Директор стадіону "Україна": "Є дві новини – добра і погана"

11 февраля 2010, четверг. 17:10


Директор стадіону «Україна», керівник клубного підрозділу «МЕГАзон» Юрій Костюк розповів про тонкощі підготовки поля до першої гри 2010 року проти харківського «Металіста»

– Буквально вчора ми зібрали сніг з поля. А його було дуже багато – майже 30 сантиметрів. Можете собі уявити, що значить, зібрати стільки снігу! На щастя, допомогла спеціальна техніка, яку ми закупили минулого року. Коли ж зібрали сніг, побачили, що газон не замерз зовсім.

– Це добре чи погано?

– Це палка з двома кінцями. Я часто спілкуюся з моїми колегами в інших містах; дехто каже, що їхні газони промерзли до 20 сантиметрів. А це означає, що за допомогою підігріву їх треба відморожувати майже два тижні. З іншого боку, разом з газоном замерзли і трав’яні хвороби. Тому я хвилююся, щоб наше поле не захворіло. Наразі там лежить 3– 4 сантиметри снігу. Ми накрили газон плівкою й готуємося увімкнути підігрів і швидко розтопити сніг, аби вода пішла у ґрунт. А плівку ми не зніматимемо аж до матчу – їй доведеться витримати всі опади. Якщо ж будуть сильні морози, ми постелимо ще один шар.

– Чи можна зараз зробити певні прогнози щодо того, в якому стані буде поле у день матчу проти «Металіста»?

– Не думаю. Адже нема точного прогнозу погоди на два тижні. Але зі свого боку, я можу запевнити, що ми зробимо все можливе для того, аби газон був в оптимальному стані.

– Зараз дехто навіть піднімає питання щодо переносу туру на пізніший час…

– Звичайно, для поля краще починати матчі пізніше. І якби таке рішення ухвалили раніше, жодних проблем не було б. Але не зараз. Адже навіть у мене є план щодо газону – коли і що треба робити, як його підживлювати й оберігати. А що вже говорити про Олега Кононова, який готує команду? У випадку переносу туру втратяться усі напрацювання та підготовка гравців. Тому на даний момент я категорично проти переносу туру.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости