Олег Кононов: "Суботня гра покаже, наскільки ми готові виконати завдання"

24 февраля 2010, среда. 18:49


У суботу «Карпати» зіграють перший офіційний матч у 2010 році. А останньою репетицією перед «Металістом» для команди Олега Кононова став спаринг з ФК «Москва». Саме з обговорення перебігу цього поєдинку і почалася розмова з керманичем «зелено-білих».

– Незадовго до матчу з ФК «Москва» стало відомо, що керівництво москвичів вирішило відмовитися від участі в російській Прем’єр-лізі. Тому перед грою виникли певні нюанси, але все закінчилося добре – поєдинок відбувся і дуже мені сподобався. Так, за «Москву» вийшли на поле як гравці основи, так і дублю. Але в розпорядженні Божевіча багато кваліфікованих виконавців.

– Наскільки рахунок 2:2 відповідає тому, що відбувалося на полі?

– Для обох команд це був останній спаринг на зборах. Зрозуміло, що кожен прагнув перемогти. Цього зробити нікому не вдалося. Але я з цього не роблю проблеми. Головне, що команда провела хороший спаринг, максимально наближений до офіційного матчу за своїми емоціями і напругою. В принципі, задоволений я і якістю гри. Ми весь матч володіли ініціативою і створили значно більше моментів, ніж москвичі.

– З «Жемчужиною» було те саме, але їй взагалі програли аж 1:4…

– Знаєте, я гру з сочинцями ще до її початку не розглядав як контрольну. Тут були зовсім інші завдання – надати ігрової практики тим, хто її мав недостатньо, і подивитися нашу молодь. Наприклад, у воротах всі 90 хвилин відстояв Іван Піцан. Так, він пропустив чотири голи, але скажу, що його діями я залишився задоволений. У пропущених голах його провина мізерна. Щодо рахунку, то тут не все так просто. Адже за рахунку 1:2 ми забили чистий гол, але арбітр його чомусь відмінив. Та й взагалі, суддівство в цій зустрічі було трохи дивакувате, але я не хочу більше про це говорити.

– Ви сказали про Піцана. А як себе проявила решта гравців молодіжки, що були на зборі?

– Усі вони працювали добре – в мене немає жодних претензій як до їхнього відношення до тренувань, так і до якості гри. Рівень їхній суттєво наблизився до вимог Прем’єр-ліги, але трішечки їм бракує десь майстерності, а десь – упевненості в собі. Проте якщо вони так працюватимуть й надалі, то вже найближчим часом гратимуть в основній команді.

– Але наразі вони виступатимуть за молодіжку?

– Я вже якось говорив і ще раз наголошую, що у нас одна команда – ми не розділяємося на основний склад і молодіжний. І працюємо на тренуваннях та граємо в матчах також за єдиною методикою. Ми хочемо, щоб можна було будь-якого гравця, що діє на тій чи іншій позиції, поставити в першу команду і він зіграє так, як від нього вимагають. Зрештою, ми до цього прийдемо. Також хочу сказати, що з молоді тренерський штаб першої команди розраховує не лише на Сворака, Мартинюка та Сагайдака. Будь-хто, хто себе проявить, гратиме в основному складі. Ще раз скажу, що мені подобається кожен наш молодий гравець і на кожного я розраховую. А найкращим підтвердженням цього є той факт, що нинішньої зими ми не лише нікого не придбали, а навіть нікого й не перегладали. Маючи таку молодь, це було б нерозумним.

– Якою є ситуація з воротарями?

– На сьогодні у нас три воротарі – Андрій Тлумак, Іван Піцан та Роман Мисак. Розумію, що двоє останніх ще зовсім молоді й абсолютно недосвідчені хлопці. Але ж і Тлумак колись також був молодим і недосвідченим.

– Спеціально на «Металіст» готуватися почали ще в Туреччині?

– Ми поважаємо нашого першого суперника, але в Туреччині готувалися не на «Металіст», а до другої частини чемпіонату. Адже на нас чекає 14 важких матчів, і в кожному з них ми намагатимемося перемогти. Це ж стосується і гри з «Металістом». А на нього безпосередньо готуватися почали вже з понеділка. Саме ця гра й покаже, наскільки ми готові до виконання завдання – завоювати путівку в Лігу Європи.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости