"Львів" - "Зоря" 3:1. Третя поспіль перемога "Львова"

9 мая 2009, суббота. 17:48


Добромиль. Стадіон "Княжа Арена". 2 900 глядачів
Головний арбітр: Олег Деревінський (Київ)
Асистенти: Геннадій Біч, Сергій Цимбал (обидва - Київ)

"Львів" - "Зоря" 3:1

Голи: Мандзюк 14, 84, Г.Баранец 57 (пен.) - Антонов 38

"Львів": Марущак, Жданов, Романюк, Ільків, Розгон, Б.Баранець, Г.Баранець, Федорчук, Панас (Худзик 46), Лупашко (Зозуля 70), Мандзюк

"Зоря": Комарицький, Болохан, Дурай, Омоко, Шевчук (Сікорський 86), Райчевіч, Каменюка, Цимакуридзе, Гринченко (Молдован 68), Жуніор (Бага 68), Антонов

Попередження: Федорчук 37, Г.Баранець 78 - Антонов 34, Каменюка 42, Омоко 43,83 Комарицький 66, Болохан 78

Вилучення: Омоко 83

Для "Зорі" чемпіонат де-факто уже завершився, адже з “прем’єрки” вона навіть теоретично вилетіти не може. Тому для луганчан цей матч носив лише “календарний” характер. Але навіть за таких обставин у невмотивованих підопічних Волобуєва був козир - звітна гра не несла для них жодного психологічного навантаження. Натомість “Львів” програвати не мав права, бо для нього в даній ситуації кожне очко на вагу золота.

Саме відсутність відповідальності за результат, мабуть, і стало причиною того, що початок матчу був однозначно за “Зорею”. Стартовий натиск гостей тривав недовго – якихось десять хвилин. Одначе цього часу виявилося для них достатньо, аби добряче попсувати нерви добромильським фанам. Забити за цей час їм не вдалось, проте змусити вболівальників “Львова” схопитися за голову у них вийшло. Жданов невдало зіграв у захисті, круглого підхопив Шевчук і вмить віддав його Каменюці. Технічний капітан луганчан як на тренуванні пройшов по правому фланзі, прострілив, та, на щастя для господарів, хтось із їхніх оборонців ліквідував загрозу.

А ФК “Львів” тим часом згадав: хто в Добромилі господар і перебрав гру у свої ноги. Ільків накрутив двох обронців, відпасував Б.Баранцю, однак в останнього удар не вдався. Та Борис про цей ні то удар, ні то навіс згадував недовго. І вже за мить на пару з братом Григорієм “порвав” лівий фланг оборони гостей, м’яч опинився у Федорчука, той вже наносив удар по воротах, але захисники “Зорі” колективними зусиллями заблокували його і відібрали шкіряного.

На 14-ій хвилині господарі відкрили рахунок. Ця атака є яскравим прикладом того, що боротися треба за кожен м’яч. Жданов вибив шкіряного подалі від своїх воріт, в те, що він вийде за бокову лінію, мабуть, вірили всі хто був на “Княжій-Арені”, але Григорій Баранець якимось дивом зумів дістати м’яча, скинув його на Ільківа, той навіс у карний майданчик, а після удару Мандзюка круглий, зрикошетивши від Омоко, опинився у сітці воріт Комарицького – 1:0.

Після чого львів’яни змарнували дві непогані нагоди збільшити свою перевагу. Спочатку Б.Баранець одним рухом прибрав двох оборонців гостей, прокинув поміж ніг Цимакурідзе, та Комарицький з підступним ударом львів’янина справився. Дві хвилини по тому підопічні Ковальця розіграли класну комбінацію. Романюк помітив вільного на правому фланзі Федорчука, той прибравши захисника віддав на Панаса, але останній побачивши набігавшого партнера класно пропустив м’яча. В Мандзюка удар з метрів 22-ох видався на славу, але й кіпер господарів зіграв не менш ефектно і надійно.

Під кінцівку першого тайму луганчани знову активізувалися. Шевчук на крейсерській швидкості проходив правим флангом, Федорчуку наздоганяти суперника, напевно, було ліньки, тому вирішив збити його. Відтак “сімка” господарів отримала попередження, а “Зоря” право виконати стандарт. Та очікуваних дивідендів він луганчанам не приніс. Та на 38-ій хвилині зустрічі Антонов пройшов із м’ячем ледь не половину поля, при чому положив на лопатки пів команди-суперника. Не увінчати цей сольний прохід голом було б гріхом, тому нападник зробив все не тільки ефектно, а й якісно – 1:1.

Не знаю, що говорив у перерві своїй команді Ковалець, але “Львів” одразу після свистка арбітра кинувся “добивати” суперника. Довгими передачами господарі швидко переходили від захисту до атакувальних дій. А тріо брати Баранці та Федорчук просто знущалося над захистом “Зорі”.

14-та хвилина є фартовою для господарів. Адже в другому таймі львів’янам також знадобилося 14 хвилин аби забити. Грінченко у власному карному майданчику збив Федорчука, а для технічного Г.Баранця реалізувати пенальті не проблема – 2:1. Через 16 хвилин доводити рахунок до непристойного мав Мандзюк, проте з одинадцятиметрової зони нападник пробив вище воріт. Згодом Федорчук обігравши двох суперників віддав м’яч вперед на того ж таки Мандзюка, але на якусь секунду воротар випередив ”містянина”. Та забити Мандзюку таки вдалося. Омоко не за правилами зупинив прохід Г.Баранця, суддя за це показав легіонеру “Зорі” жовту картку, а так як вона для нього була другою, то матч для Харрісона завершився. Ільків навісив, хтось опустив м’яча на землю, а Мандзюк виявися найспритнішим у карному майданчику суперників і проштовхнув шкіряного повз Комарицького – 3:1.



Анатолій Волобуєв, головний тренер ФК “Зоря”:

- Перший тайм ми відіграли нормально, а другу половину матчу повністю провалили. Після пенальті я підсилив атаку, випустив двох нападників. Думав, відіграємось, та вийшло навпаки.

- Пенальті було?

- Треба дивитися.

- А на перший погляд?

- Все-таки треба передивитися епізод, я далеко знаходився. Я підсилив атаку з надією відігратись, а вийшло так, що ми знову пропустили... Звичайно в нас багато травмованих, та це не виправдання. Напевно, “Львову” очки були потрібні більше ніж нам.

- Чого, на вашу думку, не хватило “Зорі” для того, щоб здобути одне очко? Адже після того як ваша команда забила, гра, на деякий час, вирівнялась.

- Напевно справа в психології. Все-таки перший тайм розпочали здорово, потім дещо присіли, віддали ініціативу, але перший тайм рівний був, а другий тайм мене здивував.

- Вирішення фінансових проблем “Зорі” на якому етапі?

- Помалу вирішуються. Президент клубу виступав, казав, що до кінця чемпіонату розрахується. Але тут справа не в грошах, ми приїхали значить треба грати, треба повністю віддаватися на полі, а сьогодні не всі віддавалися.

- Як вам Добромиль?

- Ми жили в Самборі, а Добромиль гарне містечко, звичайно поле бажає кращого. А так маленький затишний стадіон, люди підтримують свою команду, ходять на футбол.

Сергій Ковалець, головний тренер ФК “Львів”:

- Вітаю всіх з Днем перемоги. Ми перемогли в День перемоги, тому це двічі приємно. Гра була цікава, думаю, вам сподобалася. Здорово, що матч показували по телебаченню, тому що, на мій погляд, обидві команди продемонстрували цікавий футбол. Був азарт, була боротьба і були голи, тобто все чим прекрасний футбол. Команда по-трішки зростає, зростає в стабільності і це головне. Але ще вся боротьба попереду і на нас очікують не менш цікаві матчі. Дякую вболівальникам за підтримку, дякую президенту клубу, який зробив все, щоб ми грали на цьому стадіоні. І також дякую працівникам стадіону, які роблять все для того щоб поле було кращим.

- Панас сильно травмувався?

- Думаю, до наступної гри він відновиться. І ще хочу додати, що заміни сьогодні підсилили гру. І Худзик і Зозуля зіграли класно.

- “Зоря” забила доволі суперечливий гол. Лайнсмен спочатку показав офсайд, чим дезорієнтував оборону “Львова”...

- Треба переглянути матч, бо після гри є дуже багато емоцій і можна такого наговорити... Треба подивитися відоозапис, а тоді робити висновки. Головне, що була хороша гра з хорошою самовіддачею та хорошим футболом.

- Кращого гравця можете визначити?

- Це були вболівальники разом з командою. Я завжди кажу, що якщо є хороший трикутник президент і його команда, головний тренер і його команда і вболівальники, й якщо цей трикутник працює, як от у “Металісті” тоді буде позитивний результат.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости