Начать реконструкцию стадиона Карпатам мешает несогласованность в законодательстве Украины

С пониманием того, что стадион "Украина" требует инновационных вмешательств, капитальной модернизации и реконструкции, ФК "Карпаты" готов обеспечить реализацию этого масштабного проекта.

Однако, очередные изменения в законодательстве, возможно где-то недопонимание этого законодательства, а возможно где-то и нежелание действовать, длительное время не позволяют клуба воплотить задуманное в жизнь.

Несмотря на это, ФК "Карпаты" обращается с открытым письмом к должностным лицам как в Киеве, так и во Львове.

Приводим обращение в полном объеме (на языке оригинала).

Віце-прем'єр-міністру –
Міністру регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України
п. Зубку Г.Г.
01025, м. Київ, вул. Велика Житомирська, 9
також на e-mail: minregion@minregion.gov.ua

копія: Голові Львівської ОДА
п. Синютці О.М.
79008, м. Львів, вул. Винниченка, 18

копія: Львівському міському голові
п. Садовому А.І.
79000, м. Львів, пл. Ринок, 1

Шановний Генадію Григоровичу!

У місті Львові з 1963 року ХХ століття існує Стадіон «Україна» (за радянських часів – стадіон «Дружба»). З того ж часу цей стадіон є «домашнім» стадіоном Футбольного клубу «Карпати».

Ще у 2006 році ТзОВ «КПФ «Карпати» (надалі – ФК «Карпати» або Клуб) задекларувало намір створити на території Стадіону «Україна» сучасний футбольний стадіон з необхідними елементами різноманітної інфраструктури. Однак, через різні причини, Клубу до сьогодні не вдається знайти дієве порозуміння з Львівською міською владою стосовно цього проекту (детальніше – https://fckarpaty.com/news/809, https://fckarpaty.com/news/9880).

Нарешті, у 2017 році Виконавчий комітет Львівської міської ради, прийнявши*1 відповідне Рішення дозволив ФК «Карпати» розроблення містобудівної документації – детального плану території у районі вул. Липова Алея (до межі парку «Снопківський», далі – ДПТ).

На початку жовтня 2018 року, на виконання вищевказаного Рішення та з метою врахування громадських інтересів (для організації і проведення громадських слухань), ФК «Карпати» було подано до Львівської міської ради (далі – ЛМР) проект ДПТ, виготовлений ліцензованим архітектором, котрим передбачено масштабну реконструкцію Стадіону «Україна» із створенням сучасного, багатофункціонального, комфортного для усіх користувачів комплексу та, одночасно, – комерційно привабливого об’єкту, що має стати не лише окрасою міста Львова, але і одним з найкращих футбольних тренувальних комплексів країни.

Однак, на сьогодні підготовка до проведення громадських слухань з розгляду ДПТ відповідальним управлінням ЛМР («Секретаріат ради») фактично зупинена, сам ДПТ (як і інші детальні плани територій, окрім ДПТ Клубу) повернуто до управління архітектури.

В якості аргументації наводиться те, що чинний Порядок проведення громадських слухань (затверджений Постановою Кабінету Міністрів № 555 від 25.05.2011р., далі – Порядок № 555) не в повній мірі відповідає ст. 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» («Стаття 21. Громадське обговорення щодо врахування громадських інтересів») у новій редакції відповідно до Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» від 20.03.2018 р. (введена в дію з 12.10.2018 р.)*2, а Кабінет міністрів України відповідних змін до Порядку № 555 – не вніс.

Звичайно, що виконання приписів законодавства, пов’язаних із стратегічною екологічною оцінкою ДПТ є необхідним, однак ФК «Карпати» переконаний, що чинна на сьогодні редакція ст. 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», котра доволі детально регулює відповідні питання та чинний Порядок № 555 (звичайно, в тій частині, що прямо не суперечить нормам вищевказаного закону) дозволяють оголошувати проведення і проводити громадське обговорення проекту ДПТ, а Львівській міській раді як органу місцевого самоврядування в подальшому приймати відповідні рішення щодо нього.

ФК «Карпати» має намір і можливість ефективно вирішувати усі питання, пов’язані як з проходженням формальних процедур, так і в принципі – з реконструкцією Стадіону «Україна». Натомість Клуб очікує на аналогічну – партнерську позицію та відповідні наміри від органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Переконання про те, що можливість якісного вирішення питань з таким необхідним для українського професійного футболу покращенням інфраструктури професійних футбольних клубів (з урахуванням до прикладу досвіду Швейцарії перед чемпіонатом Європи 2008 року, коли найкращі стадіони були створені спільно з комерційними центрами та на умовах державно-приватного партнерства), поділяє також і сьогоднішнє керівництво Об’єднання професіональних футбольних клубів України «Прем’єр-ліга».

Виходячи з викладеного, прошу Вас, як Віце-прем'єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України забезпечити видання профільним міністерством необхідних роз’яснень для Львівської міської ради як органу місцевого самоврядування*3 (а за потреби – внесення відповідних змін до Порядку № 555), вказати на неприпустимість зволікання з виконанням органом місцевого самоврядування відповідних функцій у сфері містобудівної діяльності, порядок яких визначено Законом та забезпечити у такий спосіб прийняття ним рішень, спрямованих на узгодження містобудівної документації у встановленому порядку.

З повагою,
В.о. Генерального директора ТзОВ «КПФ «КАРПАТИ»
Коротиш Ю.Ф.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
avatar
e.a.pedash (Ясиноватая/Бердянск)
Во Львове уже есть современный стадион. Почему бы не играть там?
Ответить
3
4
Вернуться к новостям
Комментарии 11
avatar
e.a.pedash (Ясиноватая/Бердянск)
Во Львове уже есть современный стадион. Почему бы не играть там?
Ответить
3
4
ysebe1970 (Бровары)
Это не их родной стадион.. Они хотят играть на своем.
Ответить
5
2
Fritz (Кузнецовск)
Что то строить это не про нас, вот переименовать,закрыть,развалить легко!
Ответить
4
7
старий фан (Рівне)
Ти дибіл? Лише в нашій області зараз проводять реконструкцію стадіонів у Костополі, Дубні, Березному. Будується спорткомплекс в Рівному.
Ответить
8
4
zelenskyi99 (Кременчуг)
Везет вам! Я же всегда говорил что у вас там как то все по другому...западная Украина и Киев как то отличаются от остальных!
 
0
2
Кулявлобыч (Киев)
страна говорит хрен вам а не стадион)) приходите после выборов ))) хотя если долго скакать можно доскакаться до власти ))
Ответить
5
11
старий фан (Рівне)
Витягни член з рота, а то не зрозуміло вякаєш.
Ответить
8
5
avatar
Tolyn17 ( FCSD. Донецк:))
А ты засунь!
 
1
7
старий фан (Рівне)
дирявий, а ти що тут забув?
 
5
4
Iron Man (Олександрія)
Скачи дальше, кацорыл... Кто не скачет, тот хач
Ответить
1
1

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус