Павло Шкапенко: "Металіст" зараз на голову сильніший за "Динамо" і "Шахтар"...

7 марта 2012, среда. 15:49


Один iз найкращих футболiстiв київського "Динамо" 1990-х рокiв Павло Шкапенко поділився враженнями від стартових ігор весняної частини національної Прем’єр-ліги.

- Несподіванок було кілька. Не думав, що "Шахтар" втратить очки у матчі і "Дніпром", - каже Павло Леонідович. - "Динамо" мало би значно переконливіше перемагати "Арсенал". Теж саме стосується і "Металіста". Не думав, що в харків’ян виникнуть такі проблеми із "Оболонню". А найбільшою несподіванкою був розгром "Карпат" в Луганську. Наставника львів’ян Володимира Шарана добре знаю, разом за "Динамо" грали. Не зрозумілий результат… "Карпати" придбали нових футболістів, мають амбіції через розіграш Кубка потрапити в Лігу Європи, і тут такий розгром. Не очікував від них такого.

- Мирон Маркевич не приховує, що через виступи в Лізі Європи він форсував підготовку команди до весняної стадії чемпіонату. Як гадаєте, коли у харків’ян може настати спад в грі?

- Це важко передбачити не маючи інформації з середин команди. Взагалі, особливо посипати голову попелом харківським уболівальникам після гри із "Оболонню", я би не радив. Їхня команда виграла, а те, що з перевагою тільки в один гол, це не так важливо. Нехай і далі перемагають із мінімальним рахунком, гідно представляють Україну в єврокубках. Взагалі, гра "Металіста" мені подобається. А футбол у виконанні "Динамо" та "Шахтаря" мені не до вподоби.

- "Металіст" здатен у цьому сезоні забронювати місце в Лізі чемпіонів?

- "Металіст" зараз на голову сильніший за решту команд. Це стосується і "Динамо" з "Шахтарем". В них є реальний шанс пробитися в Лігу чемпіонів. Впевнений, підопічні Мирона Маркевича боротимуться до останнього за це. Ну, а чи вдасться це зробити, побачимо в кінці сезону.

- "Металіст" раніше часто страждав через втрату очок в іграх із не найсильнішими суперниками. Вважаєте, що від цієї хвороби харків’яни уже вилікувалися?

- Ми через непередбачуваність і любимо футбол. Десь ми втрачаємо,десь набуваємо. Точної відповіді на ваше питання дати ніхто не може. В однієї команди в конкретний день може бути пік форми, а в іншої в цей день проблеми.

- А як оціните гру "Дніпра"?

- "Дніпро" приємно здивував. Перед їхньою грою із "Шахтарем" думав, що команда Хуанде Рамоса програє із різницею в два голи. Але дніпропетровці спромоглися відвоювати нічию. Молодці, хлопці.

- "Гірники" після матчу звинувачували "дніпрян" в симуляціях, критикували оборонну тактику команди…

- … Це все дурниці, після бою кулаками не махають. Це моя думка. Є гра, є результат, а усе решта – це балачки.

- В наступному турі "Динамо" зустрінеться із "Дніпром". Кияни при теперішній грі не матимуть проблем в Дніпропетровську?

- Уболіватиму за "Динамо". Як на мене, кияни повинні виграти. По грі, по підбору футболістів команда Юрія Сьоміна виглядає краще, чим суперник.

- Хто по грі заслуговує пониження у цьому сезоні в класі?

- Скажу відверто – не знаю. Швидше за все… Ні, давайте краще я промовчу, нехай хлопці борються. У всіх є свої завдання, свої засоби. Побажаю усім успіху, а там видно буде.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости