Олександр Слободян: "Є футбольні правила та закони - їх потрібно дотримуватись"

2 марта 2010, вторник. 16:07


Президент ФК “Оболонь” Олександр Слободян висловив офіційну позицію футбольного клубу щодо ситуації довкола переходу Юрія Максимова у “Кривбас”.

Я дуже здивований підходом до вирішення кадрових питань у ФК “Кривбас”, коли із хворої голови хочуть перекласти проблему на здорову. Маю на увазі їхнє переманювання тренерів та гравців з інших команд.

Так, дійсно, Юрій Максимов, маючи із нашим клубом дійсний контракт, підійшов до мене та сказав, що хоче перейти в клуб “Кривбас” на посаду головного тренера і що за розірвання контракту із ФК “Оболонь” “Кривбас” готовий заплатити компенсацію. Враховуючи, що сказав Юрій Максимов, ми домовились про його перехід.

Думаю, що співпраця з Максимовим була корисною, як для футбольного клубу “Оболонь”, так і для головного тренера, який отримав можливість своєї реалізації.

Окрім свого звільнення, Максимов забрав із собою групу тренерів-помічників та відомого лікаря. Через певний час київське “Динамо” попросило відпустити футболістів, що були в оренді до кінця літа 2010 року в нашій команді, а саме Варанкова та Морозюка, які також опинились у “Кривбасі” на орендних умовах. Вважаю, що ФК “Оболонь” проявив акт доброї волі та пішов на зустрі побажанням ФК “Кривбас”.

Проте, коли пройшло достатньо багато часу і “Кривбас” не побажав компенсувати розірвання діючого контракту Максимова з ФК “Оболонь” і заявив про те, що вони не знають такого, як Максимов. Цитую дослівно фразу з листа генерального директора ФК “Кривбас” п. Затулка: “У 2009 році футбольний клуб “Кривбас” м. Кривий Ріг та його представники не вступали в жодні переговори ані з ФК “Оболонь”, ані з самим Юрієм Максимовим на предмет призначення цього фахівця на посаду головного тренера ФК “Кривбас”. Що тут можна додати?

Ми також знаємо, що “Кривбас” обхажує наших окремих футболістів, щоб заманити їх до себе. На наш погляд, це питання стало в площину моралі та юриспруденції. Є футбольні правила та закони - їх потрібно дотримуватись! Або “Кривбас” заплатить компенсацію, або це зробить сам Максимов, або тренер буде позбавлений права працювати у “Кривбасі”. Така наша точка зору.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости