Аналіз суперечних моментів матчів 17-го туру у вищій лізі

7 марта 2007, среда. 10:10


Після зимової перерви поновилися матчі у вищій лізі чемпіонату України з футболу. Серед восьми поєдинків на окрему увагу заслуговують три епізоди у матчах «Динамо» Київ − «Металург» Запоріжжя та «Дніпро» Дніпропетровськ − «Ілічівець» Маріупроль, в двох з них арбітри зафіксували гру рукою. Пропонуємо вашій увазі переглянути відеофрагменти та ознайомитися з коментарями Комітету арбітрів ФФУ стосовно цих випадків. Гадаємо ми зможемо дати відповіді на критику головного тренера „Металург” Запоріжжя Сергія Ященко та правоту його висловлювань на адресу арбітра.

Епізод 1: „Динамо” Київ − „Металург” Запоріжжя

Призначення пенальті у ворота команди „Металург”

відеофрагмент 1

відеофрагмент 2

Як помітно з відео фрагменту після розіграшу кутового футболістами „Динамо”, м’яч було відбито за межі штрафного майданчика. Гравець „Металурга” №21 Кашевські рухався назустріч футболісту „Динамо” №30 Каддурі, в момент, коли той пробив по воротах. За мить Кашевські почав відвертатися, виставивши лікоть назустріч м’ячу. Цим рухом руки Кашевські відбив м’яч та змінив його траекторію.

Під час прийнятті рішення арбітр Ігор Покідько (Полтава) керувався критеріями рекомендованими ФІФА, УЄФА та ФФУ під час оцінювання ігрового епізоду пов’язаними з визначенням гри рукою.

Наводимо вам усі критерії ФІФА, УЄФА та ФФУ за якими визначається гра рукою (якщо мав місце один із цих оціночних критерієв, то арбітр фіксує порушення Правил гри).

  • Чи був рух руки до мяча або мяча до руки?

  • Чи знаходилась кисть та рука гравця в природньому положені?

  • Чи здобув гравець або команда користь від розташування рук або кистей піднятими догори?

  • Чи намагався гравець уникнути потрапляння м’яча в руку?

  • Чи міг гравець уникнути потрапляння м’яча в руку?

  • Чи навмисно гравець доторкнувся м’яча рукою або кистю?

    Так, як порушення відбулося по необережності футболіста, дисциплінарні санкції (попередження) до нього застосовано не було.

    Ознайомившись з цими критеріями, ви самі можете вирішити, чи були в арбітра підстави для прийняття відповідного рішення.

    Епізод 2: „Динамо” Київ − „Металург” Запоріжжя

    Третій м’яч у ворота „Металурга”

    відеофрагмент 1

    В даному епізоді футболіст „Динамо” №9 Клебер рухався вперед до воріт, під час чого його близько десяти метрів притрумував захисник „Металурга” №14 Польовий. В районі лінії площі воріт Клебер знаходився на ігровій відстані до м’яча і першим зіграв у м’яч спрямував його у ворота. Як помітно з відео фрагменту Клебер акцентував увагу на м’ячі і тільки потім мало місце ігрове зіткнення з голкіпером „Металурга” №1 Глущенко. Це відповідає правильним діям щодо ведення єдиноборства за м’яч, згідно з Правилами гри.

    Також для прикладу надаємо наступний епізод.

    Епізод 3: „Дніпро” Дніпропетровськ − „Іллічівець” Маріуполь

    Пенальті у ворота команди „Іллічівець”

    відеофрагмент 1

    Як помітно з відео фрагменту, після подачі кутового гравець „Іллічівця” №5 Олефір тримає руку віддалено від тулуба, що стало причиною зіткнення руки та мяча.

    Під час прийнятті рішення арбітр Володими Сиренко (Сімферополь) керувався критеріями рекомендованими ФІФА, УЄФА та ФФУ під час оцінювання ігрового епізоду пов’язаними з визначенням гри рукою.

    Так, як порушення відбулося по необережності футболіста, дисциплінарні санкції (попередження) до нього застосовано не було.





  • Следите за нами:
    Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

    Лучшие букмекеры

    Букмекер
    Бонус

    Новости Футбола

    Все новости