"Княжа Арена": робота триває

27 марта 2009, пятница. 18:24


Дебютний матч Прем’єр-ліги на «Княжа Арені» в Добромилі спричинив справжню хвилю суперечок. Фактично зустріч між ФК «Львів» і «Металістом» стала каталізатором ревізії інфраструктури в нашій футбольній еліті. На жаль для нас, працівників ФК «Львів», переважна більшість ЗМІ обмежилася критикою або навіть критиканством на адресу стадіону в Добромилі й поля яке постраждало від природного катаклізму. Кілька діб перед матчем із харків’янами в Добромилі безперервно «панували» злива і снігопад. Не зважаючи на це, трав’яний газон перебував у доброму стані. Бо працівники стадіону дбайливо сховали його під плівку. До того ж забезпечили додатково штучний підігрів поля за допомогою чотирьох теплових установок.

Свої аргументи щодо поганого стану поля представники «Металіста» постфактум доповнили розповідями про «морські контейнери» замість роздягалень і воду у пляшках, що нею вмивалися футболісти. Це, м’яко кажучи, не зовсім відповідає дійсності. Так, роздягальні на стадіоні «Княжа Арена» – не п’яти зірок, але обладнані необхідними п’ятьма душовими кабінами та двома умивальниками, куди подається гаряча вода з бойлера (його місткість, до речі, не 80 а 900 літрів); є туалети й масажні столи.

Журналістам, які висвітлювали цей матч, львівський клуб надав можливість користуватися wi-fi-каналами, офіційним представникам ФФУ – телефоном-факсом. Телекомпанія УТ-1 на високому рівні провела телетрансляцію з Добромиля. Однак зарадити форс-мажору у вигляді опадів не зміг би ніхто. Ми пам’ятаємо, як від негоди потерпали й столичний стадіон «Динамо», й той же харківський «Металіст».

Розуміємо й підтримуємо ініціативи ФФУ та інших керівних органів нашого футболу щодо покращення інфраструктури клубів вітчизняної еліти, ліцензування арен, на яких проводяться поєдинки національного чемпіонату. Появою в Добромилі затишного стадіону на місці старого футбольного поля треба завдячувати президенту ФК «Львів» Юрію Кіндзерському. Для тисяч тутешніх прихильників футболу справжнім святом стало рішення проводити домашні матчі клубу саме на «Княжа Арена». Таким чином, пошук шляхів зменшення витрат у непростий нинішній період співпав із кроками популяризації футболу на Львівщині.

Керівники львівського клубу та працівники стадіону не покладаючи рук працюють над удосконаленням трав’яного газону «Княжа Арена». Ми тримаємо постійний зв'язок із визнаними авторитетами у справі облаштування футбольних полів – зокрема, директором київського стадіону «Динамо» Анатолієм Калошею, керівником служби полів ФК «Карпати» Юрієм Костюком та асистентом кафедри ботаніки Київського університету ім. Т.Шевченка Олександром Сенчилом. Так, у нашому господарстві не все ідеально, але одними лише жорсткими заявами ситуацію не поліпшити. Отримавши від експертів ФФУ та Прем’єр-ліги перелік претензій до «Княжа-Арени», ми зосередилися над усуненням недоліків і сподіваємося, що найближчим часом стадіон у Добромилі буде допущений до проведення матчів елітного дивізіону.

Будемо вдячні за розуміння й підтримку. Керівники та співробітники нашого клубу завжди відкриті для спілкування. Тож, висловлюємо надію на те, що спільними зусиллями нам вдасться зробити наш футбол іще якіснішим і привабливішим.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости