Премьер-лига
Премьер-лига

Премьер-лига - результаты и расписание матчей, турнирная таблица, новости.

Волинь - Карпати. Анонс матчу

Волинь - Карпати. Анонс матчу


Останнім часом галицько-волинське дербі має не дуже приємне для прихильників обох команд аутсайдерське забарвлення. Невелике просвітлення спостерігалося хіба-що торік восени, коли очолювані Анатолієм Дем’яненком лучани знаходилися у верхній частині турнірної таблиці і ще декларували якісь амбіції. Втім, фінансові реалії повернули команду в нижню частину турнірної таблиці. Віталій Кварцяний у стартовому турі здивував не лише результатом, а й привабливою грою у київському матчі проти «Динамо». Втім, подальші події продемонстрували, що чудес у футболі таки не буває. Наспіх зібрану команду перетворити в колектив однодумців за лічені тижні неможливо. Зайве підтвердження цієї тези – стан справ у «Карпатах». Через те спрогнозувати, хто буде фаворитом у заключному поєдинку шостого туру, не візьметься, мабуть, ніхто.

Українська Прем’єр-ліга. Шостий тур
19 серпня. Луцьк. Стадіон «Авангард»

«Волинь» ЛуцькВолинь - Карпати. Анонс матчу - изображение 1 19:00 Волинь - Карпати. Анонс матчу - изображение 2«Карпати» Львів

Волинь - Карпати. Анонс матчу - изображение 3

Арбітр: Дмитро Кутаков (Бровари)
Асистенти: Анатолій Дудчик (Чернігів), Євген Петраков (Київ)
Додаткові асистенти: Олександр Дердо (Іллічівськ), Віталій Дяденко (Кіровоград)
Четвертий арбітр: Ярослав Трехліб (Дніпропетровськ)
Інспектор ФФУ: Ігор Покидько (Полтава)

Волинь - Карпати. Анонс матчу - изображение 4

Темур Парцванія

Дмитро Льопа

Волинь - Карпати. Анонс матчу - изображение 5

немає

немає

Волинь - Карпати. Анонс матчу - изображение 6

Богдан Шершун
Ян Масло
Ванче Шиков

немає

Волинь - Карпати. Анонс матчу - изображение 7

Марафон: 2,25 – 3,45 – 3,35

Погода в Луцьку: +26, без опадів

Телетрансляція – телеканал "2+2"

Текстову трансляцію читайте на UA-Футбол>>

Родзинка

З особливою мотивацією на матч до Луцька поїде один з старожилів львівського клубу Самсон Ґодвін. На початку сезону-2011/2012 нігерієць переїхав у «Волинь» зі Львова на правах оренди, втім відіграв за команду Віталія Кварцяного лише в двох зустрічах і повернувся назад у розташування «Карпат». При цьому керівники львівського клубу красномовно заявили, мовляв, вони нікому не дозволять публічно принижувати своїх футболістів.

Самого Ґодвіна і керманичів галицького клубу зачепили адресовані Самсону паном Кварцяним висловлювання на післяматчевих прес-конференціях. Перше з них прозвучало після маріупольського матчу з «Іллічівцем». Там тренер «Волині» поміняв Самсона на 25-й хвилині і прокоментував своє рішення так: «Ґодвін дев’ять років прожив в Україні і, мабуть, російської мови не розуміє. Він, можливо, вміє розмовляти українською? Так він і української не розуміє! Тому що, якби розумів – розумів би, що треба робити на полі. Ми 20 хвилин грали вдесятьох. Так само, як і з «Металістом». Я думав, що він підсилить гру, адже Шарпара не було. А там взагалі прохідний двір був. Його завдання було контролювати центр поля, відбирати м’ячі, а він йшов до оборонців, «анекдоти розповідав». Такі гравці не потрібні. Я знав гру Самсона в «Карпатах». Знав, що він хороший опорний півоборонець, що вів гру. А тут він взагалі нічого не робить! «Магніти розгубив»? Нехай повертається в «Карпати». Добре, що оренда на півроку. Якщо не захочуть повертати – буде грати в дублі. Думаю, що наші хлопці з дубля набагато сильніші».

Через тиждень, коли Самсона в Луцьку вже не було, Кварцяний скаже навздогін: «Ґодвін вже десь біля Карпат бродить»…

Історична складова

За великим рахунком, принциповим галицько-волинське дербі є лише з огляду на географічну близькість міст. Сусідам поступатися не личить і фанати обох команд це добре розуміють. Тому й налаштовуються на очні протистояння по-особливому. Між тим, зазвичай клуби, їхні тренери і гравці добре контактували між собою. Приміром, Мирон Маркевич перед тим, як очолити «Карпати», тривалий час небезуспішно трудився в Луцьку. Та й гравців, які грали в обох цих командах, можна налічити немало. І жодного разу вболівальники не вважали переходи зі Львова до Луцька і навпаки зрадою.

Певного колориту протистоянню надав… контрольний поєдинок «Карпат» і «Волині» на львівській «Україні» в липні 2009-го. На 62-й хвилоині зустрічі, за рахунку 0:0 арбітр Орест Шмигельський призначив у ворота гостей сумнівний пенальті. Це дуже не сподобалося Віталієві Кварцяному, який вигукнув: «Все, уходим, уходим!» Команда тренера послухала і припинила гру достроково.

«Я не можу дозволити собі, щоб якийсь судья, «проходімєц», просто «проходимєц», принизив достоїнство і моє і моїх футболістів, - сказав після матчу Віталій Володимирович. – Навіщо придумувати пенальті? Всі ж бачили, що його не було. Суддя такого рівня не має права так помилятися. Якби в мене в Луцьку суддя так судив проти «Карпат», я би сам вигнав його з поля. Я б душив свою команду – так більше користі моїм хлопцям, вони звикають до складнощів. Суддя нас вбивав. А нашо мені гинути? Я хочу жити. Він, як сапер. Нажав кнопку на міні і зірвав всю нашу команду».

Безперечно, з того часу Кварцяний став для Львова особливим. Хоча, знову ж, ненависті до Віталія Володимировича львівські вболівальники не проявляють. Навпаки, в той час, коли колоритний наставник був без роботи, а «Карпати» переживали чергове падіння, на розмаїтих форумах фанатів «зелено-білих» часто лунали заклики запросити в команду Кварцяного.

Волинь - Карпати. Анонс матчу - изображение 8

«Волинь» - «Карпати»

Всього: 25 матчів, 10 перемог «Волині», 2 нічиїх, 13 перемог «Карпат», різниця м’ячів 21-26
У чемпіонатах України: 18 матчів (+8, =1, -9, 17-19)

Матчі в Луцьку

Всього: 12 матчів (+6, =2, -4, 14-13)
У чемпіонатах України: 9 матчів (+5, =1, -3, 10-9)

Волинь - Карпати. Анонс матчу - изображение 9

19.06.1995. 33-й тур чемпіонату України-1994/1995
«Волинь» - «Карпати» - 3:0

03.04.2011. 23-й тур чемпіонату України-2010/2011
«Волинь» - «Карпати» - 0:3

Волинь - Карпати. Анонс матчу - изображение 10

Всього

Андрій Покладок – 5 голів
Сергій Зеньов – 2 голи
Денис Кожанов – 2 голи
Лукас – 2 голи

У чемпіонатах України

Андрій Покладок – 3 голи
Сергій Зеньов – 2 голи
Денис Кожанов – 2 голи
Лукас – 2 голи

Всього

Володимир Мозолюк – 4 голи
Володимир Дикий – 2 голи
Руслан Нікітін – 2 голи
Сергій Богунов – 2 голи
Василь Сачко – 2 голи

У чемпіонатах України

Володимир Мозолюк – 3 голи
Володимир Дикий – 2 голи
Сергій Богунов – 2 голи
Василь Сачко – 2 голи

Розклади

В непрогнозованого тренера – непрогнозований склад. В минулому турі Кварцяний здивував, залишивши в резерві воротаря Віталія Неділька. Замість нього вийшов Сергій Литовченко. Втім, враховуючи, що в Харкові волиняни поступилися 0:4, можемо очікувати на повернення Неділька до «брами» вже у найближчому матчі. Справа в обороні майже напевне діятиме Сергій Сімінін, а в центрі може вийти пара Ян Масло – Ванче Шиков. Щоправда, не можна виключати, що когось з цих гравців тренер замінить на Богдана Шершуна. Зрештою, в Харкові Богдан, замінивши травмованого Темура Парцванію, діяв у середині поля. На лівому фланзі оборони тиждень тому грав Леандро, а до того цю позицію обіймав Дмитро Немчанінов. Зрештою, останнього Кварцяний повернув на більш звичне місце опорного півоборонця. Там же, ймовірно, відбувши дискваліфікацію, діятиме й Ярослав Кінаш.

З правого краю в півобороні міцними виглядають позиції Редвана Мемешева. Зліва, не виключено, Віталій Володимирович поверне до складу молодого Дмитра Задерецького. Попереду ж чітко вимальовується традиційний дует Ерік Бікфалві – Шумахер.

Орієнтовний склад

Волинь - Карпати. Анонс матчу - изображение 11

Тренер «Карпат» Олександр Севидов в своєму останньому інтерв’ю клубній прес-службі заявив, що лазарет команди майже спорожнів. У загальній групі займають Андрій Савченко, Володимир Гудима і капітан Андрій Ткачук. Одужав і Павло Пашаєв, який пропускав попередній матч з «Зорею» через високу температуру. «Фактично, в лазареті залишається лише Дмитро Льопа» - констатує наставник. При цьому львів‘яни «реабілітували» шістьох гравців: Ощипка, Богатінова, Мілошевича, Штіліча, Марселіньо і Армана Кен Еллу. Хоча навряд чи хтось з них готовий одразу вийти на поле.

Власне, з огляду на те склад «Карпат», за винятком окремих позицій, спрогнозувати не важко. Воротар Роман Підківка тиждень тому вперше в своїй кар’рі відіграв матч вищої ліги «на нуль». У перших же таймах Роман не пропускав у жодній з п’яти проведених зустрічей. В центрі оборони останнім часом надійно діють Ґреґор Балажіц та Ігор Пластун. На флангах Севидову нема смислу шукати заміну Пашаєву та Ігорю Тищенку. Серед великого вибору опорних півоборонців найімовірнішим виглядає вихід на поле пари Валерій Федорчук – Андрій Ткачук. Точніше, місце в основі першого майже не обговорюється. Замість Андрія можуть зіграти його тезка Гітченко, Ярослав Мартинюк та вище згадуваний Ґодвін, якщо Самсон, звісно, вже поправив функціональні кондиції.

На позиції під нападником Севидов впродовж міжсезоння награвав Володимира Гудиму, однак на старті сезону той травмувався і жодного разу на поле досі так і не вийшов. Зараз, коли Володимир вийшов з лазарету, більш імовірним виглядає варіант з його виходоми на заміну, адже, по-перше, в міжсезоння з командою не було Олега Голодюка, по-друге, Олег виглядає справді осьовим виконавцем, міняти якого дуже ризиковано. Зліва майже ґарантовано діятиме Младен Бартуловіч, на вістрі атаки – Олександр Гладкий, який у зустрічі з «Зорею» поповнив свою колекцію нереалізованих моментів ще двома стовідсотковими епізодами. Справа в півобороні в останніх двох матчах грав Сергій Зеньов. Однак в протистоянні з луганчанами Сергія дуже непогано замінив у другому таймі Денис Васін.

Орієнтовний склад

Волинь - Карпати. Анонс матчу - изображение 12

Волинь - Карпати. Анонс матчу - изображение 13

Любомир Вовчук,

півоборонець «Волині» (1990-1995) та «Карпат» (1990, 1995-2002):

- Мабуть, трохи більше шансів на перемогу є в «Карпат», однак загалом команди відчувають схожі труднощі, тому переможця спрогнозувати надзвичайно важко. Добре знаю Віталія Кварцяного, його вимогливість і вміння налаштувати команду. Проте Віталій Володимирович теж не чарівник. На мою думку, в цій зустрічі перемогти може хто завгодно.

Роман Зуб,Волинь - Карпати. Анонс матчу - изображение 14

півоборонець і оборонець «Карпат» (1994-1997, 1999-2000) та «Волині» (1990-1992, 2002):

- Ситуація однаково складна для обох суперників. Шляхів для відступу не мають ні ті, ні інші. «Карпати» за п’ять матчів ще не виграли жодного разу, а програшна серія «Волині» складає три поєдинки. Переконаний, що одбидва суперники будуть налаштовані по-бойовому. Буде бій. З психологічної точки зору нам («Карпатам» - авт.) дуже важливо здобути першу перемогу, бо позитивні проблиски в грі вже помітні. Розумію, як важко під таким тиском працювати Олександрові Севидову. Проте він – людина стійка. Думаю, після першої перемоги львів’яни мають заграти впевненіше. Вірю, що ця перемога буде в Луцьку, хоча перемогти «Волинь» на її полі «Карпатам» буде дуже складно.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Tim-09 (Луцк)
в вас вся команда клоунів , від вболівальників до керівництва
Ответить
2
11
Вернуться к новостям
Комментарии 38
Tim-09 (Луцк)
в вас вся команда клоунів , від вболівальників до керівництва
Ответить
2
11
kvarcianerri (Луцьк)
Сьогодні знову будемо слухав "Брати Гадюкіни" ? :))
Ответить
8
11
sergiovolyn (Луцк)
така гарна пісня...да львівяни?
Ответить
7
9
ivl (Івано-Франківськ)
Мда - воротарі сьогодні чудять
Ответить
0
1
ivl (Івано-Франківськ)
Головне щоб Задерецький не пропив талант. Росте українська зірочка
Ответить
0
1
ivl (Івано-Франківськ)
Ну гол дійсно забили ізза жахливої помилки воротаря.
Ответить
1
0
Kevin Durant (Lviv)
За цей пропущений гол потрібно сказати дякую Севідову.Саме Севідов з ідіотською впертістю ставить в ворота цього переляканого жирного недоворотаря.Скільки можна,невже не видно це зі сторони.І окреме "дякую" деяким львівським вболівальникам,які вважають,що краще тримати в команді недолугих футболістів,бо вони молоді і свої вихованці .А що стосується Підківки,то його не виховували,а відгодовували.
Ответить
1
0
ivl (Івано-Франківськ)
Гоооооол молодці
Ответить
0
0
anselmi (київ)
Карпати за останні пів року втратили 90 процентів вболівальників, прикро, хорощий клуб, хороші традиції, здається що Димінському все рівно ,як закінчиться ця гра.Що буде далі????????
Ответить
1
0
liman (Булавайо)
Кевин Дюрант, не "рахую", а ВВАЖАЮ! Учи украинский язык, свидомый!
Ответить
0
1
Kevin Durant (Lviv)
Слышь,грамотный,проверяй ошибки у детей своих.
Ответить
0
0
Smooth da Hustler (Львів)

" Карпаты - вперёд. Хотя тупая политика клуба погубила сам клуб (кт опомнит времена в ЛЕ - тот и поймёт)зараз не найгірший період. + Карпати повернули в основу Богатінова, Мілошевіча, Штіліча, Ощіпка, Еллу та Марселіньо."
Сяйво (Стрий) 19.08.2013 17:42
А во времена ЛЕ было другое руководство ?
Ответить
0
0
Сяйво (Стрий)
Карпати в будь-якому стані переграють волинь
Ответить
1
1
Сяйво (Стрий)
Карпати в будь-якому стані переграють волинь!!!)))
Ответить
1
1
Сяйво (Стрий)
Дата Время Спорт Команда 1 Команда 2 Cтавка Коэффициент

19/08 22:00 Футбол Ман.Сити Ньюкасл 1 (-1.5) 1.79

19/08 19:00 Футбол Волынь Карпаты 2 (0) 2.18

19/08 19:00 Футбол Ростов Волга НН Победа 1 1.81
Ответить
0
1
Сяйво (Стрий)
Вперед Карпати!)
Ответить
2
0
Сяйво (Стрий)
Бартулович, Федорчук, Гитченко, Пашаев и Мирошниченко против Бабатунде, Шершуна и Кварцяного
Мини-дерби экс-кривбассовцев))
Ответить
0
1
Сяйво (Стрий)
Карпаты - вперёд. Хотя тупая политика клуба погубила сам клуб (кт опомнит времена в ЛЕ - тот и поймёт)зараз не найгірший період. + Карпати повернули в основу Богатінова, Мілошевіча, Штіліча, Ощіпка, Еллу та Марселіньо.
Ответить
3
0
Вареца Артём (Баштанка)
очень затруднительный вопрос на кого поставить ?
Ответить
0
0
vismut (Запорожье)
​маловато ничеек.......надо ещё одну для статы 1:1
Ответить
0
0
Качан Юрій (Луцк)
7e7ff0693c87931_tmp
Ответить
4
7
Bruno13 (Луцьк)
Тількі Луцьк тількі перемога.
Ответить
1
4
FCDK 1927 (Kyiv )
Карпати, настав час перемагати !
Ответить
8
3
oleg_lutsk (Луцк)
Цікаво що за хамло називає Волинь костоломами? А от я пам'ятаю матч Карпати-Волинь (0-1) коли гравці Карпат зламали ногу гравцю Волині. Звідси питання - хто-хто тут костоломи?)
Ответить
2
4
YurasuK (Lviv city)
Волинь за останні 3 сезони краще грає від Карпат, але щось ніяк виграти не може...
Ответить
8
1
papa12345 (Львів)
Карпати,тільки перемога- були поразки,була нічія-сьогодні буде перемога!!!
Ответить
7
4
vo (г.Луцк)
​На даний момент Волинь не далеко втікла від Карпат, але будемо обєктивними Волинь зараз сильніша, і перші ігри були у Волині з сильнішими суперниками та й свиню МХ не підложувала.
Ответить
7
4
YurasuK (Lviv city)
бажаю перемоги Львівській команді!
Ответить
8
6
Гарасим Роман (Львов)
Хотів би між львівськими і луцькими вболівальниками хоча б поваги один до одного. Так набридло взаємні звинувачення і образи. Друзі, годі! А сьогодні бажаю Карпатам перемоги і гарної гри, яка б сподобалась усім присутнім на стадіоні і біля телеекранів. А Волині бажаю перемог у наступних матчах.
Ответить
5
2
Гарасим Роман (Львов)
Хотів би між львівськими і луцькими вболівальниками хоча б поваги один до одного. Так набридло взаємні звинувачення і образи. Друзі, годі! А сьогодні бажаю Карпатам перемоги і гарної гри, яка б сподобалась усім присутнім на стадіоні і біля телеекранів. А Волині бажаю перемог у наступних матчах.
Ответить
8
3
tosh86 (Киев)
Карпатам желаю победы над костоломами!!!
Ответить
12
9
Max8097 (Луцьк)
Ти ротик свій прикрий трішки !
Ответить
2
3
Тарас1986 (Луцьк-Київ)
Пишуть, між уболівальниками все гладко... ну не знаю, я би не став таке стверджувати )))
Ответить
4
1
Kevin Durant (Lviv)
Як починаються в коментарях гадості на Карпати то "на арене все теже...".Таке враження,що ім за це хтось гроші платить,або людина рахує себе "екстрасенсом",який вже на протязі значного часу бажає Карпатам 1 лігу.Може попробував би чимось іншим займатися

Ответить
22
4
Tim-09 (Луцк)
​таку ви собі репутацію зробили , ніхто нехоче бачити цей цирк з карпатами
Ответить
4
15
Eugeen (Львов)
​Не хочеш смотреть не смотри
 
8
2
Demokrat20 (Краматорск)
А Карпатам СРОЧНО в первую лигу............там и место уже ваше запылилось)))))))))))))))))))))
Ответить
10
25
Demokrat20 (Краматорск)
Виталию Кварцяному сегодня ПОБЕДУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ответить
13
23

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус