Заява прес-служби ФФУ стосовно дезінформації щодо розвитку футболу на території АР Крим


Прес-служба ФФУ відреагувала на матеріали з інтерпретаціями російської сторони щодо розвитку футболу на території АР Крим

Заява прес-служби ФФУ стосовно дезінформації щодо розвитку футболу на території АР Крим


Прес-служба ФФУ з прикрістю констатує непоодинокі факти розповсюдження деякими вітчизняними засобами масової інформації відвертих антиукраїнських матеріалів, які продукуються Російською Федерацією. Зокрема, йдеться про численні інтерпретації російської сторони щодо розвитку футболу на території АР Крим.

Тиражування в українському інформаційному просторі таких повідомлень лише дезорієнтує футбольну громадськість країни і породжує інсинуації стосовно позиції ФФУ та УЄФА з кримського питання.

Прес-служба ФФУ нагадує, що 4 грудня 2014 року Виконком УЄФА ухвалив рішення щодо подальшого розвитку футболу на території АР Крим. У відповідності з ним, з 1 січня 2015 року футбольні клуби Криму не мають права брати участь у будь-яких змаганнях під егідою Російського футбольного союзу. АР Крим визначено спеціальною зоною до особливого розпорядження УЄФА, де під егідою Європейського футбольного союзу розвиватиметься лише дитячо-юнацький футбол і буде підтримуватися футбольна інфраструктура.

На даний час офіційна позиція УЄФА з цього питання не змінилася і є вичерпною. Тому будь-які інші заяви спортивних функціонерів з Російської Федерації стосовно варіантів розвитку футболу на території українського півострова сприймаються ФФУ як провокаційні.

Крім того, незмінною є і позиція політичного керівництва держави щодо майбутнього кримського футболу. Вона також була публічно проголошена і знайшла цілковиту підтримку футбольного співтовариства України.

Тому звертаємося до колег журналістів з настійним проханням – не перетворюватися на пропагандистські інструменти держави-агресора, а проявляти солідарність і патріотизм у висвітленні актуальної для українського футболу теми.

Оцініть цей матеріал:
Коментарі
Увійдіть, щоб залишати коментарі. Увійти
shsp (Кировоград)
Я так понимаю что это касается проффутбола, а аматорский можна себе играть и чемп и кубок!
Відповісти
0
1
Повернутись до новин
Коментарі 14
shsp (Кировоград)
Я так понимаю что это касается проффутбола, а аматорский можна себе играть и чемп и кубок!
Відповісти
0
1
gulik (Киев)
ого, сколько крымнашевцев набежало, одни минусы )))
Відповісти
3
3
донтист (днепропетровск)
Под эгидой УЕФА, в Крыму все команды могут проводить внутренние соревнования на первенство Крыма и даже проводить товарищеские матчи с РФС.Детский футбол будет финансировать УЕФА.
Відповісти
3
1
moderator

tok-vadim (Армянск)
29.01.2015 20:04
Lubitel-fut (Киев)

29.01.2015 20:45
Попередження п. 4.4


Відповісти
1
2
Alexandr Vinnitsky (Kyiv)
Короче не дадут провести даже внутрикрымского чемпионата... А сколько балалаечные клоуны трещали: Уряяяя - крымские клубы будут участвовать в еврокубках!!!..
Впрочем как со всем - кругом одни дешевые понты...(((
Відповісти
7
6
tok-vadim (Армянск)
О, дем..оны беснуются..Все равно в Крыму Футболу-БЫТЬ!!!!!!!
Відповісти
8
11
старий фан (Рівне)
Звичайно на полях, де мали бути угіддя будуть грати у футбол. Бо води нема, с/г нема, зато буде яутбол, правда дворовий.
Відповісти
6
4
цитадель (Черкассы)
Крым -- Украина! И не каких гвоздей!!!
Відповісти
13
10
QzZza (Харкiв)
я бы, конечно, посоветовал писать на украинском, но там такие же правила орфографии
Відповісти
6
5
kotigorok (Чернігів)
Точніше 4 грудня було забито останній цвях у труну окупаційного псевдофутболу...
Відповісти
10
6
Lubitel-fut (Киев)
Крым-Украина?По Конституции я имею право передвигаться по стране свободно.В Крым неходят ни автобусы, ни поезда по распоряжению Украины.Докажи,что Крым Украина.
А Крымские клубы могут регистрироваться в Анапе,Краснодаре и др.местах,играть в Крыму,так же как шахтер играе во Львове,а Динамо на Кипре.
Відповісти
5
10
antagonist (Купянск)
- Суслика видишь?
- Нет.
- И я не вижу, а он есть. (ДМБ)
 
2
3
Птаха-69 (Немироff)
Они могут регистрироваться где угодно, но играть в Крыму могут только товарищеские матчи с неукраинскими командами, проводить матчи ЧРФ на территории Крыма запрещено уставами УЕФА и ФИФА, а Шахтер играет во Львове матчи ЧУ и еврокубков, Шахтер является украинской командой и имеет право проводить официальные матчи (ЧУ, еврокубки) в любом городе Украины, если стадион соответствует требованиям ФФУ, УЕФА и т.д. На территори других стран клубы могут играть в тех же еврокубках или, принимая участие в междунарондных турнирах. Играть на Кипре в еврокубках и чемпионате Кипра - две большие разницы.
 
2
2
watcher (kherson)
[quote datetime=" 29.01.2015 20:45 " author="Lubitel-fut (Киев)"] " Крым-Украина?По Конституции я имею право передвигаться по стране свободно.В Крым неходят ни автобусы, ни поезда по распоряжению Украины.Докажи,что Крым Украина.А Крымские клубы могут регистрироваться в Анапе,Краснодаре и др.местах,играть в Крыму,так же как шахтер играе во Львове,а Динамо на Кипре." [/quote]крым - временно оккупированная врагом территория Украины.
 
7
6

Новини Футболу

Найкращі букмекери

Букмекер
Бонус