"Карпати" - "Кривбас" 3:0. "А ми йдемо"... на рекорд

14 марта 2009, суббота. 17:54


Львів. Стадион "Україна". 15 200 зрителей
Арбітр: Віталій Годулян (Одеса)
Аситенти: Віталій Дем'яненко (Мукачево), Микола Васюта (Рівне)

"Карпати" - "Кривбас" 3:0

Голи: Кузнецов 56, Кожанов 80, Ощипко 90+2

"Карпати": Романенко, Ощипко, Ткачук, Тубіч, Кожанов, Кобін, Кополовець (Зеньов 26), Гурулі (Голодюк 67), Кузнецов, Худоб"як (Пшеничних 78)

"Кривбас": Хіді, Сілагайліс, Грицай, Грановський, Шелаєв (Мелащенко 70), Костишин (Шагойко 78), Бюлюкбаші, Булку, Мотуз, Андрієнко, Опря

Попередження: Шагойко 90+1

Рекорд полягає в тому, що «Карпати» ще жодного разу в чемпіонатах України не перемагали тричі поспіль з солідним рахунком. Могло б цього маленького рекорду і не бути, якби «зелено-білі» у другому таймі грали так само як і в першому.

У перших весняних турах команда Олега Кононова доволі високо підняла планку. Тому те, що відбувалося на полі у перші 45 хвилин не могло задовольнити абсолютно нікого, окрім гравців «Кривбасу». Як влучно зауважили уболівальники, «Кривбас» м’яча в «Карпат» не забирав – вони самі його віддавали. Насправді, дуже вже багато помилялися карпатівці, будуючи свої атаки. Нічого не виходило в Худоб’яка і Гурулі, не помітний був Кузнецов. Та навіть попри те, саме «Карпати» розіграли шикарну «гольову» атаку. Василь Кобін покинув свій фланг захисту, змістився по краю в центр і віддав м’яча Кузнецову. Той стояв спиною до воріт, тому приймати круглого не став, пропустивши його на того ж Кобіна. Капітан «Карпат» міг і сам забивати, але побачив, що на вигідній позиції опинився Михайло Кополовець. Оборона «Кривбасу» так і не зрозуміла, що трапилося – господарі рухалися дуже швидко. Якби Кополовець просто влучив у ворота з кількох метрів – був би маленький шедевр. А так, якимось дивом, м’яч полетів вище перекладини, а лівий форвард з відчаю схопився за голову. На жаль, в одному з зіткнень Кополовець отримав пошкодження і замість нього вийшов Сергій Зеньов, який відіграв дуже здорово. У другому таймі. Як і вся команда…

За винятком ще одного небезпечного удара Худоб’яка, після пасу Гурулі, «Карпати» у першому таймі не створили нічого путнього. Та й взагалі, така бліда гра викликала певні незадоволення серед присутніх на стадіоні. Були сподівання, що в роздягальні тренер заведе команду (згодом виявилося, що окрім тренера, команду заводив ще й Президент клубу) і вдасться знову побачити весняні «Карпати», які багато атакають, багато забивають і не пропускають.

Як і в попередніх матчах, сербські центральні захисники Тубіч і Мілошевіч виграли абсолютно усі єдиноборства у суперника і мінімізували кількість ударів по воротах Романенка. Лише раз необачно зіграв карпатівський кіпер – йому не вдалося як слід зафіксувати м’яча, але на добивання суперники не встигли. А от у Хіді роботи було набагато більше. Вже перша атака «Карпат» у другому таймі закінчилася смачним ударом Кобіна з 30-и метрів. Воротар «Кривбасу» з ним впорався – кутовий. Активно на лівому фланзі почав грати Сергій Зеньов. Швидкість і невимушена техніка дозволила йому кілька разів легко проходити захисників «Кривбасу». Нарешті, сказав своє слово і Сергій Кузнецов. Знову спрацювала його зв’язка з Кобіним. Василь точним пасом з глибини поля накотив м’яча у бік воріт. Гурулі його пропустив, а кращий бомбардир «Карпат» ефектно обіграв Сілагайліса і пробив повз Хіді – 1:0.

Дуже швидко «Карпати» забили ще один гол. Ткачук дезорієнтував захисників і віддав на Кузнецова, а той відпасував Кожанову. Денис пробив низом, Хіді відбив. М’яч вже збирався викотитися за лінію воріт, але його наздогнав Зеньов і з нульового кута таки відправив його у сітку. Суддя зафіксував офсайд. Повтор засвідчив – офсайд у Зеньова, під час удару Кожанова, був. Естонський форвард, який забив за «Карпати» наразі лише один гол (зате віддав багато гольових передач) не дуже засмутився. Незабаром у нього з’явився новий хороший момент. Олег Голодюк, який дуже класно увійшов у гру, віддав класного паса на Зеньова. Той з легкістю обігнав одного захисника, біля лінії поля фінтом залишив поза грою іншого, підняв очі і накинув м’яча у центр штрафного. На передачу відгукнувся невисокий Кожанов, який у стрибку, ударом головою, транзитом від Хіді, відправив м’яча у сітку – 2:0.

У «Кривбаса» контргри не було. Нічим не допоміг Мелащенко, який вийшов на заміну. А от карпатівська заміна спрацювала. Забрати м’яча в Голодюка було дуже важко – тож молодий хавбек майже щохвилини опинявся на газоні. За кілька секунд до фінального свистка Кузнецов, який отримав передачу від Кобіна, точним пасом вивів Голодюка на ворота суперника. Шагойко, у метрі від лінії штрафного, безапеляційно сфолив. Усі подивилися на Віталія Годуляна – арбітра, який у більш спірній ситуації вилучив Папу Гуйе у матчі проти «Динамо». Тому що послідовний? А от і ні. Шагойко отримав жовту. Чому?

Однак «Карпати» мали шанс довести гру до перемоги з солідним рахунком. До м’яча підійшов лівий захисник Ігор Ощипко, який, до речі, на зборах в Туреччині, кілька разів ледь не зламав перекладину, після своїх штрафних. Цього разу Ощипко перекладини навіть не зачепив. М’яч полетів у той же кут, де і стояв Хіді. Вчасно зреагувати на удар, і тим самим зіпсувати шедевр Ощипка, він не зміг. Відразу після цього Годулян просвистів.

Не зважаючи на рахунок, є претензії до гравців «Карпат». Безперечно, над помилками ведеться робота – бо є результат. «Кривбас» свою поразку списує на те, що команді не дали достойного для тренування поля (про це – в словах Олега Тарана на прес-конференції). А настуний матч «Карпат» буде дуже цікавий – проти дніпропетровського «Дніпра», який не зміг вдома переграти «Іллічівець». «Карпати» на виїзді виграли в маріупольців 1:5…



Олег Таран, головний тренер «Кривбасу»:

- Я трохи відволічусь, аби привернути увагу преси. М вчора приїхали сюди. За тиждень ми попередили, що ми приїдемо на гру. Нам повинні були пів п’ятої дати тут поле для тренування. Ми приїхали в четвертій годині, ворота були закриті повністю. Сказали, що поле готують до гри. Ми прийшли, а охоронці сказали, що нам заборонено тут тренуватися. Є закон. Є Конституція. Є регламент проведення ігор Прем’єр-ліги. «Карпати» тренуються. Ми 45 хвилин ходимо навколо стадіону. Ми не можемо навіть когось знайти, щоб запитати, чому ми не можемо тренуватися згідно з законом, згідно з регламентом? Годину ми тут пробули. Зв’язалися з Києвом. Ніхто нас сюди не пропустив. І відправили нас на поле, де корови пасуться. Ми там взагалі не тренувалися, тому що не можливо тренуватися. 10 хвилин. Тобто була повністю зірвана підготовка до матчу Прем’єр-ліги. Такого хамства за своє життя… Я у великому футболі 35 років. Я працював під керівництвом великого тренера Лобановського, Симоняна, Базилевича, Ємеця, Кучеревського, Прокопенко. Але за своє життя такого хамського ставлення до ФК «Кривбас», нашого шановного президента Олександра Лівшица, який так само як і ваш вкладає гроші в футбол, наш генеральний спонсор… Я вважаю, що це цинізм. Це найнижчий рівень розвитку людської культури. Я вам дав повну інформацію? Як це пояснити взагалі? Тобто виходить що ми… Для чого ми сюди приїхали, для кого ми граємо? Як можна це пояснити взагалі? Ось про це треба говорити. «Карпати» - хороша команда. Але ми повністю зірвали… Повністю втратили… Ми дві години летіли літаком. Ми готувалися тут провести цілеспрямовану підготовку. Чому нам у цьому відмовили? Це засвідчує те, що на словах люди про одне говорять: ми всі в рівних умовах, команди Прем’єр-ліги… Це хамство. Про це треба говорити. З перемогою вас.

Олег Кононов, головний тренер «Карпат»:

- Ми попередні дві гри виграли. Звичайно, перед нашими уболівальниками, відданими уболівальниками, фанатичними уболівальниками, можна так сказати, вимогливими, ми хотіли довести, що попередні перемоги не були випадковими. Тому дуже серйозно налаштовувалися на цю гру. Перемогли… У другому таймі нам вдалося зламати опір суперника. Хоча, команда це дуже хороша, організована, з хорошим тренерським складом. Я думаю, футбол виявився змістовний. Тому я вдячний і тренерам, і гравцям за проявлену мужність і за те, що перемогли. Забили три голи.

- Чим поясните два різні тайми?

- Ще раз скажу, що «Кривбас» - дуже серйозна команда з серйозними гравцями. Було помітно, що вони нам закривали буквально усі зони, куди ми могли увірватися. Але у другому таймі ми планомірно розхитували оборону суперника, приділили увагу у перерві тим помилкам, які ми допускали у першому таймі. Як, за рахуночк чого можна пройти захист суперника. Нам це вдалося. Важливо, що й президент нас після першого тайму також підтримав (сміх у залі) по-своєму.

- Що з Кополовцем?

- Лікарі дивитимуться. Я наразі не маю інформації.

- Як ви вважаєте, епізод на останній хвилині хіба не мав би закінчитися червоною карткою?- Не хотів би вникати у роботу арбітрів.

- «Металіст» - «Динамо»: червона. А тут – ситуація ідентична. І жовта…- Практично так. Я не знаю як з трибун, але нам здалося, що так… Але момент не вплинув на хід матчу.

- Це вже третя поспіль розгромна перемога. У Дніпропетровську 1:5? (сміх у залі)

- Дякую, що ми вам даємо такі причини для розмов і жартів. Це дуже приємно. Але на кожну гру налаштовуємося. Суперник у нас буде дуже серйозний. Ми сусіди по турнірній таблиці. Звісно, гра буде дуже не простою.

- Олег Таран поскаржився, що його команді не дали поля для тренування.

- Ну, це чесно не мої проблеми. Це проблеми «Кривбасу». У нас була схожа ситуація в Маріуполі, ми тренувалися на базі. Нам не дали поля. Це справи «Кривбасу»… керівництва, адміністрації, але я тренер і не можу це коментувати.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости