцінки суперника. Виконавська майстерність у підопічних Мірчі Луческу, поза сумнівом, вища, ніж у чеських футболістів. Тут важливий настрій, психологічна, а також функціональна підготовка. Слабких суперників на стадії плей-офф, немає. Незважаючи на високий середній вік футболістів "Вікторії", чехи можуть зібратися і довести свою спроможність у поєдинку з будь-яким суперником. Тим паче, що чеські команди завжди вирізнялися суворою дисципліною і бійцівськими якостями. Хоча можна сказати так, що жереб для "Шахтаря" сприятливий.

- Буквально вчора англійські, а також іспанські ЗМІ заполонили футбольний простір інформацією про зняття з постів коучів "Тоттенхема" і "Валенсії". Ці відставки в світлі майбутніх матчів на руку українським командам?

- Отримати з цих відставок зиск досить складно. Вочевидь, відставка тренера "Валенсії" Мирослава Джукіча давно напрошувалася. Коли немає позитивного результату, винен тренер. Так було завжди. Київському "Динамо", футболісти якого ось вже більше року показують нестабільні результати у всіх турнірах, відставка тренера суперника не вигідна. Мені цікаво буде подивитись на гру команди Блохіна після зимової паузи. Чи зможуть динамівці підійти у всеозброєнні до ігор проти іспанців, це ще питання. Адже іспанці постануть перед киянами абсолютно іншою командою. Більш мобілізованою і з іншим настроєм. Будь-яка тренерська відставка ще більше мотивує гравців. Кожен з них буде прагнути зарекомендувати себе з кращої сторони перед новим наставником. А у футбол вони грати вміють, контроль м'яча і техніку нікуди від них не забереш.

Дніпропетровцям, мабуть, більше за всіх наші команди не пощастило з жеребом. У матчах проти "Тоттенхема" крім виконавської майстерності гравців, їх бійцівських якостей вийде і тренерська стратегія Рамоса. Якщо іспанець зможе переграти тактично свого візаві, то можна вважати, що 50% успіху досягнуто. Звичайно, і футболісти "Дніпра" повинні підійти до цих поєдинків у відмінній формі. Зозуля, Коноплянка, Ротань і Селезньов зобов'язані взяти на себе функції лідерів і вести за собою команду. Буде складно, а в Англії особливо. У британців футбол - це релігія. Стадіон буде забитий повністю.

- На "Чорноморець" також чекає складне протистояння з французьким "Ліоном". Які ліки для перемоги можна прописати одеситам?

- "Морякам" буде складно і непросто в боротьбі з таким суперником, але потрібно грати. Хто очікував від одеситів, що вони зможуть вирвати перемогу в Ейндховені? Практично ніхто! А хлопці як слід налаштувалися і досягли необхідного для них результату. Потрібно не дивитися на ранг і титули суперника, а грати у свій футбол. Французів можна перемагати.

Оцените этот материал:
Источник:
Футбол 24
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
c99baf (Харьков)
Порвать"Викторию"на портянки!
Ответить
2
0
Вернуться к новостям
Комментарии 3
c99baf (Харьков)
Порвать"Викторию"на портянки!
Ответить
2
0
Joyce (Donetsk)
Как это ни смешно, но ЧО и ДД могут приятно удивить - выложиться по полной в этих матчах будет значительно легче, чем потом восстановиться до конца ЧУ:) И пусть так будет - больше будет шансов у наших клубов дойти до финала! А что касается ШД и его способности овладеть Викой, то тут все зависит от тактической мудрости Мирчи, чего ему я и желаю:)
Ответить
1
0
Demokrat20 (Краматорск)
Ну что же будем надеяться!!!!!!!!!!!! А почему и не выиграть ЛЕ????????? Повторим подвиг 2008-2009 года!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ответить
2
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус