У Хмельницькому зірки українського футболу зіграли матч пам'яті Небесної сотні

У Хмельницькому зірки українського футболу зіграли матч пам'яті Небесної сотні


У неділю, 16 березня, у Хмельницькому відбувся матч вшанування загиблих на Євромайдані у Києві - бійців Небесної сотні.

У спортивномий комплекс "Поділля" приїхали Володимир Бессонов, Сергій Кузнєцов, Володимир Лозинський, Іван Яремчук, Віктор Хлус, Олег Саленко, Андрій Оксимець, Олександр Призетко, Едуард Цихмейструк, Юрій Дмитрулін, Сергій Беженар, Олександр Венглинський та Святослав Сирота.

Протистояли ж їм ветерани "Поділля", які у різний час захищали честь хмельницького клубу. Основний час закінчився унічию — 2:2, але футболісти подарували вболівальникам і серію післяматчевих пенальті. Тут сильнішими виявилися господарі — 3:2 на користь хмельничан.

%video=5326ce2193996%

"Ми приїхали, щоб вшанувати загиблих на Євромайдані у Києві та підтримати людей у цей нелегкий час. Зараз такі матчі потрібні українцям. Дякуємо хмельничанам, які прийшли сьогодні на стадіон та вболівали за нас", - розповів після матчу багаторазовий чемпіон Радянського Союзу та володар Кубка кубків 1986 року у складі "Динамо" Володимир Бессонов.

Після фінального свистка футболістам не так просто було дістатися до роздягальні — вболівальники ще тривалий час тримали їх на полі, а "динамівці" радо фотографувалися з ними та роздавали автографи.

"У нас є перелік міст, куди їздити і підтримувати людей. Зараз непростий час. Якби була краща погода, то і глядачів, дітей прийшло б більше. Уже пора повертатися до життя. Спорт — це посол миру і хочеться, щоб було більше спокою та миру, які зараз необхідні", - ділиться чемпіон Радянського Союзу, Шотландії та Європи Олег Саленко.

%video=5326d566eb028%

"Такі матчі повинні продовжуватися, - запевняє багаторазовий чемпіон Радянського Союзу та володар Кубка кубків 1986 року у складі "Динамо" Іван Яремчук. - Це моральна підтримка України та людей, які переживають нелегкі часи. Я рахую, що Україна — єдина. Я сам з Закарпаття, уже 40 років живу у Києві. Свого часу у складі "Динамо" побував у різних куточках планети, зокрема об'їздив і Росію. Ми завжди рахували росіян слов'янами, братами, тому для мене в диковинну, що зараз відбувається у Криму. Дай Бог, щоб усе закінчилося мирно, без війни і без зброї."

%video=5326d5fc2b83c%

Попереду у ветеранів "Динамо" ще три матчі: 28 березня у Коломиї, 29 березня у Львові і 30 березня у Чернівцях. Хочуть "динамівці" завітати і у Крим, але наразі це неможливо зробити через окупацію російськими військами.

"Це не по-людськи, не по-спортивному, якщо можна так сказати. Країна тільки-тільки почала приходити до тями. Але Україні потрібно подолати цей нелегкий етап. У лютому я тиждень пробув у Росії і я був "зомбований" тією інформацією, яку там подають. Протягом цього часу я там не почув жодного хорошого слова про нас", - обурюється багаторазовий чемпіон Радянського Союзу Віктор Хлус.

%video=5326d64b519bd%

Оцените этот материал:
Источник:
Газета Є
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
kostjan+ (теребовля)
Головне, щоб небесну сотню не забули ніколи.
Ответить
7
2
Вернуться к новостям
Комментарии 2
kostjan+ (теребовля)
Головне, щоб небесну сотню не забули ніколи.
Ответить
7
2
Alex51 (Kiev)
"Демократия" под автоматами оккупантов, референдум без закона, в нарушение Конституции, без междунар. наблюдателей. Скоро в футбол на БТР будем играть
Ответить
7
3

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус