Франк Теміле в "Олександрії"

3 августа 2011, среда. 16:03


У ПФК “Олександрія” з’явився новий гравець на правах оренди - Франк Теміле.

15 липня 1990 р.н., Лагос, Нігерія - нігерійський футболіст, півзахисник українського Динамо (Київ).

Починав займатися футболом в Лагосі в команді «Саншайн Старз». Потім у Нігерії виступав за «Шутінг Старз». Також запрошувався грати за збірну Нігерії U-17.

На Мальту переїхав у вересні 2006 року. Спочатку виступав за юнацьку команду ФК «Валетта». В основному складі дебютував 4 листопада 2007 року в матчі «Валлетта» - «Слім Уондерерс» (2:1). За відгуками мальтійських фахівців, саме гарна гра Франка Теміле багато в чому дозволила «Валетті» стати чемпіоном Мальти в сезоні 2007/2008, вперше за 7 років. Теміле грав у «Валетті» під номером 14.

За підсумками сезону 2007/2008 був визнаний кращим у чемпіонаті Мальти в трьох номінаціях: як кращий форвард, кращий легіонер, найперспективніший молодий гравець. Але, як говорить сам Франк, велика заслуга в цих нагородах головного тренера «Валетти» Пола Замміта, який постійно підтримував Темілле - навіть в той період часу на старті сезону, коли він не міг грати.

З «Динамо» (Київ) Теміле підписав п’ятирічний контракт 6 липня 2008 року. Крім «Динамо», Теміле міг опинитися у деяких німецьких клубах, а також у норвезькому «Русенборзі». Його агентом є Генрі Екезіе.

Дебютував за киян Теміле 23 травня 2009 року в матчі української Прем’єр-ліги проти ФК «Львів».

Особисте життя:

Теміле - сирота. Його мати померла, коли йому було 3 роки, а батька він втратив в 11-річному віці. У 16-річному віці Теміле вирушив на Мальту, де був прийнятий сім’єю Гаучі.

Його дядько - Клемент Теміле - грав за збірну Нігерії, і є батьком гравця збірної Ізраїлю Тото Тамуза.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости