Перша ліга. "Зірка" - "Олександрія" 0:2. Не забиваєш ти - забивають тобі

29 мая 2010, суббота. 22:26


«Зірка» - ПФК «Олександрія» 0:2

Голи: Іващенко 52, Ксьонз 70

«Зірка»: Чурілов, Котелюх, Смалько, Городов (Галенко,86), Голопьоров (Драгалюк, 75), Морозов, Андрюхов, Шибко, Салатін, Чорномаз (Вечтомов,67), Басов.

ПФК «Олександрія»: Паньків, Запорожан (Гаврюшов, 78), Сидоренко, Чередніченко, Казанюк, Колесник (Сухоцький, 76), Кременчуцький, Зейналов (Грицук, 80), Шупік, Ксьонз (Мельник, 70), Іващенко (Маринчук, 88).

Попередження: Салатін, 31; Смалько, 34; Городов, 41; Басов, 45 – Запорожан, 47; Казанюк, 61; Чередніченко, 87.

Вилучення: Басов, 62.

Не реалізований пенальті: Голопьоров, 69.

Нарешті наступив цей день, 29 травня 2010 року, якого прихильники кіровоградського та олександрійського футболу чекали з чималим нетерпінням - в цей день відбулося чергове дербі, протистояння кіровоградської «Зірки» та ПФК «Олександрія». У першому колі в Олександрії в день матчу було відкрито Будинок Футболу, було зроблено для вболівальників велике свято футболу. Сьогодні в обласному центрі теж день не був простим футбольним днем проведення календарного футбольного матчу. Так за підтримки футбольного клубу «Зірка» було урочисто відкрито дитячу футбольну школу. На цьому святі серед чималої кількості відомих гостей був прославлений нападник київського «Динамо», найрезультативніший гравець радянського футболу всіх часів, екс-наставник збірної України, Олег Блохін, котрий приїхав до Кіровограду на запрошення почесного президента ФК «Зірка», голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергія Ларіна. Спочатку Олег Володимирович о 13.00 взяв участь у відкритті школи, потім відвідав найкраще місце відпочинку в Кіровограді Дендропарк, провів прес-конференцію за участі регіональних засобів масової інформації та насолоджувався футболом у виконанні «Зірки» та ПФК «Олександрія». Потім був організований прес-клуб за участі легендарного футболіста Олега Блохіна, почесного президента ФК «Зірка», губернатора Кіровоградської області, Сергія Ларіна та президента ФК «Зірка» Миколи Онула.

ПФК «Олександрія» та «Зірка» між собою за часи Незалежності України зіграли 10 офіційних матчів, в половині з яких сильнішими були олександрійці. В першому колі в Олександрії кіровоградська команда продемонструвала чудовий комбінаційний футбол, зіпсувавши свято Футболу олександрійським шанувальникам футболу, та зігравши в нічию 1:1, яка по грі, мабуть, більше задовольнила «Олександрію». З того часу минуло півроку, в ПФК «Олександрія» відбулася тренерська рокіровка і її очолив Володимир Шаран, який в своїй тренерській кар’єрі мав кіровоградську сторінку - очолював кіровоградську «Зірку», зі складу якої в кіровоградській команді нині ніхто не грає, а в його команді виступає підопічний по «Зірці» Олександр Кочура. Тому після тривалої перерви Володимиру Шарану цікаво приїхати до Кіровограда. Щодо до турнірних розкладів напередодні звітної гри, то кіровоградська «Зірка» налаштовується на виконання поставленого завдання - попадання в десятку кращих, а ПФК «Олександрія» мріє про третє місце в першій лізі.

З перших хвилин активністю виділялися гості, котрі, як було зазначено вже на після матчевій прес-конференції їх наставником Володимиром Шараном, старалися пресингувати суперника, знаючи про його сильні сторони, не давати розігратися футболістами кіровоградської «Зірки». Перший небезпечний момент, який став єдиним по-справжньому небезпечним у першій половині матчу, стався на 13-ій хвилині, коли Євген Шупік залишився без опіки у штрафній «Зірки» і ударом головою мав шанс забити, але неперевершено зіграв голкіпер господарів Олександр Чурілов. Підопічні Ігоря Жабченка, після стартових п'ятнадцять хвилин, спробували перехватити ініціативу на футбольному полі, і їх це вдалося. Активний Павло Чорномаз кілька раз загострював гру на своєму фланзі, але особливих проблем гостей не зміг створити. Перший тайм видався доволі не багатим на цікаві події на футбольному полі. Запам’ятався арбітр матчу Олексій Лаврів, котрий по цьому матчу на довго в пам’яті залишиться у кіровоградських шанувальників футболу. До перерви видав чотири попередження футболістам «Зірка» в епізодах, за які олександрійцям не давав, а на 62-ій хвилині угледів порушення правил з боку Сергія Басова, що тягнуло на жовту картку, яка була другою для центрального захисника «Зірки» і господарі залишилися в меншості. До цього епізоду на 52-ій хвилині після помилки захисту кіровоградців Валерій Іващенко відзначився, відкривши рахунок в матчі.

По при гру в десятьох підопічні Ігоря Жабченка не збиралися здаватися на милість переможцю, продовжуючи шукати щастя у воріт голкіпера ПФК «Олександрія» Юрія Паньківа. І на 68-ій хвилині мав півзахисник «Зірки» Владислав Голопьоров забивати, але не зміг реалізувати одинадцятиметровий, який був призначений у воріт гостей за гру рукою їх футболіста - удар Владислава Юрій Паньків впевнено парирував, зафіксувавши м’яч на мертво. Це вже другий взятий пенальті Юрієм від футболіста кіровоградської «Зірки» за останні 12 місяців - першого разу у товариському матчі в липні минулого року він парирував удар Сергія Яковенка. Взявши удар з одинадцятиметрової позначки, Юрій Паньків розпочав атаку своєї команди і Павло Ксьонз зміг переграти свого опікуна і вийти на побачення з воротарем «Зірки» Олександром Чуріловим - футболіст олександрійської команди шансів на порятунок власних воріт від пропущеного голу Чурілову не дав, подвоївши перевагу в рахунку ПФК «Олександрія». В даному епізоді спрацювало старе футбольне правило: не забиваєш ти - забивають тобі. У хвилини, що залишилися до завершення звітного матчу, гості зосередилися в першу чергу на збереження здобутого рахунку, а кіровоградська команда в десятьох продовжувала атакувати, але забити у ворота Юрія Паньківа їй так і не вдалося.

В підсумку кіровоградське дербі завершилося перемогою ПФК «Олександрія» з рахунком 2:0. Кіровоградська «Зірка» після сьогоднішнього матчу з 43-ма очками залишилася на 9-му місці, а ПФК «Олександрія», набравши 60 очок, піднялася на четверте місце, яке 30 травня може втратити, адже алчевська «Сталь» має ще зіграти виїзний матч проти тернопільської «Ниви». В наступному турі кіровоградська команда завітає в гості до ФК «Львів», а «Олександрія» на виїзді зіграє в Овідіополі проти місцевого «Дністра».

На після матчевій прес-конференції наставник кіровоградської «Зірки» Ігор Жабченко відзначив важливість даної гри та те, що провідні гравці його команди зіграли не на повну силу. Головний тренер «Олександрія» Володимир Шаран, зокрема, зазначив наступне: «Ми ретельно готувалися до матчу з кіровоградською «Зіркою», адже знаємо, що це досить серйозна команда. В другому таймі нам вдалося все».




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости