Перша ліга. "Зірка" - "Олімпік" 2:0. Кочура та Скляр обмінялися "люб’язностями"

20 мая 2012, воскресенье. 18:56


«Зірка» - «Олімпік» 2:0 (0:0) (Кочура, 46; Скляр, 64)

«Зірка»: Товт, Пінчук, Порошин (Галенко, 57), Степанов, Гололобов, Бочкур, Смалько (Осадчий, 63), Дурай, Скляр (Сирота, 78), Кочура (Войтенко, 89), Долгий.

«Олімпік»: Жданков, Іванов, Ливицький, Огиря, Змієвський, Поднебенной, Санжар, Лебедь (Глушицький, 72), Кошка, Драченко, Левіга (Головченко, 69).

Попередження: Дурай, 40; Пінчук, 54.

Чемпіонат України серед команд першої ліги вийшов на фінішну пряму: залишилося перед цим матчем зіграти три тури. На певних ділянках турнірної таблиці ліги загострилася боротьба. Не виключенням є і середина таблиці, а саме – 10-а сходинка, на яку претендують донецький «Олімпік», кіровоградська «Зірка» та охтирська команда «Нафтовик-Укрнафта». Сьогодні в очному протистоянні зійшлися перші дві вищезазначені команди. Якщо донеччани, дебютувавши у першій лізі, спочатку сезону трималися в «середнячках», то кіровоградці з приходом до керма Вадима Євтушенка набрали хід і у весняних матчах почали підбиратися до десятки кращих.

Не легко приходиться тренерському штабу кіровоградської команди: дискваліфікації та травми змушують увесь час вносити зміни в стартовий склад, особливо ґрунтовно приходиться «кроїти» півзахисну ланку команди. Так, до травмованого раніше Івана Рудницького додався Андрій Шибко, який на цьому тижні травмувався. Не зміг взяти участі в матчі проти донеччан Олександр Батальський, котрий «примудрився» в Алчевську на шостій компенсованій хвилині матчу отримати попередження, яке для нього стало четвертим у сезоні, власні док чого один матч дискваліфікації. Натомість відновився від травми Олександр Скляр, котрий сьогодні вийшов у стартовому складі. В «основі» один дебютант змінив іншого - Долгий Войтенка. У складі гостей, по при очікування, не було навіть у заявці граючого президента Владислава Гельзіна, хоча в попередньому матчі із білоцерківським «Арсеналом» він відіграв 67 хвилин.

Зустріч розпочалася жваво. Якщо перша пятихвилинкове володіння м’ячем гостей успіху не принесло, а от «спалах» кіровоградської команди міг принести забитий м’яч: голкіпер гостей при виході кулаком вибив м’яч у центр штрафного майданчику на Андрія Смалька, удар в якого, на жаль, не вдався і м’яч відлетів до Олександра Кочури – лідер господарів пробивав у пусті ворота, але захисник «Олімпіка» зміг перегородити шлях польоту м’яча. А через хвилину Антон Долгий наважився на удар із-за меж штрафного майданчику – гравець суперника заблокував м’яч і рикошетом від нього «круглий» полетів вище воріт «Олімпіка».

А на далі на полі був неквапливий футбол: давалася взнаки спекотна погода в Кіровограді. Лише на 23-ій хвилині відбулося загострення біля воріт гостей: з передачі Антона Долгого Олександр Кочура в один дотик з гострого кута пробив над дев’яткою воріт Дмитра Жданкова. «Скучний» футбол «розбудила» помилка захисника гостей: Олександр Кочура примусив його помилитися і м’яч відлетів до Порошина – Андрій в один дотик зіграв п’яткою і м’яч перехватив опонент. А момент був не поганий. До завершення першої половини зустрічі кіровоградська команда більше володіла м’ячем, але нічного небезпечного біля воріт суперника створити не зуміла. Тож маємо «суху» нічию після першого тайму звітної зустрічі.

Початок другого тайму змусив піднятися глядачів зі своїх сидінь в радісних емоціях: на 46-ій хвилині Олександр Кочура головою замкнув націлену передачу Олександра Скляра. Хороший початок тайму для кіровоградців. Через шість хвилин Андрій Порошин «обікрав» Дмитра Жданкова і замість удару по воротах зробив передачу, яку перехватив захисник гостей. У відповідь не поганий момент був у донецького «Олімпіка»: Андрій Товт помилився на виході – Руслан Левіга у боротьбі з Тарасом «Пінчуком пробив біля штанги пустих воріт господарів. А на 64-ій хвилині Кочура відповів «люб’язністю» Скляру: навіс перед штрафною площадкою – скидка головою Кочурою та Скляра, який точно пробив під опорну ногу голкіпера донеччан Дмитра Жданкова – 2:0. В подальшому футболісти кіровоградської команди грали і «першим» номером, і «другим». Контратаки кіровоградців носили небезпечний характер. Бочкур не погано віддав передачу на вихід Скляру – захисник «Олімпіка» «врятував» свою команду і перехватив м’яч. А на 72-ій хвилині матчу «розбудив» Андрія Товта, який загалом у звітному матчі багато роботи не мав, гарматний удар Владислава Огирі – голкіпер кіровоградців перевів м’яч через перекладину. Хороший шанс відзначитися втратив Дмитро Осадчий, який після передачі Олександра Кочури програв дуель голкіперу суперника.

На 83-ій хвилині матчу кіровоградцям відверто «пощастило»: після стандартного положення гравець гостей ударом головою пробив у штангу воріт «Зірки», після чого «круглий» рикошетом» від Глушицького залишив межі поля – Ілля просто не очікував подарунка долі. В підсумку протистояння за шість очок завершилося перемогою кіровоградської «Зірки» з рахунком 2:0. Що ж обмін «люб’язностями» Скляра та Кочури приніс перемогу господарям, котрі після невиразного першого тайму порадували результативним футболом відданих вболівальників.

Оцінюючи звітний матч, варто відзначити коротку лаву запасних в донецької команди: в заявці було лише 15 гравців. Головний тренер гостей Ігор Петров не мав змоги підсилити кимось гру своєї команди в потрібний момент. Також донеччани, відігравши перший тайм на достойному рівні, після перерві були «шоковані» швидко пропущеним м’ячем. Внаслідок чого в подальшому підопічні Ігоря Петрова безуспішно «завалювалися» на оборону суперника. Не знайшлося у команді з Донецька й лідера який би повів свою команду вперед. А от кіровоградська команда створили чимало шансів для взяття воріт суперника, але багато «розтранжирили».

Тренерському штабу кіровоградців додалося головної болі: знову травмувався Олександр Скляр (до речі, Олександра в звітному матчі визнали кращим й він отримав приз від одного зі спонсорів футбольного клубу «Зірка»), кілька ключових футболістів «висять» на карточках. Тож, не легко прийдеться…

На післяматчевій прес-конференції наставник донецького «Олімпіка» Ігор Петров відзначив добру гру його підопічних у першому таймі і втома після перерви. Також зазначив, що складно в тринадцятьох грати два місяці. Головний тренер кіровоградської команди Вадим Євтушенко погодився із твердженням журналістів щодо високої температури і складності грати у таку погоду й можливо грати на годину пізніше є краще, що яскраво довела друга половина зустрічі, в якій футболісти «розбігалися».

Завдяки перемозі кіровоградці в турнірній таблиці обійшли донецький «Олімпік», який з 10-го місця опустився на 12-е, адже охтирський «Нафтовик-Укрнафта» в Білій Церкві» з рахунком 2:0 завдав поразки місцевому «Арсеналу» й продовжує насідати «на п’яти» команді Вадима Євтушенка. «Зірка» після 32-го туру перебуває на заповітному 10-му місці, на якому, доклавши чимало зусиль, постарається фінішувати. Вище місце ж після перемог «Геліоса», «Сталі» та «Динамо-2» у звітному турі мріяти не варто.

В наступному турі, 25 травня, кіровоградська «Зірка» зіграє досить важливий матч в Охтирці проти місцевого «Нафтовика-Укрнафта», а донецький «Олімпік» вдома прийме МФК «Миколаїв». На далі, в останньому турі на донеччан побачення із вінницькою «Нивою», а в «Зірки» - з «Арсеналом». З огляду на наступних суперників, то в донеччан вони з нижньої частини турнірної таблиці, але це не полегшує їм роботу. Тож боротьба за 10-е місце буде продовжуватися до останнього туру.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости