"Оболонь" - "Чорноморець" 1:0. Повернення бомбардира

7 марта 2010, воскресенье. 18:17


Київ. Стадіон «Оболонь». 4 800 глядачів

Головний арбітр: Дмитро Жуков
Асистенти: Олексій Андрєєв, Андрій Береговий (всі - Донецьк)

"Оболонь" - "Чорноморець" 1:0

Гол: Онисько 75

"Оболонь": Товт, Конюшенко, Яворський, Лозинський, Клименко, Рожок, Сибіряков (Васильєв 82), Котенко (Мірошниченко 73), Валєєв, Куценко, Іващенко (Онисько 62)

"Чорноморець": Паст, Шандрук, Де Матос, Ващук, Гришко, Бідненко, Балашов, Колесніченко (Якіменко 84), Ребенок, Сауседо (Діденко 80), Пінедо (Левіга 56)

Попередження: Клименко 90+1 - Шандрук 49

Першу перемогу “Оболоні” після зимової перерви приніс гол Павла Ониська. Колишній капітан киян після травми та конфлікту з Максимовим на поле виходив в основному в матчах молодіжного складу. Напередодні цієї гри Павло також встиг відіграти за дубль і відзначитися двома м’ячами. Можливо саме це переконало наставника киян включити ветерана в заявку на гру, а потім і кинути в бій. Але про все по порядку.

Наразі “Чорноморець” знаходиться на п’ятнадцятому місті, але ні це, ні та вдала статистика в іграх з одеситами не обіцяла “Оболоні” легкого життя. Прихід до команди Андрія Баля, вдала селекція та перемога над “Таврією” дозволяли говорити, що “Чорноморець” грізний суперник, який до того ж зараз на ходу. Немовби доводячи це, одесити з перших хвилин взяли гру під свій контроль і притиснули суперника до своїх воріт. В самому дебюті гри Маурісіо Сауседо вивів Павла Ребенка віч-на-віч з Товтом, але півзахисник вдарив набагато вище воріт. Трохи пізніше Руслан Бідненко пробивав з відскоку, але Товт впевнено забрав м’яч. Хоча до середини більше настільки гострих моментів гості так і не створили, вони виглядали набагато впевненіше. “Оболонь” змогла лише декілька раз потурбувати Євгена Паста після навісів, але удари головою Івана Котенка та Сергія Рожка були не сильними.

В середині тайму чудову нагоду забити мали одесити. Балашов сильно пробив з далекої відстані Андрій Товт здавалося зумів далеко вибити м’яч, але першим на підборі опинився Ребенок, проте голкіпер встиг вчасно підвестися і перевести м’яча на кутовий. А після цього перевага “Чорноморця” почала танути. Оболонці помітно активізувалися і заграли набагато гостріше. Після передачі з глибини поля Сергій Сибіряков на лівому куті штрафного майданчика обдурив захисника, вдало обробив м’яч, але Євген Паст грамотно вийшов з воріт і перекрив м’ячу шлях в ворота. Іван Котенко та Сергій Сибіряков постійно мінялися флангами і це сильно ускладнювало життя захисту гостей. Іващенко та Сибіряков намагалися увірватися в штрафний майданчик, але на заваді ставав Паст. Також Євген без проблем впорався з дальнім ударом Сибірякова, який щоправда вийшов не дуже сильним. Більше проблем у молодого голкіпера було після того, як Валерій Куценко замість того, щоб зі штрафного з гострого кута робити подачу, пробив по воротам, але і тут воротар зіграв надійно. У Чорноморця варто згадати лише одну гостру подачу з кутового.

Після перерви перевагою вже володіли господарі. Особливу небезпеку несли стандарти у виконанні Андрія Конюшенка та Валерія Куценка. Після удару головою Рожка Павло Ребенок вибив м’яч з порожніх воріт, намагався пробити через себе Олександр Іващенко, але не влучив в ворота, а після удару головою Котенка чудово зіграв Євген Паст. В такій ситуації Сергій Ковалець вирішив замість легкого Іващенка кинути в бій потужного Ониська. Валерій Куценко одразу ж точним пасом знайшов форварда в штрафному майданчику, але той пробив вище. Одесити відповіли дальнім ударом Балашова, з яким впорався Товт, а згодом настала розв’язка. Після чергового штрафного у виконанні Конюшенка Онисько випередив суперників і головою в падінні відправив м’яч в сітку. Поки оболонці раділи хтось із запасних “Чорноморця” намагався довести асистенту арбітра, що був офсайд, і схоже що не безпідставно. Сам Онисько в офсайді не був, але хтось з його партнерів, схоже, таки був трошечки ближчим до ліній воріт ніж останній з одеситів. Як там не було Дмитро Жуков вказав на центр поля.

Шансів відігратися в “Чорноморця” не було. Подачі зі стандартів читалися захисниками та голкіпером, а спроба Ващука перекинути м’яча через Товта з центра поля була невдалою. Набагато гостріше виглядав дальній удар Дениса Васильева, коли м’яч трохи розминувся зі стійкою.

Андрій Баль, головний тренер "Чорноморця":

- Перш за все хочу привітати «Оболонь» з перемогою. Думаю, ви зі мною погодитесь, якщо я скажу, що гра була рівною. Моменти були біля обох воріт. Просто «Оболонь» свій шанс використала, а ми не змогли цього зробити. Поле було в непоганому стані, хоч воно і було важче, але краще ніж на деяких стадіонах, які ми бачили по телебаченню. Також хочу сказати, що в моїй команді були гравці, які сьогодні вперше бачили сніг. Я не зовсім задоволений їх грою.

- Що з Пінедо?

- Він отримав невелике ушкодження. Нічого серйозного.

Сергій Ковалець, головний тренер "Оболоні":

Наставник пивоварів прийшов на прес-конференцію з півзахисником Віктором Комльонком.

- Користуючись нагодою вітаю всіх жінок з наступаючим святом 8-го березня. Приємно, що команда сьогодні зробила для працівниць заводу і клубу такий подарунок.

Як на мене перший тайм був рівний. Моменти були і в нас і в «Чорноморця». Після перерви завдяки замінам ми освіжили гру і в підсумку Павло Онисько, який вчора в матчі за молодіжний склад зробив дубль, забив гол, який і приніс нам перемогу.

Віктор Комльонок: Перший тайм нам не зовсім вдався, але в другому навіть без замін було помітно, що команда додала. Просто не було кому забити, але знайшовся джокер.

- Що можеш сказати про стан газону? Хоч ти і не грав, але принаймні розминався перед грою.

- Як мінімум газон став зеленішим. Звісно нашому полю ще потрібен час.

- Ви будете і далі використовувати Павла як Джокера?

- Хто буде кращим, той і буде грати. Все просто.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости