Перша ліга. "Нафтовик-Укрнафта" - "Оболонь" 0:1. Господарям не вдалося порушити неприємну для себе традицію

29 марта 2009, воскресенье. 16:59


«Нафтовик-Укрнафта»: Овсієнко, Поляниця, Бояринцев, Лобойко (Іващенко, 79), Кікоть (Грицук, 81), Одинцов (Шептицький, 84), Покосенко, Погорелов (Лосников, 46), Зайчук, Єсип-к, Саванчук. Запасні: Шпук, Башлай, Харченко. Тренер: Радік Ямліханов.

«Оболонь»: Штанько, Лозинський, Яворський, Лень, Антоненко, Рожок, Свінцицький, Мазуренко (Малиш, 55), Кармаліта (Мірошниченко, 62), Морозов (Нивинський, 83), Онисько-к (Пислар, 90+3). Запасні: Дзуцев, Клименко, Сибіряков. Тренер: Юрій Максимов.

Гол: Яворський (28).

Попередження: Рожок (36), Бояринцев (55), Лень (70), Поляниця (75), Одинцов (83).

Ну що ж. І у звітному матчі господарям не вдалося порушити неприємну для себе традицію і вперше в очних матчах перемогти київських «пивоварів».

У стартовому складі нафтовиків з’явилося шість новачків, та ще два виходили на заміну. Мабуть, брак зіграності команди дався взнаки і охтирські футболісти не змогли переграти лідера першої ліги. Та ще ненадійно грав на останньому рубежі досвідчений екс-«пивовар» Володимир Овсієнко, який ще в першому колі захищав ворота «Оболоні». На післяматчевій прес-конференції головний тренер «Нафтовика-Укрнафта» Радік Ямліханов пояснив це тим, що під час передсезонної підготовки було мало роботи для воротарів на хороших полях. Невпевненість дій голкіпера передалася й гравцям оборони, які допускалися помилок в простих ситуаціях. Та й гол у ворота господарів був забитий після помилок оборонців і воротаря. Після подачі кутового у своєму воротарському майданчику захист господарів залишив неприкритими двох гравців «пивоварів», а Овсієнко чекав розв’язки на лінії воріт, не вийшовши на перехват м’яча. Сергій Яворський спокійно, кивком голови, послав «шкіряного» у нижній кут воріт. До речі, Сергій відзначився дублем і у матчі першого кола.

Гра розпочалася без розвідки. Вже в самому її початку після подачі зі штрафного головою бив Антоненко, та м’яч пролетів трохи вище поперечини, хоча Овсієнко цю ситуацію тримав під контролем. На 10-й хвилині стандарт виконували вже господарі. Біля кута свого карного майданчика оборонці киян збили Кікотя і арбітр без вагань призначив штрафний удар. Саванчук і Погорелов розіграли м’яч, останній зробив навіс на кут воротарського майданчика і Штанько, у боротьбі з охтирськими футболістами, перевів «шкіряного» на кутовий. А найреальнішу нагоду відкрити рахунок господарі втратили за 5 хвилин. Одинцов, майже від центральної лінії, зі штрафного зробив навісну передачу на кут воротарського майданчика, де на м’яч очікував неприкритий Зайчук. Владислав сильно пробив з ходу, та «шкіряну» кулю прийняла на себе поперечина. Голкіпер «пивоварів» у цій ситуації був безсилим щось зробити. На 23-й хвилині невдало зіграли захисні редути нафтовиків (знову після передачі зі штрафного) і хтось із столичних футболістів головою пробивав у незахищений кут воріт. Та м’яч потихеньку прокотився в декількох сантиметрах від стійки. На 25-й хвилині Єсип, як на блюдці, виклав м’яч в район 11-метрової позначки Саванчуку, та той замешкався з ударом і момент було втрачено. А на 28-й хвилині, як виявилося потім, сталася розв’язка матчу. Хоча наприкінці тайму господарі мали ще одну нагоду вразити ворота суперників і піти на перерву при нічийному рахунку. Та не вдалося. Триходівка Саванчук – Єсип – Одинцов закінчилася ударом з хорошої позиції останнього, та Євген пробив прямо в голкіпера, який вийшов з воріт і зменшив кут обстрілу.

У другому таймі столичні футболісти грамотно побудували гру, не даючи можливості двом чистим нападникам господарям Єсипу і Саванчуку «зачепитися» за м’яч. І охтирським футболістам ніяк не вдавалося створити якусь небезпеку біля воріт оболонців, яких підтримували уболівальники місцевого пивзаводу, що входить до концерну «Оболонь». Тільки перед закінченням матчу нафтовики мали нагоду добитися нічиєї. Після того, як біля лінії карного майданчика киян м’яч влучив у руку комусь з оборонців гостей, арбітр призначив штрафний. Його взявся виконувати ще один екс-«пивовар» Валерій Івщенко, який незадовго перед цим вийшов н заміну. Та м’яч після його сильного удару, зрикошетивши від стінки, пролетів поруч з дев’яткою…

Радік Ямліханов, головний тренер «Нафтовик-Укрнафта»:

– Гравців своєї команди ми націлювали насамперед грати в футбол, грати низом, зважаючи на те, що гравці «Оболонь» високі на зріст, які вміють добре грати при стандартах. Не спрацювали, особливо у першому таймі, в плані єдиноборств. Дуже багато їх програвали, що в середній лінії, що в лінії оборони. І, відповідно, пропустили гол після стандарту, хоча я націлював хлопців дуже уважно і сконцентровано грати в таких ситуаціях. Другий тайм, в плані єдиноборств, для нашої команди був кращим. Ну що ж: весняний футбол, ігрової практики після зимової перерви було мало. Та ще слабо зіграла середня лінія нашої команди. Вона не вела гру, так як ми хотіли, як налаштовували хлопців перед матчем: гра низом, поступове переміщення м’яча із зони в зону. Та на жаль, особливо у першому таймі, у нас це не вийшло. Середня ланка команди з гри випала. Та й оборона зіграла не так, як ми хотіли. Двох наших нападників Єсипа і Саванчука середня лінія м’ячами не постачала. А їм виграти боротьбу у високорослих оборонців «Оболоні» було дуже важко. І знову, вони використали свій стандарт, а на цього не вдалося. Футбол є футбол.

Під час перед сезонної підготовки було мало роботи для воротарів на хороших полях.

Геннадій Жилкін, тренер по роботі з воротарями ФК «Оболонь»:

У головного тренера «Оболоні» Юрія Максимова розболілося горло і він попросив провести прес-конференцію одного з своїх помічників Геннадія Жилкіна.

– Нарешті розпочалося друге коло чемпіонату у першій лізі. Стартові ігри завжди важкі. І цей матч був не винятком. Гра була дуже важкою і нервовою. «Нафтовик» – мобільна команда. Трохи нам пощастило, що поле було ще не в найкращому стані. Охтирська команда грала з двома нападниками, і, якщо б поле було кращим, нам, мабуть, було б непереливки.

– «Оболонь» в останні роки закінчує чемпіонат у першій лізі на третьому місці. Які задачі стоять перед командою у цьому сезоні?

– Ми вже хочемо припинити цю традицію. Думаємо завоювати «срібло», а краще золото. Завдання стоїть потрапити до прем’єр-ліги. Цей шанс ми хочемо використати. Будемо виходити на кожну гру з задачею перемогти. А там, що вийде – побачимо. Фінансові умови при нинішній кризі нам дозволяють це зробити.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости