Кубок України. Півфінал. "Карпати" - "Динамо" 0:2. Вище голови не стрибнеш

22 марта 2006, среда. 20:50


Карпати 0:2 Динамо
  Гусєв 36, Мілевський 55
Тлумак, Іщенко, Распопов, Федорів (Лапко 88), Сучков, Шмаков, Худоб'як, Годвін, Пшеничних, Батіста, Платон (Фещук 55)   Рибка, Федоров, Родольфо, Ващук, Несмачний, Ротань (Чернат 62), Гусєв (Ребров 84), Марцваладзе, Белькевич (Нінкович 67), Єщенко, Мілевський
Попередження: Батіста 27, Распопов 51   Попередження: Несмачний 76, Чернат 80

Важко, мабуть, знайти вболівальника, який би після матчу “Карпати” – “Динамо” залишився незадоволений грою. Інша справа результат, - він практично знівелював шанси “Карпат” пройти у фінал. Хоча у Льові все ж сподівалися, що місцеві футболісти повторять свої минулорічні подвиги і до своєї колекції вищолігових скальпів додадуть ще й динамівський. На цей раз не вдалося, але наврят чи хто-небуть через це, збирається закидувати карпатівський город камінням.

У середу вранці до Львова приїхало чимало гостей. 500 динамівських фанів (мається на увазі організована група, окрім них були й інші – Авт.) після ранкової прогулянки містом збиралися на Високому Замку. Саме там, вони зустрілися з головним тренером збірної Нігерії Августіном Егуавоном, який приїхав на запрошення ФК “Карпати”. Після спільних фото, кілька киян зізналися, що приїхали вони вболівати зовсім не за “Динамо”, оскільки їх не влаштовує клубна політика. “Карпати” їм теж не подобаються. На півфінальній грі вболіватимуть за... дніпропетровський “Дніпро”.

Мали київські гості можливість поспілкуватися і з львівськими фанами. Зустріч призначили у спортзалі ринку “Південного” - там відбувся запланований футбольний матч між фанами обох клубів. Товариський матч закінчився перемогою гостей з рахунком 7 – 9.

Протягом дня, в центрі міста, побачити київські компанії можна було частіше за львівські, але все змінилося на стадіоні. До початку гри, гостьовий сектор, спеціально відведений для “біло-блакитних”, був практично порожній – його зі всіх боків обступила міліція. Інші сектори стадіону “Україна” були заповнені повністю. За годину до початку гри, на полі лежала плівка – у цьому році на львівській арені ще ніхто не грав. Працівники зняли її за кілька хвилин до передматчевої розминки команд.

Склади обох команд змінилися в порівнянні з попередніми матчами. Юрій Дячук-Ставицький і взагалі виставив склад, який до цього не гра в жодному матчі. Замість ветерана Олега Тимчишина на лівий фланг захисту вийшов Сергій Пшеничних. Замість капітана Миколи Лапка – Володимир Федорів. Замість Максима Фещука – Руслан Платон. Вперше в кубкових поєдинках з вищоліговими командами, “Карпати” грали з двома нападниками. Тренер львів”ян пояснив це наступним чином: у трьох попередніх раундах “Карпати” грали одну гру. Грали від оборони з надією забити гол. Для цього було достатньо одного форварда. Тепер же, потрібно було вигравати, щоб візит до Києва не став простою формальністю.

Варто відзначити – “Карпати” атакували значно більше за “Динамо”, що потішило Дячука-Ставицького. Кияни ж забили два голи – матеріалізували свій клас в перемогу. Для цього їм навіть не знадобилося допомоги Реброва, Рінкона та Клебера – Анатолій Демяненко готувався до важкої гри з одеським “Чорноморцем”. З”явився шанс заявити про себе новачку киян Марцваладзе.

Стартові хвилини гри – за “Динамо”. Вже на першій хвилині Гусєв пробив по воротам Тлумака. За кілька хвилин не вдалося забити Мілевському. Після перших хвилювань гра вирівнялася. Тотальної переваги в однієї команди не було –швидкісна гра, якщо зважати на якість поля, проходила більше в центрі. Вдало відіграв динамівський захист. Федоров, Ващук та Єщенко вигравали практично всю верхову боротьбу. Лише одного разу, після подачі штрафного, вони випустили Шмакова, але той з вигідної позиції не зумів головою переправити м”яча. Можна згадати і падіння Платона у штрафному “Динамо” після повітряної боротьби. Арбітр Мосейчук на нього не зреагував. Загалом же, по воротах обидві команди били мало. Можна згадати хіба що неточний удар Ващука та штрафний у виконанні Іщенка. Облетівши “стінку” м”яча, кінчиками пальців, зупинив Рибка. Але до цього “Динамо” вже відкрило рахунок. Розігравши красиву комбінацію, Гусєв з кількох метрів проштовхнув круглого в сітку.

Був у першому таймі і неприємний момент. Київські фани не порозумілися з львівською міліцією – на секторі почалася масова бійка. Коментуючи цей епізод, виконавчий директор ПФЛ Анатолій Попов після гри сказав, що покарають саме киян, оскільки вони виламували стільці на стадіоні та кидали на бігові доріжки запалені фаєри. До слова, карпатівські фани теж запалювали вогні, але самі ж їх і гасили.

Другий тайм розпочався з атак “Карпат”, щоправда, усі вони ламалися об захист “Динамо”. Хоча, примітивними діями “зелено-білі” не відзначалися. Були і закиди з далекої відстані і навіси з флангів і простріли. Досить часто карпатівці обігрували гостей. Правий хав “Карпат” Ігор Худоб”як “поклав” на газон відразу кількох динамівців, на лівому фланзі свободу дій мав Аляксєй Сучков. Проте “Динамо” забило знову. Нехитра подача кутового, захисники “проспали” Мілевського, який і закотив м”яча у незахищені ворота. “Карпати” рук не опустили і продовжували атакувати. Багато боротьби в центрі змусили суддю показати футболістам кілька жовтих карток. Глядачам на “Україні” робота Мосейчука не подобалась. Більшість верхових дуелей чи просто зіткнень він трактував, як порушення з боку “Карпат”. Були й категоричні думки, що суддя зламав гру, але в чомусь конкретно його звинуватити важко.

“Карпатам” потрібно було забивати. Замість Платона, який нічим особливим не запам”ятався вийшов Фещук. Заміна пішла господарям на користь – динамівські захисники втомилися на в”язкому полі. Досвідчений Ващук грав просто – холоднокровно вибивав м”яча подалі від свого штрафного. Запамятався красивий удар форварда української молодіжки – обігравши Федорова, він без розмаху пробив, але м”яч пролетів в кількох сантиметрах від хрестовини. А от бразилець Батіста, який приносив перемогу “Карпатам” над “Чорноморцем”, “Ворсклою” та “Шахтарем” сидів на сухому пайку. Завершальні хвилини минули біля воріт Рибки – “Динамо” на половину “Карпат” практично не заходило.

Після матчу Анатолій Дем'яненко зауважив, що перш за все намагався переконати своїх футболістів забути про недооцінку суперника. Похвалив він і “Карпати”, сказавши, що у вищій лізі львівський клуб не загубиться. Тренеру лідера українського чемпіонату сподобалось кілька карпатівців, проте їхні прізвища він називати не став, щоб вони не захворіли на зіркову хворобу.

Тренер “Карпат” Юрій Дячук-Ставицький сприйняв поразку своєї команди спокійно: “Клас “Динамо” значно вищий за наш – в “Карпатах” грають молоді футболісти. Хоч якістю гри я задоволений і претензій до гравців в мене нема, все ж нам є над чим працювати”.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости