Перша ліга. "Оболонь" - "Олександрія" 1:3. Час подарунків

15 октября 2012, понедельник. 19:23


"Оболонь" - "Олександрія" 1:3

Голи: Пищур 8 - Шевченко 10, Лупашко 45 (автогол), Михальов 90+3

Нереалізований пенальті: Пищур 24
«Оболонь»: Березовський – Конюшенко, Сидоренко, Дурай. Ільків – Лупашко. Корнев (Б. Баранець 69) – Воробей (Захаревич 61), Г. Баранець (Месхія 77), Кочура (Шевчук 83) – Піщур.
«Олександрія»: Зарубін – Микицей (Сахневич 26), Чередніченко, Басов, Запорожін – Бондаренко, Банада – Кіча (Соломка 83), Старенький, Грицук (Гавриш 75) – Шевченко (Михальов 90+1)
Нерідко буває, що команди після пониження в класі в новому сезоні виступають зовсім по різному. Щось подібне можна сказати і про сьогоднішніх суперників. «Олександрія», яка в минулому чемпіонаті в Прем’єр Лізі посіла останню сходинку тримається серед лідерів і, хоча й відстає від лідерів, проте не так і суттєво. В той же час «Оболонь» після провального старту загрузла в середині турнірної таблиці, апісля достатньо вдалого проміжку знову забуксувала. Проте, незважаючи навіть на різницю в положеннях в турнірній таблиці, гра обіцяла бути цікавою.
Хоча лік забитим голам відкрили досить рано, і до цього є що згадати. В стартові хвилини гра проходила на зустрічних курсах і команди встигли провести декілька атак з серйозними претензіями на гостроту. При цьому, першими гострі моменти створювала «Оболонь», а «Олександрія» одразу ж відповідала тим самим. А потім кияни заробили кутовий з ліва, Ігор Ільків навісив в бік дальнього кута, де захисники гостей неуважно поставилися до опіки Олександра Піщура і капітан гостей скористався таким подарунком і переправив м’яча в порожній кут, до того ж впіймавши Руслана Зарубіна на протиході.
Одразу ж такий самий подарунок супернику надали і захисники «Оболоні», і ніким не прикритий Антон Кіча з лінії вротарського майданчика пробивав головою. Лише чудова реакція Ігоря Березовського, який зумів переправити м’яча на кутовий, врятувала киян від пропущеного голу. Проте цього виявилося замало. Після трьох кутових поспіль, коли здавалося, що загрозу ліквідовано, не розібралися Тарас Дурай і Кирило Сидоренко (між іншим обидва захисники прийшли до «Оболоні» з команд, що представляють Кіровоградщину), які не змогли винести м’яча зі штрафного, і той опинився у В’ячеслава Шевченка, а один з кращих бомбардирів першої ліги не залишив шансу Березовському сильним ударом в нижній кут.
«Оболоні» довелося починати все спочатку. Господарі спробували активізуватися, але суперник цього разу грав уважно і так ніякої небезпеки не виникало. А коли здавалося. що ініціативу перехоплює «Олександрія», киянам вдалася разюча атака. Після перепасовки на правому фланзі Андрій Корнєв увійшов по місцю правого інсайда до штрафного майданчику і після контакту з Андрієм Запорожаном опинився на газоні. Арбітр Андрій Лісаковський без вагань вказав на позначку і особливих заперечень чи претензій з боку гостей не почув. До м’яча підійшов Піщур, і після довгого розбігу відправив м’яча в лівий від себе нижній кут без шансів для Руслана Зарубіна. Проте даремно капітан господарів поспішив приймати вітання. Олександр Кочура до удару вбіг до штрафного майданчику, а в таких випадках пенальті треба перебивати. Знову біля м’яча Олександр Піщур, знову довгий розбіг і м’яч просвистів над поперечиною.
Через десять хвилин у Піщура була нагода реабілітуватися. Після закидання з глибини Кочура зумів перехитрити трьох суперників і виривався до воріт. але отримав по ногах. Штрафний майже з лінії воріт, але удар Піщура приймає на себе стінка.
Поступова атакуючий запал гостей спав і гра заспокоїлася. А під завісу першого тайму «Олександрія» заробила право на штрафний. Пішов навіс в бік дальнього кута воротарського майданчика, де м’яч від голови Владислава Лупашка відскочив в ближню дев’ятку. В компенсований час «Оболонь» намагалася відновити рівновагу, але подачі зі штрафного і кутового ні до чого гострого не привели.
По перерві команда Андрія Купцова грала по результату, відрядивши великі сили в оборону, розраховуючи попереду на швидкі контратаки. І деякий час гра йшла за сценарієм «Олександрії», а контрвипади гостей виглядали гостріше за спроби «Оболоні» посилити натиск. Проте з часом захист гостей почав давати збої і Руслану Зарубіну довелося попрацювати. Після скидки Піщура з ходу пробивав Григорій Баранець, але прямо в руки голкіперу. Гості відповіли швидкою контратакою, коли вже м’яча перекинули через Березовського, але захисники перевели м’яча на кутовий. Згодом зі штрафного приклався Тарас Дурай, але м’яч рикошетом від стінки пішов на кутовий, після подачі якого пробивав Піщур, але м’яч знову прилетів до рук Зарубіну. За «Олександрію» відповів В’ячеслав Шевченко, який зумів в центрі карного майданчика обробити не дуже зручний м’яч після передачі з ліва, але пробив і не сильно, і не влучно.
З наближенням кінця гри «Оболонь» все більшими силами йшла вперед. І все більше простору залишала для контратак. Щоправда в більшості випадків ці контратаки вдавалося зовні легко ліквідовувати, а от біля воріт Зарубіна іноді виникали натяки на гостроту. Тарас Дурай з далеку пробив над поперечиною, удар Кочури заблокували, постріл Захаревича прийшовся в зовнішній бік сітки. Найреальнішу нагоду мав Борис Баранець. який з кута воротарьского майданчика пробив над поперечиною.
Марнування моментів нерідко карається, це трапилося іцього разу. Вже в компенсований арбітром час в ході чергового контратаки Ілля Михальов, який щойно вийшов на заміну, зумів втекти на побачення з Березовським і не зближаючись відправив м’яча під дальню стійку. І хоча шансів врятувати гру вже не залишалося, «Оболонь» ще спробувала провести декілька атак, щоправда без особливої гостроти.
Незважаючи на досить переконливий рахунок, гра була досить рівною, а з обох боків було немало помилок. Проте такими подарунками краще скористалися гості і цілком заслужено перемогли, адже майже в кожній ланці діяли трохи злагодженіше і уважніше. В «Оболоні» знову кинулася в очі надзвичайно погана реалізація, до якої додалася незлагодженість в обороні, що, скоріше за все було викликане відсутністю дискваліфікованого Андрія Гурського. Втім, така залежність від одного гравця не дуже добре характеризує стан справ в команді.
Окремо варто відзначити, щовболівальник «Оболоні» продовжують активно закликати віце-президента Олександра Алімова залишити клуб.



Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости