Сергій Сибіряков: "Мрію виграти трофей" (+ фото)

22 января 2011, суббота. 12:27


Останнім часов півзахисник київської «Оболоні» Сергій Сібіряков став забивати важливі м`ячі у складі своєї команди. Напевно, багато хто памятає, що саме він закріпив успіх «пивоварів» у поєдинку проти київського «Динамо», коли оболонці перемогли в гостях 2:0. І ось тепер Сергій відзначився у контрольному матчі проти казанського «Рубіну», по ходу зустрічі зрівнявши рахунок. Звичайно, товариські поєдинки не йдуть ні в яке порівняння з офіційними, але забивати завжди приємно.

- Сергію, ти рахуєш свої голи?

- Ні, статистики не веду. Десь м`ячів п`ять забив в офіційних матчах за «Оболонь». А якщо взяти товариські ігри, то тут набереться достатньо.

- Коли забивав «Рубіну», то робив це зряче?

- Коли я прийняв `мяч, то помітив, що голкіпер вискочив трішки вперед і відкрив кут воріт. Ось туди я й спрямував низом м`яч. У мене були долі секунди на прийняття рішення.

- Ти отримав шикарний пас від партнера. А скажи з ким тобі найкраще взаємодіяти на полі?

- Таких пріоритетів нема. Яка різниця з ким я обігруюся в тій, чи іншій ситуації… Головне, щоб ми чудово розуміли один одного. І тоді все буде класно.

- Дехто пише, що «Рубін» не налаштувався на цей поєдинок…

- Я б так не сказав. Вони намагалися контролювати м`яч, розвивати свої атаки, а не бити його куди заманеться. Було видно, що у них є малюнок гри, добре розроблена тактика. Можливо відпрацювували якісь тренерські завдання по ходу гри. Моментами нам було непросто стримати їх атаки. Вони, як і ми, намагаються грати в один пас, швидко змінювати акцент атаки.

- Фізичних сил вистачило, щоб відіграти цей матч всі 90 хвилин?

- Тренування у нас цікаві і не дуже важкі. Більше працюємо з м`ячем, тому ноги «не підсідають». Цілком комфортно себе почував навіть наприкінці поєдинку. Ми ж не бігаємо кроси по кілька кілометрів, як це буває в деяких інших командах.

- Більше тижня у Кемері стояла чудова погода, а зараз трішки пішов дощ. Це не ускладнить тренувальний процес?

- У нас в чемпіонаті навесні умови будуть не кращі. Так що скаржитися нічого, працюватимемо в будь-яку погоду. Та й мені здається, що на мокрому полі краще тренуватися. Тоді м`яч швидше летить по газону, вдаються швидкі атакі.

- У команді частенько після тренувань влаштовуються конкурси. Наприклад, хто довше без помилок, перепасовуючись, втримає м`яч у повітрі. Ти приймаєш участь у таких розвагах?

- Ні, я не азартна людина. Спокійно до цього ставлюся. Інколи з Пашею Худзіком набиваємо м`яч, але без фанатизму.

- Не так давно у тебе народилася донька. Частенько дзвониш додому з Туреччини?

- Спілкуємося з дружиною майже кожного вечора по скайпу. Ось сьогодні (розмова відбулася в пятницю ввечері) Алісі виповнилося два місяці. Тільки що розмовляв з дружиною, а донька сиділа в неї на руках і щось там агукала. Дуже скучив за ними.

- Вони зараз в Сімферополі. А в Київ не збираєшся їх забирати?

- Коли повернуся зі зборів, то звичайно привезу. Постараюся зняти квартиру поближче до стадіону, щоб не витрачати багато часу на дорогу.

- Недавно ти ще на два роки повязав свою долю з «Оболоню». Це було зважене рішення?

- Мені хочеться грати на високому рівні. В Премєр-лізі. У моїй біографії там складалося, що ні в «Таврії», ні в «Металісті» мені не вдалося закріпитися в основному складі. А ось у «Оболоні» все складається добре. То чому шукати добра від добра. «Оболонь» - це моя команда і коли підписували контракт, то я навіть хотів на три роки продовжити угоду, але ми зійшлися на варіанті «2+1».

- Яку мету ставиш у кар`єрі?

- Мій друг Максим Старцев недавно виграв Кубок України. Так ось і я хочу тримати в руках якийсь почесний приз, хочу залишити свій слід у футболі. Колись давно я виступав за миколаївський «Цеменинмк» і до нас в колектив приїхав футболіст, котрий грав в єврокубках, то ми тоді ще хлопчаки дивилися на нього, як на ідола.

- Тобто тепер ти хочеш, як мінімум зіграти в єврокубках?

- І хотілося б досягти цього у складі «Оболоні». Та для цього потрібен час. Гадаю, що якщо команда розвиватиметься такими ж темпами, як це робиться останнім часом, то згодом точно вийде на євроарену.

- Що ж, бажаємо тобі досягти цього і потримати у руках почесний футбольний трофей.

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости