Дитяча футбольна академія: Лужному – так, "Карпатам" - ні

21 марта 2008, пятница. 13:36


20-го березня на сесії Львівської міської ради розглядатиметься питання щодо створення у нашому місті футбольної академії Олега Лужного. Якщо народні обранці підтримають проект одного з найвідоміших вихованців львівського футболу та його партнерів, то це може стати справжнім проривом у розвитку футболу на теренах Західної України. Як стало відомо Інформаційному центру ФК «Карпати», саме так і має статися. Адже навіть мер Львова Андрій Садовий, про «любов» якого до проблем спорту загалом, а дитячого зокрема вже ходять легенди, особисто обіцяв Лужному підтримку. Тобто все нібито складається якнайкращим чином. Проте є в цій історії одне «але».

Справа в тім, що проблему створення дитячої футбольної академії у Львові міська рада розглядатиме не вперше. Щоправда, минулі рази з цією ідеєю звертався ФК «Карпати», і кожен раз райці знаходили привід, аби відмовити. А от коли звернувся Олег Лужний, який нині працює в тренерському штабі київського «Динамо», то йому одразу пообіцяли сприяння у позитивному вирішенні питання. Ні, ФК «Карпати» нічого не має проти особисто Олега Романовича та того, аби у Львові було створено його футбольну академію, але напевне логічно, що у керівництва провідного клубу нашого регіону та його багаточисленної армії вболівальників виникає питання: чому в львівських обранців подвійні стандарти при вирішенні аналогічних проектів?

Можна було б зрозуміти, якби Олег Лужний та його партнери запропонували б створити академію за власні кошти, а ФК «Карпати» просив би фінансової підтримки у влади. Але ж ні, карпатівці також не мають наміру залучати кошти з державного бюджету. Масштаби обох проектів також мало чим різняться між собою. В обох випадках зі незначними відмінностями планується спорудження кількох футбольних полів, серед яких обов’язково будуть майданчики зі штучним покриттям, а також побудова гуртожитку для юних футболістів з блоком харчування й відновлювальним центром та корпусу зі всіма необхідними приміщеннями для роботи середньої школи та адміністрації академії.

Можливо, Садовий і Ко, позитивне рішення на користь академії Олега Лужного (якщо воно, звісно, буде позитивним) пояснять тим, що її планують створити на базі вже існуючої ДЮСШ-4 в районі Погулянки. Тобто це буде лише реорганізація навчального закладу, який до того ж не змінить свого освітянського статусу. Але ж і ФК «Карпати» не вимагав і не вимагає дати йому під академію землю в центрі міста. Карпатівці пропонували кілька варіантів. Зокрема, територію стадіону «Спартак», яка нині фактично є пристанищем для бомжів. Створення дитячої футбольної академії входить і в план забудови території, що прилягає до стадіону «Україна». Але міська рада ні на що не дає своєї згоди. А найцікавіше, що на словах нібито всі – і рядові члени, і мер – «за», але коли справа доходить до голосування, то кожен раз виявляється, що більшість «проти». І що потрібно, аби нарешті питання було вирішено позитивно, ніхто в міській раді не знає. Хоча схоже, що тут якраз народні обранці лукавлять: вони знають, що для цього потрібно, але не хочуть про це говорити вголос. В усякому разі на офіційному рівні. Чому? А це вже, як каже народна мудрість, зовсім інша історія…





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости