Ярослав Грисьо: Збірна України з командою Сан-Марино гратиме у Львові через економічний чинник

21 июня 2013, пятница. 10:44


Чому львівським уболівальникам постійно співають дифірамби, говорять про фартовість міста, але довіряють матчі тільки із футбольними "лузерами", пояснив президент Федерації футболу Львівщини Ярослав Грисьо.

- Спершу розглядали варіант, щоб у Львові відбулося два матчі - з командами Польщі та Сан-Марино, - каже Ярослав Антонович. - Але таки вирішили довірити нашому місту тільки один. З поляками гратимемо в Харкові. Туди менше приїде уболівальників наших суперників, а у Львові поляки мали б більшу підтримку.

- Ярославе Антоновичу, чому Львову не довіряють ігор із сильними опонентами?

- У Києві, Донецьку й Харкові - більші стадіони. Федерація відштовхується від того, де буде більше людей і, відповідно, більші надходження від продажу квитків. Будьмо відвертими, Львів навчив усю Україну вболівати. Тепер ми не можемо сказати, що в Харкові чи Донецьку гірше уболівають, ніж у нас. Тим паче, що збірна своєю грою, самовіддачею на полі заслуговує на теплі слова (не маю на увазі перші матчі відбору на чемпіонат світу). Кожне місто тішитиметься приїзду збірної і робитиме все для того, щоб створити потрібну атмосферу. Той же Донецьк прагне позбутися шлейфу нефартового міста.

- Тож усе впирається в економічний аспект?

- Так, бізнесовий бік дуже важливий. Якби різниця була невеликою, скажімо, в нас на продажі квитків федерація зароб­ляла б сім мільйонів, а в Києві на мільйон більше, це - одне. А так йдеться про різницю у більш ніж два рази. Федерація та збірна живе завдяки спонсорам та надходженням від продажу квитків на ігри "синьо-жовтих". Витрат у федерації чимало: за базу треба заплатити, перельоти, готелі, оренда стадіонів. Тому федерація змушена шукати оптимальні з економічної точки зору варіанти.

- Судячи з усього, члени виконкому федерації не є забобонними людьми. Інакше найважливіші матчі відбору вони б довіряли Львову, де "синьо-жовті" ще не програвали…

- Щоб збірна Украї­ни кваліфікувалася на чемпіонат світу в Бразилії, потрібно, щоб усі обставини склалися на нашу користь. Футболісти та тренери справді дуже забобонні. Але потроху свідомість людей змінюється. Скажімо, за Валерія Лобановського в літаку не могла перебувати жодна жінка. А зараз на це ніхто не зважає. Разом зі збірною летять журналістки, представниці спонсорів. Так само і в питанні визначення господарів тієї чи іншої гри. Львів - фартовий, ми тут ще не програвали. Але економічна складова відіграє дуже важливу роль. Причому тут немає жодної політики, в цьому переконався, спілкуючись з керівниками федерації, членами виконкому. Це - чисто економічний варіант.

- Виконком уже затвердив міста, в яких збірна гратиме цього року. Щось може змінитися?

- Можуть з’явитися обставини, які змінять перелік міст. Категорично говорити не можна, що цей перелік стовідсотково незмінний.

- Про які обставини йдеться?

- Зараз усі рішення погоджують із президентом країни, у нього може бути своя думка. Хоча, як на мене, рішення виконкому ФФУ з цього питання десь відсотків на 90 є остаточним.

- Визначаючи вартість квитків, враховуватимуть статус суперника збірної?

- Безперечно, на протистояння зі Сан-Марино квитки не можуть коштувати стільки ж, як на ігри з англійцями чи поляками. Думаю, їх вартість буде доступною для львів’ян.

Нагадаємо, із збірною Сан-Марино українці зіграють 6 вересня. 10 вересня у Києві збірна гратиме з Англією, а останній матч відбору до Чемпіонату світу 2014 року команда проведе 11 жовтня у Харкові проти збірної Польщі.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости