Реконструкцію стадіону "Рух" в Івано-Франківську гальмують "недобросовісні інвестори"

4 января 2012, среда. 12:10


Проблеми, які пов’язані з реконструкцією в Івано-Франківську міського центрального стадіону „Рух” та утриманням команди «Прикарпаття», вже не перший рік продовжують залишатися вкрай актуальними для міста. Можливо, більше за будь-кого іншого з державних чиновників турбують вони міського голову Івано-Франківська та водночас голову Івано-Франківської обласної федерації футболу Віктора Анушкевичуса. Принаймні 3 січня на прес-конференції він зізнався представникам мас-медіа, що проблеми навколо реконструкції стадіону «Рух» порушував навіть вчора, перебуваючи на робочій зустрічі у Буковелі з інвесторами, які раніше обіцяли багато що зробити в цьому напрямку. Однак сьогодні, як стверджує міський голова Івано-Франківська, основна проблема у недобросовісності інвесторів.

– На превеликий жаль, на сьогоднішній день інвестори не виконують своїх зобов’язань, – наголошував Віктор Анушкевичус. – У Федерації футболу України знають про ті кроки, які зробила міська влада назустріч інвестору та назустріч розвитку професійного футболу в обласному центрі. Я вже збився з ліку, скільки сесій міської ради і попереднього скликання, і теперішнього ми проводили на прохання інвестора, який вносив якісь постійні зміни. Останнє рішення стосувалося внеску в статутний капітал. На прохання інвестора, ми прийняли рішення сесії Івано-Франківської міської ради про те, що 50% внеску в статутний капітал сплачується упродовж місяця, інші 50% – на протязі року. Але ця норма не виконана.

На наступній сесії міськради будемо знову слухати це питання. Хочемо почути думку інвестора й про те, навіщо було будувати той паркан, коли є невиконання зобов’язань перед міською радою, перед футболістами. Адже сьогодні ще не закрите питання, пов’язане з виплатою заборгованої заробітної плати футболістам, і є невиконання по договору правонаступності.

Голова Івано-Франківської обласної федерації футболу передбачає два варіанти розвитку подій навколо стадіону „Рух”: або міська влада скасує усі свої попередні рішення й шукатиме інших людей, готових вкласти кошти в реконструкцію центральної спортивної арени міста, або ще намагатиметься достукатися до існуючого інвестора, щоб той виконав усі зобов’язання.

Довідка. Стадіон «Рух» перебуває на реконструкції з 1986 року. На сьогодні здали в експлуатацію три з чотирьох його трибун загальною місткістю 14 500 глядачів. Після завершення повної модернізації цієї спортивної арени, чого домагається місцева влада, на трибунах «Руху», за розрахунками проектантів, мало би вміщуватися понад 20 тисяч футбольних





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости