Володимир Генінсон: НСК "Олімпійський" вийшов на самоокупність

Володимир Генінсон: НСК "Олімпійський" вийшов на самоокупність


Генеральний директор ДК "Укрспортарени" Володимир Генінсон підвів підсумки минулого року минулого для НСК "Олімпійський".

- Володимире, чи задоволені Ви результатами 2012 року?

- Дійсно, рік видався насиченим, і Євро-2012 - лише одна з яскравих подій, як для нас, так і для всієї України. Але, крім 5 матчів Чемпіонату Європи, включаючи фінал, ми провели 14 матчів "Динамо" в рамках внутрішнього чемпіонату, 5 матчів Ліги Чемпіонів, фінал Кубка України, гру збірної, фінал шкільного Євро-2012 і навіть товариський матч серед Євро-будівельників України та Польщі.

Крім того, у нас успішно пройшли 2 великих концерти, протягом року проводились екскурсії, культурні та бізнес-заходи. Загалом арену відвідали більше мільйона людей. Цей досвід важко переоцінити.

Але, перш за все, я задоволений тим, що українці мали можливість побачити у своїй країні і безпосередньо взяти участь у масових заходах світового рівня: відвідати фінал Євро, привітати Мадонну, підспівувати Californication легендарним Red Hot Chili Peppers. Кілька років тому багато хто таке не міг і уявити! Тепер ці віхи вписані яскравими сторінками в легендарну історію "Олімпійського" і всієї України.

- Наскільки успішно команда НСК увійшла в ритм, справлялася з графіком, темпами і рівнем завдань світової спортивної арени?

- Наведу один приклад: в середині року ми встановили рекорд - за 13 днів провели чотири масових, складних в організації заходи. 22 липня виступала група Red Hot Chili Peppers, 27 липня відбувся матч "Динамо" - "Говерла", 31-го - матч "Динамо" - "Фейеноорд" і 4 серпня відбувся концерт Madonna. Це унікальне у світовій практиці навантаження. Для нас в перший рік функціонування арени це був певний виклик, ми його прийняли і гідно впоралися. До речі, тільки лондонський "Уемблі" має подібний досвід - на ньому відбулося три концерти поспіль, проте давно, ще на старому стадіоні.

- Такий насичений графік неодмінно повинен був спричинити і комерційний успіх, чи не так?

- Ми вже вийшли на самоокупність, навіть більше - за підсумками цього року планується чистий прибуток у розмірі 1,5 млн. гривень. 50% ми отримали від "Динамо" (Київ), решта - від проведення невеликих заходів, вклади від партнерів і, зрозуміло, від концертів.

Весь рік ми намагалися максимально використати інфраструктуру стадіону - продавати конференц-послуги, банкетні зали, комерційні площі, територію НСК як локацію для зйомок фільмів та кліпів. У наступному році, враховуючи відсутність бмежень, як під час Євро, ми плануємо ще більш ефективно розвивати цей напрямок.

- Як будете використовувати прибуток?

- Безумовно, стадіон як живий організм необхідно постійно оновлювати. Тому прибуток ми витратимо на нові технології. Плануємо реалізувати віддалений доступ до купівля квитків. Ми маємо 10 терміналів, які вже зараз можемо встановити в різних точках міста, але поки ми не маємо можливості повністю цією системою керувати. Крім того, в планах - підвищення якості мобільного зв'язку на стадіоні. У цьому році при піковому заповненні стадіону жоден оператор не міг гарантувати стійкий зв'язок, вони просто не справлялися з навантаженням. Плануємо їм у цьому допомогти.

- Що ще плануєте змінити у 2013 році? Може щось стане традицією?

- Дуже хочеться виховати у відвідувачах культуру вболівання. Ми будемо продовжувати боротьбу з курінням, підвищувати культуру поведінки, адже ми арена для всієї родини.

Для наших відвідувачів впродовж року ми проводили різні конкурси, акції, вікторини, залучали партнерів, дарували подарунки. Традиційним став конкурс "Перший вболівальник", "Щасливе місце", вікторини у соціальних мережах. Разом з нашими вболівальниками ми відсвяткували 89-річчя НСК, першу тисячу гостей пригостили морозивом. Разом ми відзначили День Незалежності. Було приємно спостерігати, як 10 переможців конкурсу вишиванок несли український прапор навколо поля, і попереду йшла ціла сім'я. Досить часто ми запрошували виступати перед матчами зірок українського шоу-бізнесу. Важливо, що ми вже побачили результати своєї роботи - до нас почали приходити родинами, у нас стали проводити весілля, романтичні фотосесії і дитячі дні народження. Це дуже обнадійлива тенденція і велика відповідальність для нас.

Так само ми продовжимо роботу з вболівальниками ультрас. У нас склалися досить довірчі стосунки, будемо їх розвивати.

Безумовно, продовжимо соціальну активність. У 2012 році ми запрошували на матчі, на свята і на екскурсії дітей з дитячих будинків. Спільно з нашими партнерами вирішували деякі нагальні проблеми, такі як покупка зимового одягу для дітей, наприклад. Ми провели ряд заходів разом зі скаутами Києва, відзначали професійні свята, запрошували школярів, студентів, військових. Уже склалися певні традиції.

Ще багато що треба допрацювати, але ми ростемо, розвиваємося, ми переймаємо досвід європейських стадіонів. У період зимової перерви робота не припиняється ні на хвилину.

- Які інші види спорту мають шанс на прописку на "Олімпійському"?

- Перш за все - це легка атлетика, і в цьому напрямку ми співпрацюємо з Сергієм Бубкою та Національним Олімпійським комітетом, разом беремо участь у заявці на чемпіонат Європи.

Ну і на практиці, в цьому році у нас вже бігали марафон, абітурієнти Національного університету фізкультури і спорту складали вступні іспити, а пізніше вже в якості студентів вони тренувалися на "Олімпійському". Безумовно, у нас великі плани щодо легкої атлетики, для їх реалізації у нас все є.

- Яких ще цікавих заходів можна очікувати на НСК?

- Що стосується футболу, то у 2013 році у нас відбудуться матчі Ліги Європи, у лютому у нас відбудеться гра "Динамо" з французьким "Бордо". Попереду закінчення сезону внутрішнього чемпіонату, матчі збірної України за рішенням ФФУ.

Крім того, ми вже анонсуємо концерт легендарної групи Depeche Mode, чекаємо музикантів влітку. Плануємо порадувати наших гостей і іншими яскравими шоу, але поки хотів би зберегти інтригу.

У наступному році НСК "Олімпійський" відзначить своє 90-річчя - значна дата, стільки сторінок славної історії радянського та українського спорту. Будемо святкувати яскраво, звичайно ж, з подарунками та сюрпризами для наших уболівальників.

Найближчі плани - це зимові свята, під час яких НСК перетвориться на розважальний комплекс. Вже успішно відбувся Чемпіонат сніговиків, ми прикрасили еко-ялинку. Готуємо для гостей підземний картинг, ярмарки та виставки. Це далеко не повний перелік зимових розваг для всієї родини. Я запрошую всіх киян і гостей столиці на зимовий НСК "Олімпійський"!

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Смачно (Луцьк)
[quote datetime="07.01.2013 22:48" author="Spokoyno (Киев)"] [/quote] [quote datetime="07.01.2013 22:16" author="Виталик-Киев (Киев)"] [/quote] як можна серйозно говорити про український політикум?))) "наші" і "ваші" - ілюзорні поняття, бо насправді для всіх нас вони чужі. Ми живемо в одній країні і в одній країні податки платимо. Мені аж ніяк не легше, що "наші" всі наші податки витрачали відомо як. І важче не стало, коли це продовжили робити "ваші".
Ответить
1
0
Вернуться к новостям
Комментарии 25
Смачно (Луцьк)
[quote datetime="07.01.2013 22:48" author="Spokoyno (Киев)"] [/quote] [quote datetime="07.01.2013 22:16" author="Виталик-Киев (Киев)"] [/quote] як можна серйозно говорити про український політикум?))) "наші" і "ваші" - ілюзорні поняття, бо насправді для всіх нас вони чужі. Ми живемо в одній країні і в одній країні податки платимо. Мені аж ніяк не легше, що "наші" всі наші податки витрачали відомо як. І важче не стало, коли це продовжили робити "ваші".
Ответить
1
0
Виталик-Киев (Киев)
с этой точки зрения вы правы, безусловно. Раз уж мы понимаем, что во власть идут за покращенням своей жизни - эту тему можно закрыть. Но при всём при этом - вы же не будете отрицать тот факт, что помаранчевая подготовка к Евро чуть не привела к тому, что он бы уехал на стадионы Германии? До 2010 года другой подготовки не было.
Ответить
0
0
Смачно (Луцьк)
ні, не буду. вони схоже розуміли, що або зараз крадуть, або ніколи :D
 
0
0
Spokoyno (Киев)
[quote datetime="07.01.2013 22:16" author="Виталик-Киев (Киев)"] так регионалы потратили 5 (это с ваших слов) на работы, а не смешные тендеры с участием фирм вроде АркАзия и последующее судилище и ничегонеделание. Или по вашему те, кто украл два и ничего не сделал на эти деньги, лучше тех, кто построил ,вернее перестроил, стадион? Хотя вам хоть вор, хоть напёрсточник -- абы не из Донецка. [/quote] Попередники знесли стадіоні та зробили багато інших підготовчих робіт... Не виключаю, що з відкатом. Але Ваші улюбленці не тільки не дали кошти на подовження будівництва, а відкатили дорвавшись до влади... Подивиться скільки прихильників Шахтаря тільки на цьому сайті з’явилось. Та не беріть приклад з ПРиматів почавши ділити Україну на сорти. Для мене, наприклад, всі люді рівні. Ну може я окремі вчинки їх не підтримую.
Ответить
0
0
Parmal (Киев)
[quote datetime="07.01.2013 22:16" author="Виталик-Киев (Киев)"] так регионалы потратили 5 (это с ваших слов) на работы.... [/quote] на работы, говорит, потратили))))))))))))))))))) Я связан со стротельством. И, моё счастье не дал согласие на штукатурные работы на объектах Олимпийского. Такого кидалова еще Столица не видела.
Ответить
2
0
Parmal (Киев)
[quote datetime="07.01.2013 21:38" author="Смачно (Луцьк)"] Повністю з Вами погоджуюся, пане! Взагалі виступаю за те, аби заборонити виступати Динамо на НСК, і взагалі у Києві. У Києві має бути лише одна команда - Шахтар. З Донбасу до столиці переїхали всі хто тільки міг, окрім Шахтаря. Ну от скільки це може продовжуватися?! з 2010 мрію, Київ мріє, вся Україна мрія, весь світ мріє про Шахтар(Київ). [/quote] поставил, есцесценна, минус. Но сарказм, как истенный Киевлянин, оценил!
Ответить
2
0
Смачно (Луцьк)
поставив плюс і истенный сарказм оцінив! :)
Ответить
1
0
Parmal (Киев)
Ты прав, ВИТАЛИК))))))
Ответить
1
0
Spokoyno (Киев)
[quote datetime="07.01.2013 21:30" author="Виталик-Киев (Киев)"] так его ж 4 года курочили оранжоиды, а донецкие только полтора. Кто больше наварился? Видимо, ющенки - за их время бабло капало, а по стадиону вообще конь не валялся, Евро12 чуть не отобрали из-за НСК. Или память у нас избирательная? [/quote] Авжеж, коли «помаранчеві» просили 2 млрд, то Ваші «голубеньки» волали що і цих грошей забагато. Розкрадуть... Самі потратили майже П’ЯТЬ! Що це першим дійсно не вистачало чи другі хапнули різницю? Але або попереднІкІВ обмазати... Микола Я.
Ответить
0
0
Виталик-Киев (Киев)
так регионалы потратили 5 (это с ваших слов) на работы, а не смешные тендеры с участием фирм вроде АркАзия и последующее судилище и ничегонеделание. Или по вашему те, кто украл два и ничего не сделал на эти деньги, лучше тех, кто построил ,вернее перестроил, стадион? Хотя вам хоть вор, хоть напёрсточник -- абы не из Донецка.
Ответить
0
4
Parmal (Киев)
[quote datetime="07.01.2013 18:58" author="DON-BASS (Донецкий кряж)"] Та никто и не сомневался, что основная прибыль будет от концертов мировых звёзд, а не от ФК "Динамо". В этом году динамовцы, вышвырнутые из Лиги Чемпионов и не приносящие доходов, скорей всего опять будут играть на своём старом стадионе «Динамо». Чтобы не портить НСК. [/quote] ляп-ляп....
Ответить
3
0
Parmal (Киев)
Володимир Генінсон: Йа типа швед!!!!!
Ответить
2
0
Смачно (Луцьк)
А Королевська то як мріє... словами не передати!!
Ответить
1
2
свирепый харьков (Харьков)
А по поводу стадионов, то харьковский "Металлит" давно уже практикует, что киевский НСК только собирается вводить(продажа билетов через терминалы, розыгрыши призов и т. д.)
Ответить
2
2
свирепый харьков (Харьков)
DeadcanDance (Киев) 07.01.2013 20:46 Объясните, пожалуйста,-ну почему нельзя говорить без обиняков. Почему сразу "Троль". Я, допустим, вижу ваш комент на каждой ветке "Металла!", но при этом Вас не оскорбляю(хотя иногда очень хочется за ваши коменты что-то подравнять). Вывод, давайте хоть на святцы относиться друг к другу либерально!!!
Ответить
1
1
Spokoyno (Киев)
А утримуватися стадіон буде за рахунок Донов чи Басів? Тим більш, саме Представники цього регіону у рази підняли вартість реконструкції. Нажаль, у окремих осіб (вболівальниками їх назвати важко) на Динамо проявляється «рефлекс собаки Павлова» тільки виділяється не слина, а лайно... Мабуть, що є то і видають.
Ответить
2
0
Виталик-Киев (Киев)
так его ж 4 года курочили оранжоиды, а донецкие только полтора. Кто больше наварился? Видимо, ющенки - за их время бабло капало, а по стадиону вообще конь не валялся, Евро12 чуть не отобрали из-за НСК. Или память у нас избирательная?
Ответить
1
4
ПетроФ (Луцьк)
Ну реально сайт читачів тримає за дураків, майте совість,та сама стаття тільки з іншим заголовком: 11:43 Владимир Генинсон: Половину прибыли мы получили от киевского "Динамо" Напевно пора повністю переходити на футбум.
Ответить
5
0
DON-BASS (Донецкий кряж)
Та никто и не сомневался, что основная прибыль будет от концертов мировых звёзд, а не от ФК "Динамо". В этом году динамовцы, вышвырнутые из Лиги Чемпионов и не приносящие доходов, скорей всего опять будут играть на своём старом стадионе «Динамо». Чтобы не портить НСК.
Ответить
2
11
dant (Сумы)
Вышвырнутые Фейеноордом и Боруссией, ага :))).
Ответить
0
2
antin-ag (Киев)
Там же чёрным по белому написано: "50%, то бишь половину прибыли получили от ДинамоК". А остальные 50%, то бишь другая половина, от вкладов партнеров, разных мероприятий и концертов, в целом. А Вы пишите основная прибыль от концертов - опять "записки сумашедшего?" Если "вышвырнутые" динамовцы, не будут там играть, при этом не принося 50% прибыли, то, через некоторое время, не будет где и проводить концерты и другие мероприятия, и в итоге получим ситуацию, что наши деньги потратили на ЕВРО - и все. По обьему внимания к Динамо, и характеру постов, в на ветках, делаю вывод, что Вы тролль или динамофоб, который гадит и гадит. Хорошо, что хоть есть нормальные люди, а не только те, что не тонут.
Ответить
2
1
DeadcanDance (Киев)
Да это тролль донецкий, не обращай внимания!
 
3
5
Смачно (Луцьк)
Повністю з Вами погоджуюся, пане! Взагалі виступаю за те, аби заборонити виступати Динамо на НСК, і взагалі у Києві. У Києві має бути лише одна команда - Шахтар. З Донбасу до столиці переїхали всі хто тільки міг, окрім Шахтаря. Ну от скільки це може продовжуватися?! з 2010 мрію, Київ мріє, вся Україна мрія, весь світ мріє про Шахтар(Київ).
Ответить
5
3
Виталик-Киев (Киев)
у великого клуба должен быть свой собственный стадион. Бомжевать на государственных аренах негоже гранду. Или я не прав и Динамо не гранд?
 
1
3
Виталик-Киев (Киев)
Это он зимой на самоокупаемость вышел, когда пропала необходимость проводить уборку фан-сектора сами-знаете-какого клуба, стоимость которой превышала кассовые сборы.
Ответить
2
8

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус