Перша ліга. "Енергетик" - "Севастополь" 1:5. Яке фінансування – такий результат!

24 марта 2012, суббота. 16:57


"Енергетик" - "Севастополь" 1:5. Яке фінансування – такий результат!

Голи: Івашко, 65 - Шевчук, 4, Монахов, 20, Дуляй, 62, Кузнецов, 85, Ібраімі, 93.

24 березня 2012 р. 15:00. Бурштин. Стадіон «Енергетик»

Арбітр: Геннадій Махно (Кіровоград).

Асистенти арбітра: Олег Кацман и Дмитро Попельницький (Кіровоград).

Інспектор ФФУ - Михайло Прозоровський. (Вінниця).

«Енергетик»: Карпов - Яневич, Соколенко, Лазорик (к), Данищук - Гребинський, Боришкевич (Барчук, 54), Іванишин,Чернов - Микуш (Чапко, 52), Івашко.

В.о. головного тренера: Микола Вітовський.

«Севастополь»: Литовка, Воронін, Монахов, Гвініанідзе, Караваєв, Дуляй (к) (Алозі, 79), Космачов (Ібраімі, 69), Жабокрицький (Бредун, 84), Култишов (Танчик, 88), Кузнецов, Шевчук.

Головний тренер: Сергій Пучков.

Попередження: Боришкевич, 46, Івашко, 88 – Шевчук, 78

До першого весняного офіційного матчу обидві команди готувалися по різному. «Севастополь» провів збори в Туреччині, де зіграв багато міжнародних спарингів і підсилився потужними досвідченими гравцями (Кузнецов, Данішевський, Монахов, Космачов, Караваєв), а «Енергетик» міг взагалі не вийти на цю гру. 14 лютого президент «Енергетика» Мирослав Лотоцький провів прес-конференцію, де розповів, що лише в останній момент нові спонсори пообіцяли фінансувати команду. Через кілька днів в команди появився новий головний тренер – один з найдосвідченіших прикарпатських футболістів Володимир Ковалюк поміняв статус гравця «Прикарпаття» на тренерський місток.

Пройшов місяць, проте фінансових зрушень не було, а вже сьогодні зранку тренер «енергетиків» Володимир Ковалюк подав у відставку, щоб повернутися в «Прикарпаття». Виводити на поле бурштинців прийшлося Миколі Вітовському, який тренував команду до зимової паузи.

Стартовим складом «Енергетик» Миколи Вітовського не здивував, адже бурштинці практично зберегли всіх своїх основних гравців: Карпов на воротах, в захисті Яневич, Лазорик, Соколенко, Данищук, в півзахисті на флангах Іванишин і Чернов, в центрі Боришкевич і Гребинський, Микуш і Івашко на вістрі атаки. Не змогли сьогодні вийти на поле Ігор Долотко (пропускав поєдинок через дискваліфікацію), Іван Ципердюк (травмувався на розминці) та нападник Ігор Худобяк (за орендною угодою не мав права грати проти своєї колишньої команди).

Тренер гостей Сергій Пучков мав з кого вибирати і включив в стартовий склад одразу чотирьох нових виконавців: нападник Сергій Кузнецов допомогав в атаці Андрію Шевчуку, в півзахисті дебютував Космачовс, в захисті Антон Монахов та Олександр Караваєв. Капітан Ігор Дуляй зайняв звичне місце «опорника», Жабокрицький місце на фланзі і Гвініанідзе з Вороніним допомогали в захисті воротарю Ігору Литовці.

Матч вийшов досить видовищним, хороша погода сприяла перегляду матчу, проте радіти господарям було нічому. Першим вперед на правах господарів пішов «Енергетик», на 4-й хвилині Чернов перевіряв Литовку на пильність. Через хвилину «енергетики» вже виймали м’яч з своїх воріт. Жабокрицький дальнім пасом знайшов Шевчука, той обробив м’яч і пробив точно в кут воріт. 0-1.

На 7-й хвилині Космачов пробивав з штрафного під перекладину, Карпов перевів м’яч на кутовий. Після цього моменту гра трохи заспокоїлась, кілька разів дальніми пострілами нагадував про себе Боришкевич, але удари захисники заблокували, а на 22-й хвилині «Севастополь» завдав удару у відповідь. Култишов подав штрафний з правого флангу, а Антон Монахов ефектно головою загнав м’яч в дев’ятку. 0-2.

Найактивнішим гравцем «Енергетика» в цьому матчі можна сміливо назвати новачка команди - Руслана Івашка. На 29-й хвилині Івашко красиво обробляв м’яч і пробив в лічених сантиметрах від стійки. Також Руслан вигравав багато верхової боротьби, проте допомогти було нікому. А «Севастополь» продовжував грати в свою гру. Кузнецов розігрував «стіночки» з партнерами, Дуляй і Жабокрицький повністю перегравали своїх опонентів. На 42-й хвилині Чернов знову обіграв захисників і пробив в руки воротарю і з таким настроєм команди пішли на перерву.

Початок другого тайму багатим не події не став. Аж на 63-й хвилині «Севастополь» розіграв красиву комбінацію Дуляй – Шевчук – Култишов – Дуляй, яку завершив капітан, без шансів розстрілявши Карпова. 0-3.

Після цього «Енергетик» «пробудився». Можливо, сколихнув гру третій гол «Севастополя», але вболівальники побачили гру, яку вони чекають від своїх улюбленців.

На 63-й хвилині Сергій Чапко вивів Івашка тет-а-тет з Литовкою, але Руслан пробив по центру. Через дві хвилини асистував Івашку вже Віктор Данищук і нападник все ж таки забив м’яч престижу. 1-3.

Відчувши смак забитого м’яча Івашко продовжував тероризувати оборонців «Севастополя» і на 75-й хвилині йому лише трішки забракло, щоб обікрасти Монахова і знову вискочити на побачення з Литовкою.

На 82-й хвилині вболівальникам прийшлось згадували вчорашній матч «Шахтаря» і «Волині», коли арбітр дав пенальті за поштовх Шевчука. Аналогічна ситуація з Барчуком (поштовх Гвініанідзе був явним) бажаного ефекту не дала, але «Енергетик» не полишав надії відігратися і знову забив. Дублем міг відзначитися Івашко, якщо б не стояв під час удару в офсайді. А хто знає, як склалася б гра за рахунку 2-3…

На останніх хвилинах «енергетики» все ж таки зрозуміли, що проти класу не попреш. На 86-й хвилині Кузнецов продавив Данищука в штрафній і пробив повз Карпова. 1-4. А вже на компенсованій четвертій доданій хвилині Ібраімі замкнув навіс Караваєва і добив деморалізований «Енергетик». 1-5.

На післяматчевій прес-конференції тренер «Севастополя» Сергій Пучков похвалив бурштинський газон і був задоволений віддачею своїх гравців до останніх хвилин. На його думку, бурштинцям з таким фінансовим становищем було дуже важко протистояти «Севастополю», а очки можна брати в матчах з безпосередніми своїми конкурентами.

Тренер «Енергетика» Микола Вітовський був надзвичайно розчарований бездарною і безвольовою грою команди і захисників зокрема, а також висловив надію, що в найближчий час фінансова ситуація вирішиться позитивно.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости