Неонацисти побили футбольних вболівальників на матчі "Шахтар" - "Боруссія"

19 февраля 2013, вторник. 12:11


Під час матчу Ліги чемпіонів між "Боруссією" й "Шахтарем" троє неонацистів напали на німецьких футбольних активістів. У ФРН говорять про поширення неонацизму серед уболівальників.

Ідеться про сутички, які трапилися в середу, 13 лютого, під час матчу Ліги чемпіонів між "Боруссією" та "Шахтарем" у Донецьку.


Троє німецьких молодиків уже перед ворітьми "Донбас-Арени" почали скандувати неонацистські гасла на кшталт "Дортмунд залишиться правим", повідомляє газета "Ruhr Nachrichten". Коли до них підійшов уповноважений з питань уболівальників Єнс Вольке, один із чоловіків ударив його в обличчя. "Вони одразу ж напали", – розповів постраждалий пізніше у Німеччині. Бійку помітили українські правоохоронці та зупинили нападників.

Одним ударом, однак, не обмежилося. Під час матчу ті самі чоловіки підстерегли в туалеті Тіло Даніельсмайєра, фаната "Боруссії". Футбольному активісту добряче перепало: за його словами, молодики били в обличчя та по спині, а один намагався вдарити його головою об стіну. Почувши крики потерпілого, на допомогу кинувся один із фанів. Після цього агресивні юнаки облишили Даніельсмайєра. Він отримав легкі тілесні ушкодження.

Повернувшись до Німеччини, побиті активісти написали заяви до поліції. Нападників майже відразу затримали. Проти них відкрито кримінальну справу. Імена порушників поки не оприлюднюються. Керівництво дортмундської "Боруссії" вимагає для трійка агресорів заборони відвідувати стадіони по всій Німеччині.

"Це були мерзотні дії, які стали порушенням табу", – прокоментував ситуацію директор "Боруссії" Ганс-Йоахім Ватцке у п'ятницю. Керівництво клубу поширило звернення до всіх фанів "Боруссії", в якому прохає повідомляти поліції про будь-які форми неонацистської поведінки.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости