Леонід Ковель: "Впевнений, ФІФА мене не дискваліфікує..."

12 февраля 2008, вторник. 14:44


Після інтерв’ю у “Високому Замку” футбольного агента Олександра Кулішевича, який співпрацює з білорусом Леонідом Ковелем, конфлікт довкола переходу колишнього форварда “Карпат” до “Сатурна” набрав нових обертів.

Генеральний директор ФК “Карпати” Олександр Єфремов заявив, що позиція клубу в цій справі буде безкомпромісною: 5 лютого ФІФА отримала пакет документів зі Львова і клуб сподівається, що впродовж найближчих двох місяців Ковеля визнають гравцем “Карпат”. Увесь цей час Леонід готувався до сезону в складі раменського “Сатурна” та молодіжної збірної Білорусі. Сьогодні ми пропонуємо вам погляд на події самого футболіста, який дав ексклюзивне інтерв’ю “Високому Замку”.

«Я гравець «Сатурна», а не «Карпат»

- Леоніде, проясни ситуацію: ти гравець мінського “Динамо”, “Карпат” чи “Сатурна”?

- Звісно “Сатурна”, адже в січні цього року підписав з цим клубом п’ятирічний контракт.

- Тоді чому інші клуби заявляють на тебе права і подають скарги до ФІФА?

- У “Карпатах” до мене ніхто не звертався з пропозицією підписати контракт. А звідки вони взяли цей контракт зі мною, я не знаю. Чому пішов з “Карпат”? Негарно, коли тебе обдурюють. У них там взагалі сім п’ятниць на тиждень. То генеральний директор ФК “Карпати” Єфремов каже, щоб я приїжджав підписувати контракт, то стверджує, що контракт вже є. То я мав підписувати першим, то не я. Вони там самі не знають, що роблять...

Мені подобалося грати в “Карпатах”, подобався Львів, я здружився з партнерами по команді. Але коли до мене не підходили з пропозиціями, то ж не міг я сам напрошуватися, чи не так?

Намагаюся не звертати уваги на чутки, позаяк всіма трансферними питаннями займається мій агент Олександр Кулішевич. Хоча якщо справа дійшла до ФІФА, то це серйозно...

- ФК “Карпати” оприлюднив фотокопії контракту з тобою, датованого 1 січня 2008 року. Експерти з Києва визнали - там стоїть твій підпис...

- Нехай показують, що хочуть. Я контракт не підписував. Не знаю, де вони взяли ці документи. Я лише підписував контракт про оренду в львівському клубі.

- Футбольний контракт – це не один бланк, а кілька документів. Як ти гадаєш, звідки там міг з’явитися твій підпис, коли ти стверджуєш, що підписував лише угоду про нову оренду? Чому ти підписував папери за відсутності свого агента?

- Мій агент тоді перебував в іншому місті. А мене попросили підписати, бо терміни заявки вже добігали кінця. Всі поспішали – папери пересилали факсом. А на документі була угода про оренду...

- Тоді спробуй пояснити мені бодай на хлопський розум – звідки взявся твій підпис на новому контракті з ФК “Карпати”?

- Та я в очі цього документа не бачив!

- Гендиректор “Карпат” Олександр Єфремов каже, що ти просив покращити свої матеріальні умови в клубі, і що тобі, начебто, пішли назустріч. А почесний президент ФК “Карпати” Петро Димінський навіть стверджує, що збирався подарувати тобі свій новий “Мерседес”, яких, мовляв, в Україні налічується лише два...

- Не знаю, що він там хотів подарувати. У “Карпатах”, звичайно, люблять багато про що балакати. Але розмови щодо такого подарунка не було. Знаю, президент “Карпат” незадоволений тим, що я, начебто, не попрощався з командою. Але це не так - я пояснив партнерам своє рішення.

«У Львові залишилось багато друзів»

- Які спогади про Львів?

- Лише хороші, чудове місто, чудові вболівальники. Я не хочу, щоб думали, що я втік, а тепер заднім числом вибачаюсь. Все було добре, я із задоволенням грав у “Карпатах”. Я з радістю приїду до Львова ще раз, позаяк тут у мене залишилося багато друзів. Але футболіст має постійно рости в професійному плані, тому я й вирішив змінити клуб. Думаю, що мене правильно зрозуміють й вболівальники. Мені хочеться заробляти більше грошей і допомагати своїм батькам – що в цьому поганого?

- Наскільки контракт із “Сатурном” є вигіднішим за угоду з “Карпатами” у матеріальному плані?

- Я не маю права розголошувати деталі, але різниця суттєва.

- Чи тобі відомо, що, коли експерти ФІФА визнають факт підписання тобою двох контрактів, можуть дискваліфікувати?

- Все може бути. Та зачекаємо вердикту ФІФА. Але до Львова я в будь-якому разі не повернусь. І дискваліфікації не буде, я впевнений у цьому на сто відсотків (сміється).

«Житиму або в Москві, або в Раменському»

- Як тебе прийняли в “Сатурні”?

- Дуже добре. Чудовий колектив, прекрасні тренери Гаджі Гаджієв та Борис Ігнатьєв. Чимало гравців також пограли в різних збірних. На тренувальних зборах у Туреччині мене спробували задіяти на дещо іншій позиції – тепер граю не на позиції форварда, а крайнім хавбеком.

- Граючим тренером “Сатурна” є українець Андрій Гусін – колишній львів’янин. Як він реагує на цей ажіотаж довколо твоєї особи?

- Андрій просто допомагає мені порадами, але в розмові ми не торкаємось якихось трансферних проблем. Він досвідчений футболіст і підказує мені, як поводитись на полі.

- Як ти почуваєшся в побутовому плані – чи клуб вже надав тобі квартиру?

- У “Сатурні” організація роботи - на найвищому рівні. Пошуком квартири я наразі не займався, бо постійно перебував на тренувальних зборах. Ще не визначився, чи зніматиму квартиру в Раменському, чи в Москві...

- Ти вже провів кілька матчів за національну збірну Білорусі, але з приходом на тренерську посаду німця Бернда Штанге тебе туди не викликають...

- Я із задоволенням граю за білоруську молодіжку. У разі перемоги влітку над Латвією ми маємо шанс потрапити до плей-оф і зіграти у фінальній частині молодіжної першості Європи. У Туреччині зіграли кілька контрольних матчів, зокрема з молодіжними збірними Росії та Болгарії. Сподіваюся хорошою грою у команді Юрія Курнєніна заслужити довір’я й тренера національної збірної Білорусі. Наразі з Берндом Штанге не спілкувався.

- Що нового в особистому житті?

- Наразі не одружився - самотній і вільний (сміється). У брата народилась дочка. Зараз у Мінську ремонтую квартиру, а потім поїду до батьків в Сморгонь.

- 14 лютого ФК “Сатурн” знову вирушає на тренувальний збір до турецького Белека? Як ти заповнюєш цю паузу?

- Нам дали лише два дні вихідних. Але кожен гравець має розписаний план підготовки: робота в тренажерному залі, швидкісна робота тощо.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости