Віталій Данілов: "ПЛ – чужорідне тіло у чітко сформованій системі"

3 февраля 2010, среда. 10:18


Прес-служба ПРЕМ’ЄР-ЛІГИ поцікавилася у президента Об’єднання враженнями від засідання Виконкому ФФУ та попросила оцінити останні рішення керівного органу українського футболу.

- Віталію Богдановичу, як Ви розцінюєте останнє засідання Виконкому? Чи почали Ви готуватися до засідання Контрольно-Дисциплінарного комітету ФФУ, куди Ігор Кочетов направив матеріали з приводу Ваших висловлювань?

- Мені взагалі не зрозуміло, які саме документи були направлені до КДК ФФУ і що цей орган правосуддя має вирішити. Я спеціально взяв до рук Положення про Комітет з етики та чесної гри ФФУ і там сказано, що до повноважень цього органу належить складання експертної оцінки з подальшою передачею матеріалів до органів футбольного правосуддя. А Кочетов перевищив свої повноваження, встигнувши проголосувати всередині свого Комітету за моє усунення і оприлюднивши ці нічого не варті відомості на Виконкомі. Маючи такий стан речей, Прем’єр-ліга сама може подати скаргу до КДК ФФУ на пана Кочетова. Але ми цього не зробимо, оскільки не бачимо сенсу витрачати свій дорогоцінний час на його безглузді витівки.

- У своїй передвиборчій програмі Ви обіцяли створити Колегію арбітрів, але Виконком ФФУ, посилаючись на роз’яснення ФІФА, Вам відмовив. Виходить, один раз Ви вже схибили?

- Я не був би настільки категоричним. Чесно кажучи, вважав, що ФФУ буде також зацікавлене у наших ініціативах. Але, схоже, що федерації приносить задоволення перебувати в епіцентрі суддівських скандалів, тому вона і створює нам штучні перешкоди. Просто через рішення Виконкому старт проекту доведеться трохи відкласти, але ми не складаємо рук і працюємо над вказаними нам недоліками. Повірте, ще до продовження весняної частини Чемпіонату України ми направимо доопрацьовані документи ФФУ, ЄПФЛ та УЄФА.

Водночас застерігаю опонентів від розхитування громадської думки − Прем’єр-ліга нічого не вчинятиме всупереч вимогам ФІФА, тому це справжній наклеп, коли кажуть, що ми своєю ідеєю ганьбимо Україну в очах світової спільноти. З нас роблять ворогів, але клуби навіть більше за ФФУ зацікавлені у верховенстві футбольних законів, адже кожен з наших учасників дорожить можливістю зіграти у єврокубках та бути частиною світового футбольного руху.

- До актуальних належить і питання по колективному членству клубів ПЛ. Члени Виконкому встигли його торкнутися, але Ви не взяли участь у дискусії з цього приводу. Чому?

- На відміну від своїх опонентів, я не прихильник балаганів. Коли керівництво ФФУ розпочало «вчити життю» в.о. президента ПФЛ Миколу Лавренка я зрозумів, що господарі Виконкому не налаштовані на пошук компромісів, тому свідомо вирішив не вступати із ними у безглузду полеміку.

Але вкотре наголошую, Прем’єр-ліга продовжує міцно стояти на своєму − професіональні клуби мають бути колективними членами ФФУ! Однак федерація взагалі робить вигляд, що нас не існує. Нас, Прем’єр-ліги, навіть немає у списку колективних членів, опублікованому на офіційному сайті ФФУ. Хоча наше Об’єднання має відповідний статус з 20 червня 2008 року!

Можливо на такі дрібниці федерації ніколи звертати увагу, але такий факт свідчить про реальне ставлення ФФУ до Прем’єр-ліги. Ми − скалка, чужорідне тіло у чітко сформованій системі «цінностей»!

- І останнє запитання. Присутній на Виконкомі Сергій Харченко знову заявив, що Прем’єр-ліга винна компанії МСП гроші за «вихід з бізнесу». Скільки становить борг ПЛ?

- Про який «вихід з бізнесу» йдеться мова? Прем’єр-ліга не винна МСП ані копійки! Нехай вони спочатку розберуться всередині своєї структури: самоліквідуються вони чи реорганізуються… У нас із МСП чинний договір про маркетингове партнерство, але з моменту його підписання восени 2008 року і до сьогодні ця компанія не знайшла для чемпіонату жодного нового спонсора. Що може краще сказати про її діяльність? Натомість ми постійно чуємо звинувачення у непорядності. Я розцінюю це лише як черговий прояв кампанії зі створення навколо Прем’єр-ліги негативного інформаційного поля. Ми всі свої зобов’язання по чинним угодам із МСП виконали і готові відстоювати свою репутацію на будь-яких рівнях. Якщо у подальшому з боку МСП лунатимуть безпідставні та нічим не обґрунтовані звинувачення на нашу адресу, напевно, ми будемо вимушені звертатися до суду за захистом своїх прав.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости