"Волинь" - "Металург" (З) 1:0. Результат передусім

28 ноября 2010, воскресенье. 20:52


Луцьк. Стадіон «Авангард». 5 800 глядачів

Головний арбітр: Олег Зубарєв (Слoв'янськ)
Асистенти: Андрій Барановський (Київська область), Олександр Корнійко (Миргород)

"Волинь" - "Металург" (З) 1:0

Гол: Пищур 56

"Волинь": Неділько, Ващук, Бутко, Гринченко, Герасимюк (Гошкодеря 70), Скоба, Сіминін, Стевич, Шарпар, Майкон (Пічкур 32), Пищур

"Металург" (З): Безотосный, Невмивака, Вернидуб, Тейку, Тігорєв, Аржанов, Рудика (Спичка 72), Фабіо (Татанашвілі 55), Писоцький, Алозі (Нестеров 81)

Попереджння: Рудыка 5, Аржанов 41, Тейку 60

«Волинь» мала вигравати, той хід, що набрала луцька команда, мав би знадобитися їй на найближчі тури, і знадобився. Але…. Це не «Металург» програв, а «Волинь» чекала свого моменту і дочекалася, Один удар і… ГОЛ!!! Я розумію прихильників металургів, які вважають, що гра мала закінчитися нічиєю, утім не треба забувати про несамовиту підтримку і вболівальників на стадіоні і глядачів матчу по телевізору. Так. Команда зіграла не цікаво, але на результат., На рівень нижче, ніж могла. Але, зробили все, щоб кожен волинянин пишався своєю командою. 6-те місце. І нічого не вдієш. Заслужили!!!

Якщо по матчу, то у лучан не зміг зіграти Парасків – дискваліфікація. А от у металургів ще гірше - Опанасенко, Хайдучек, Жуніор.. У стартовому складі лучан з’явилися: у воротах – Неділько; в захисті – Сімінін, Шарпар, Ващук, Грінченко.; півзахист; Герасим’юк, Скоба, Стевич, Бутко.; напад – Майкон, Пищур. (Давно не було у старті бразильця)

У «Металурга»: воротар – Безотоснний, - Дудика, Невмивака, Тейку, Польовий; півзахист: Пісоцький, Тигорєв, Вернидуб, Аржанов; Нападники: Алозі, Фабіо. У порівнянні з минулим матчем не змогли взяти участь Жуніор(вивих плеча), Опанасенко і Хайдучек(дисквліфікація)..

Обидві команди прагнули взяти очки, однак пощастило сильнішому . Не те щоб, лучани виглядали краще, просто, запоріжці нічого не створили. Чому? Питання до головного тренера і підопічних. Головний коуч «металургів» говорить про результат, але чи сама команда хоче грати в еліті, ось у чому питання?

Поєдинок видався скупий на цікаві моменти. Гурманам смакувати не було що. Утім деякі ситуації треба було підкреслити.

Початок матчу – Герсимюк зі штрафного б»є повз ворота.. Згодом Скоба подає, але шкіряний знову відлітає подалі штрафної – голкіпер постарався. Найнебезпечніший момент за весь матч біля воріт Неділька трапився на 16-й хвилині першого тайму, - це Польовий подав зі стандарту на Алозі, але нігерійський форвард з кількох метрів до воріт пробив вище головою. О, це була можливість!!!

Минає четвертина тайму і уже Пищур б’є прямо в руки голкіперу запорізької команди. 24-та хвилина – перший удар в площину у волинян. 33-хвилина Кварцяний вирішує зняти Майкона, натомість випусках на лівий фланг Пічкура. Заміна виявляється вдалою. Правий захисник металургів постійно не встигає за переміщеннями 31-го номеру лучан, назріває гол. Щодо першого тайму, то він був нудним, і нічим не запам’ятався. Багато боротьби і обмаль гольових моментів. Хоча поява Пічкура дещо активізувала господарів поля.

Уже на початку другого тайму лучани дали зрозуміти гостям, що вони не збираються дарувати їм очки. Хоча уже на другій хвилині «шкіряний» після сильного удару опинився в руках у Неділька. А так ініціатива була повністю у господарів . Уже за кілька хвилин після початку другого таму м’яч затріпотів у сітці гостей – це Пічкур обіграв трьох металургів і подав верхом у штрафну, а Пищур у кращих традиціях пробив головою у той кут, звідки рухався голкіпер – 1:0. Були ще кутові та штрафні, але усі вони були виконані не вдало. Якщо не в руки голкіпера , то повз били: Гошкодеря, Скоба, Пічкур, Ващук, - усі грають не так. Але хіба у цьому проблема? Ударів у площину воріт – не велика кількість з обох сторін.

Утім «Волинь» здобула необхідні залікові бали, І попри одну з найгірших ігор у сезоні, таки здобула очки, але що робити металургам, які з кожною такою грою втрачають шанси на прописку в «еліті». Зрозуміло, що при погоді, коли падає сніг, навряд чи, можна сподіватися на видовищний футбол, але бажання битися до кінця має бути присутнє, однак запоріжці думають інакша. Вони вважають, що у них є ще час. Волиняни ж потенційно у зоні єврокубків. Чи відповідає команда займаній посаді нині важко сказати, адже 6-те місце може зайняти, як мінімум команди чотири. Але чи відповідають усі вони рівню кубків європейських - це вже інше питання. А «Волині» можна лише подякувати за осінню частину сезону. БРАВО !!!

Олег Лутков, Головний тренер «Металург» Запоріжжя: Якщо говорити коротко по грі, то у нас не вийшло в атаці. Ми використали увесь атакуючий потенціал, але, що я можу зробити, якщо один Пищур вартий чотирьох наших форвардів. Я міг би випустити усіх чотирьох форвардів одночасно, але коефіцієнт корисної дії дорівнював би нулю. У людини є один момент, він його реалізовує і команда виграє. На жаль, але у нас такого нападника немає .Ми нівелювали усю загрозу біля наших воріт. Особливої загрози поблизу наших воріт «Волинь» не створила, однак помилилися, і класний нападник забив. Деякі гравці виявилися не готові. Дивишся на тренуванні і сила є, і воля, а виходить на поле немає ні сили, ні волі. У нас ряд втрат. Важко травмований Жуніор. Зламався на передматчевому тренуванні Єременко. Участь Безотосного було перед великим питанням., лише завдяки лікарям вдалося поставити на ноги. Є кадрові питання і від цього нікуди не дінешся. Кадри вирішують усе. Без дискваліфікованих гравців ігри не виграються, з яким би настроєм не виходили гравці.

Окремо би хотів привітати бокових арбітрів. У них сьогодні, або перше травня, чи сьоме листопада. Таке уявлення, що сьогодні демонстрація на полі. І постійно у нашу сторону, але це таке…Нехай розбираються ті, кому це належить.

«Волинь» вітаю з перемогою, хороша команда, бійцівська і знаходиться на своєму заслуженому місці.

- У вас 12 легіонерів. Якщо у вас кадрові проблеми, то у міжсезоння будете дивитися на українців, чи за межами України?

Ви розумієте, 12 легіонерів. Так. Але на лаві запасних у мене сиділи 91-го, 92-го року народження. Ми цих легіонерів підбирали по ходу чемпіонату (Кварцяний теж команду створював по ходу чемпіонату, ред..), брали вільних агентів, яких можна було заявити і хоч якось виправити ситуацію. По декому помилились, але я думаю, що керівництвом буде зроблено висновки після повернення в Запоріжжя. Не можу сказати щодо селекції. Адже все вирішує керівництво, тому від коментарів я б утримався.

- Ви вірите, у те, що команда зможе посісти 14-тек місце. Адже уже зіграно 60% матчів сезону?

Ви розумієте, що буде важко. Усе буде залежати від селекції, особливо, у лінії атаки. Нічого не можливого немає. «Кривбас» же якось зумів виправити ситуацію (минулого сезону маючи 7 очок після першого кола). Ми вважаємо, що не все втрачено. Не важкий календар: Севастополь, Кривбас, Іллічівець ми приймаємо дома, плюс у виїзних матчах намагатимемося брати очки. Буде дуже важко, але в команді немає настрою, що уже кінець. Всі стараються, але багато не виходить. Ми будемо боротися до останнього, щоб залишитися у Прем’єр-лізі.

Віталій Кварцяний, головний тренер ФК «Волинь»: (Кварцяний заходить у зал і лунають оплески) Дуже не хочеться робити перерву, не дивлячись на те, що сьогодні була важка гра. Наша команда знаходиться на пріоритетних позиціях. З нами уже серйозно налаштовуються. Команда зберегла тонус, який дозволяє вести гру і контролювати її, нав’язувати. Були такі відрізки гри, котрі давали можливість супернику нагнітати, але вони усе одно згасали, тому що надійно грав захист і Неділько підстраховував, коли захисники не встигали.

Цей сезон був команді на випробовування. Ці 19-ть матчів. За великим рахунком, команда досить пристойний футбол показала. Показала максимуму супротиву і майже кожної гри нав’язувала свою гру. Десь не пощастило у Львові, не вистачило майстерності з «Динамо», з «Шахтарем». Єдине, що зовсім не вийшло – це перша гра (матч з «Ворсклою 0:4). Багато не виходить, багато не допрацьовуємо. Немає компактності, коли втрачаємо м’яч, то захист боїться помилитися при підборі м’яча. Це така тактична боязнь, потрібно при будь-якому рахунки зберігати своє. Поки що ми не можемо це робити. Я думаю, що за зиму ми почекаємо повернення наших травмованих гравців: Няга, Рамон, Кінаш, Карковський, загалом сім гравців. Серйозний потенціал гравців, який може підсилювати гру. Я задоволений командою, задоволений результатом, задоволений грою. 6-те місце – це серйозний показник для Луцька. Хотілося, щоб Василь Столяр, який багато робить для команди, разом із партнерами дали про себе знати і розрахувались з командою. Щоб гравці отримали серйозні гроші. І змогли і попити, і погуляти. Вони заслужили на це, бо вони – серйозна команда. Я їх дуже поважаю. _

- Які плани на міжсезоння?

Я відмовився від перегляду гравців. Я вже кожен рік цим займаюсь і забуваю, що іноді треба відволіктись. Заспокоїтись психологічно самому і людей, котрі зі мною працюють. Сам напружуюсь і усіх в напруженні тримаю – це неправильно. Як тільки відбудеться дебіт-кредіт, хлопці роз’їдуться до 9-го числа. Поїдемо на збори в Ялту на 12 днів. Потім приїжджаємо - чотири дні перерви. Тоді їдемо у Турцію.

Чи будуть якісь кадрові втрати, зокрема, натякали на Павлова?

Багато тренерів не бачать у ньому пріоритетного футболіста, але я сказав, що ціна на нього буде вища через рік, адже він серйозно ставиться. Хоча ще не подорослішав. Але в нього багато хороших якостей. Нехай буде у нас.

А Шарпар?

Він ще молодий. Є у нього невпевненість. Я хочу, щоб залишилися всі. Є основа, є колектив. Якщо хтось випаде, то нам буде уже важче. Є пропозиції по деяким гравцям, але я буду робити усе, щоб вони залишились. Треба ще пару серйозних центральних захисників, адже були ігри, коли я не знав кого ставити.

А щодо Пищура? Були моменти, коли ви ним були не задоволені.

Це було на емоціях. Це дуже перспективний гравець. Якби ми його заявили на початку чемпіонату, то ми би були в трійці. Я ним задоволений. Він – мужик. Справжній капітан.

А Майкон? Не пора йому підсилювати «Металург» Запоріжжя?

Майкон піде на трансфер. У нього є боязнь. Літом у товаристській грі йому зламали переносицю, Він два тижня не тренувався. Боявся зіграти головою. І зламали потім з «Кримтеплицею», коли йому пошкодили ахілл. Через ці дві травми ми втратили у ньому характер і правильний розвиток.

-Якщо підсумовувати цю частину чемпіонату, то який найкращий відрізок ви би виділили. Може це тайм, чи 15 хвилин?

Я думаю, що після несподіваної поразки в Алчевську (на кубок). Я дивився «Динамо», там було 3:2. Ми виглядали у 5 разів краще. Я не знаю, м’яч не йшов у ворота. Я рахую, що цей відрізок після Алчевська, команда проаналізувала. І після перемоги над «Металургом» Донецьк, і до сьогодні, можна вважати вдалим відрізком. П’ять ігор без поразок, лише з «Дніпром» - нічия. Я думаю, що команда грою заслужила це місце на якому ми знаходимося.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости