Агент ФІФА: "Барріос був дуже близький до переходу в Динамо"

18 февраля 2012, суббота. 08:56


Агент ФІФА Михайло Гулордава в інтерв'ю телеканалу "Футбол" розповів, що форвард дортмундської Боруссії Лукас Барріос (на фото) був дуже близький до переходу в київське Динамо, а також розкрив деталі трансферу Факундо Бертольйо в Греміо і підтвердив зацікавленість бразильського клубу в послугах Бетао.

- Я представляю компанію, яка була уповноважена нашими партнерами вести перемовини щодо трансферу Лукаса Баріоса з київським Динамо.

- Український клуб серйозно претендував на цього гравця?

- Ми були дуже близькі до досягнення домовленості з київським клубом. Ми дійшли згоди по всім основоположним моментам, але, на жаль, на даному етапі перемовини були призупинені, оскільки не було знайдено взаєморозуміння в чисто технічних моментах. Але на цьому крапка не поставлена. Я думаю, що незабаром ми повернемося до обговорення цього питання з керівництвом київського Динамо.

- Тобто ви хочете сказати, що форвард калібру Лукаса Барріоса, який два роки поспіль ставав кращим бомбардиром дортмундської Боруссії, який грав на мундіалі, серйозно розглядає варіант переїзду до України?

- Так. Динамо є серйозним брендом. Цей клуб знають в Європі. Це неправильно, що зіркові футболісти відмовляються переходити в такі серйозні клуби, як Динамо Київ та Шахтар Донецьк.

- В останній день трансферного вікна Барріос був близький до переходу в Фулгем. Німецька преса писала, що футболіст вимагав від англійського клубу щорічну заробітну платню у розмірі 2,5 млн євро. Фулгем не зміг задовільнити фінансові вимоги гравця. Як ви думаєте, чи готове Динамо платити таку високу заробітну платню?

- В Україні є футболісти, які отримують більше, ніж Лукас Барріос. З фінансової точки зору цей трансфер реальний. Можливо, найближчим часом цей трансфер все-таки відбудеться. Я думаю, що з нашою допомогою футболіст знайде взаєморозуміння з керівництвом Динамо.

- В минулому році з'явилась інформація, що Барріос може перейти в Дніпро. Як ви думаєте, чи може інший український клуб скласти конкуренцію Динамо в боротьбі за Барріоса?

- Я не думаю, що на даний момент у Дніпра є шанси підписати Барріоса. Нинішня ситуація в Дніпрі не сприяє приїзду в дніпропетровський клуб такого гравця, як Лукас Барріос.

- Тобто питання в іміджі клубу. Барріоса цікавить Ліга чемпіонів...

- Саме так.

- Ваше агенство також займалося перемовинами щодо переходу Факундо Бертольйо в Греміо. Скажіть, яка була причина переїзду аргентинця до Бразилії?

- Наше агенство хоче висловити подяку президенту Динамо Ігореві Михайловичу Суркісу, а також всьому керівництву Динамо, тренерському штабу - вони зробили все, щоб цей перехід відбувся. Незважаючи на особисті симпатії Ігоря Михайловича, він сказав, що він не може вказувати тренеру кому, де і як грати. Сам Бертольйо дуже хотів грати. Це було головною причиню переходу. Він був щасливий в Києві, але молодому футболісту хотілося грати і саме тому він перейшов до складу Греміо.

- За два роки аргентинець зіграв за Динамо лише чотири матчі. Які перспективи в нього в Греміо? Чи є вірогідність, що він повернеться до Києва влітку?

- Виконавчий директор Греміо і головний тренер бразильської команди дуже просили нас і нашого партнера Пабло Цейхаса організувати цей трансфер, тому що немає сумнівів в тому, що він готовий показати той футбол, який від нього очікували побачити в Динамо. Я не думаю, що Факундо повернеться до України, адже він налаштований закріпитися в Греміо.

- Це правда, що Греміо також зацікавлене в послугах іншого футболіста Динамо - Бетао?

- Так. Керівництво бразильського клубу попросило нас уточнити, які можуть бути варіанти щодо переходу Бетао. На даний момент, ми не готові відповісти на це питання, оскільки український клуб не готовий відпустити захисника в Греміо. Крім того, ми не знаємо наскільки серйозно Греміо цікавиться ним, адже просто так київське Динамо нікого відпускати не збирається.

- Сам Бетао зацікавлений в поверненні на батьківщину?

- Кожному футболісту потрібна ігрова практика. Зараз він гравець основного складу, але він знає про інтерес Греміо і розглядає всі можливі варіанти.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости