Жоден потенційний інвестор не має гарантій щодо будівництва стадіону у Львові


"Імпленія" не виключає, що рішення конкурсної комісії буде оскаржене у суді

Жоден потенційний інвестор не має гарантій щодо будівництва стадіону у Львові


Консорціум «Імпленія-Аксон», який програв конкурс австрійській «Aлпіне» на спорудження стадіону до «Євро-2012» у Львові (було тільки два учасники), ще не отримав офіційного повідомлення про результати конкурсу. «Якщо ж брати до уваги інформацію ЗМІ про те, що переможцем стала «Aлпіне», то мені важко зрозуміти, чому перемогу віддали не «Імпленії», – заявив сьогодні, 11 лютого, у коментарі ЗІКу уповноважений представник міжнародного консорціуму «Імпленія» Ростислав Штинь.

Ростислав Штинь не виключив можливість того, що після ознайомлення з рішенням конкурсної комісії, юристи консорціуму оскаржать його у суді.

«Досі жоден потенційний інвестор не має гарантій щодо будівництва стадіону у Львові. Судіть самі, на одному із завершальних етапів переговорів стало ясно, що міська влада хоче підписати з потенційним партнером не один, а три поетапні договори. При цьому, на першому етапі, тобто, ще до підписання інвестиційного договору, треба зробити проект, який коштує до 15 мільйонів євро. Звичайно, інвестору потрібні гарантії.

Ми також врахували і те, що земля, яку виставили під цей проект, є спірною. Отож, «Імпленія» вирішила, що доки у нас нема впевненості, нам потрібна гарантія від міста, яка компенсує ризик інвестицій», а тому було запропоновано надати як гарантію земельну ділянку в 5 тисяч квадратних метрів у центрі Львова», – сказав Ростислав Штинь.

Він також вважає, що 5 тисяч квадратних метрів у центрі Львова не могли стати причиною для визначення переможем конкурсу «Aлпіне». «Але якщо це так, то таке рішення абсолютно не має нічого спільного з об’єктивним конкурсом», – заявив він.

Уповноважений представник «Імпленії» висловив обурення стосовно заяв, що міжнародний консорціум не зімг надати гарантій на 100 мільйонів євро, а також щодо того, ніби «Імпленія» подала не всі документи. «Ми виконали вимоги, які були посталені перед учасниками конкурсу, і не треба їх плутати з вимогами до документів», – зазначив Ростислав Штинь.

Він висловив здивування з того приводу, що міська влада не спромоглася продемонструвати громадськості проект «Імпленії». « Важко зрозуміти стиль поведінки міської влади: на двох презентаціях Андрія Садового не було, а на третій він поводив себе досить незрозуміло. Скажу таке: варто розуміти, що «Євро-2012» належить не окремій людині, а всій громаді, народу. Україна повинна провести «Євро-2012» на належному рівні і переламати всі можливі тіньові схеми тих чиновників, які бачать «Євро-2012» як перспективу лише для себе», – резюмував Ростислав Штинь.

«Коли ж говорити про наш проект, то ми планували його зреалізувати у 3 етапи: перший – проектування: з січня 2008 року до травня 2008-го, другий – підготовка до будівництва, облаштування транспортних розв’язок, каналізація, третій – будівництво стадіону. А суть нашого проекту полягала в тому, що за рахунок об’єктів довкола стадіону мали б покритися кошти, за які був би збудований стадіон. Сам стадіон мав будуватися як Колізей, у класичному стилі, припасованому до стародавньої архітектури Львова», – наголосив Ростислав Штинь.

Довідка ЗІКу.

6 лютого, на прес-конференції у львівській Ратуші перший заступник міського голови Львова Олег Синютка повідомив, що переможцем конкурсу на проектування і будівництво стадіону у Львові до «Євро-2012» за одноголосним рішенням стала компанія «ALPINE BAU GmbH». «Ми очікуємо приїзду співвласника компанії-переможця для підписання угод», – зазначив Олег Синютка.

За словами Олега Синютки, компанія «ALPINE BAU GmbH» стане інвестором стадіону і профінансує проектування стадіону. Угоду на проектування стадіону й генеральну угоду на будівництво буде підписано незабаром, а інвестиційну – після завершення проектування стадіону. «Я думаю, ми підпишемо інвестиційну угоду ще до літа».

Підставою для визнання компанії «ALPINE BAU GmbH» переможцем конкурсу стало те, що австрійці висловили менше зауважень до інвестиційної угоди. Натомість інший учасник конкурсу – швейцарський консорціум «Імпленія – Аксон» виявила бажання за спорудження стадіону отримати землю у центрі Львова.

Фінансуватися будівництво буде за кошти «ALPINE BAU GmbH», а також за гроші від земельної ділянки навколо стадіону.

Водночас Олег Синютка відмовився говорити про те, чи буде міська влада Львова продавати право оренди на територію навколо стадіону.

Стадіон поміщатиме 33 000 глядачів, тож на ньому проведуть лише матчі групового раунду фінальної частини чемпіонату Європи з футболу. Орієнтовна вартість стадіону – 85 мільйонів євро.

Як розповів директор департаменту «Євро-2012» Олег Засадний, після завершення футбольного дійства власником стадіону буде територіальна громада Львова.

Олег Синютка також поінформував, що 14 лютого на своїй сесії Львівська міська рада розгляне питання підготовки до «Євро-2012» і прийме ухвалу щодо проектування і будівництва стадіону компанією «ALPINE BAU GmbH».

Оцените этот материал:
Источник:
Західна Інформаційна корпорація
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Valdi (München)
Дорогий crocodile, якщо Ви не орієнтуєтесь в футбольній кухні, то не меліть дурниць. Венту розвали власники клубу і місцева політика, а ті хто був запрошений, зробили за короткий час дуже якісний клуб, котрий міг конкурувати з будь-ким. І Росс навпаки зіграв велику роль в становленні Венти. Я знаю, бо я там був. А Террі може підтвердити, він був там теж. Так що крокодиле, розслабся і не п...и!
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 4
Valdi (München)
Дорогий crocodile, якщо Ви не орієнтуєтесь в футбольній кухні, то не меліть дурниць. Венту розвали власники клубу і місцева політика, а ті хто був запрошений, зробили за короткий час дуже якісний клуб, котрий міг конкурувати з будь-ким. І Росс навпаки зіграв велику роль в становленні Венти. Я знаю, бо я там був. А Террі може підтвердити, він був там теж. Так що крокодиле, розслабся і не п...и!
Ответить
0
0
crocodile (Львів)
Ви пригадуєте, хто розвалив Венту латвійську пару років тому? Був такий Росс Акменс. Так ото він Ростислав Штинь і є... Швейцарська фірма, ля-ля...
Ответить
0
0
usup (Донецк)
А что там в Одессе? Строят что-то или нет?
Ответить
0
0
Petruch0 (Донецку)
мдааа, западные чудят. ну ничего, Харьков не подведёт.
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус