"Карпати" - "Дніпро" 0:2. Стриптиз на дроті

30 октября 2011, воскресенье. 20:20


Україна. Львів. Стадіон "Україна". 10 600 глядачів

Головний арбітр: Олег Деревінський (Київ)
Асистенти – Олександр Якименко (Київ), Сергій Беккер (Харків)

"Карпати" - "Дніпро" 0:2

Голи: Калініч, 3, Кравченко, 82
"Карпати": Тлумак, Балажіц, Гірський, Голодюк, Гомез, Зеньов (Кополовець, 14), Кузнецов, Мілошевіч, Ткачук, Федецький (Пачеко, 74), Худоб’як (Озарків, 81)
"Дніпро": Лаштувка, Інкум, Мандзюк, Кулаков, Калініч (Антонов, 77), Коноплянка (Шахов, 67), Олійник (Кравченко, 71), Чеберячко, Денисов, Боатенг, Ротань
Попередження: Федецький 45+2 - Інкум 43, 62
Вилучення: Інкум, 62

Побачивши стартові протоколи, одразу згадалася прес-конференція Павла Кучерова після кубкового матчу проти «Металіста». Точніше, згадалася одна фраза: «Моя перевага була в тому, що я не знав, який склад в «Металіста» основний». За годину до матчу проти «Дніпра» мені здалося, що теперішній тренер «Карпат» не дуже переймався і основним складом свого нового суперника. Справа в тому, що у стартову обойму «зелено-білих» вписався молодий фланговий захисник Степан Гірський. В 11-му турі він дебютував в основі «Карпат», коли заміняв Федецького у виїзному матчі проти донецького «Металурга». Але у протоколі на «Дніпро» Артем у складі, і, судячи з усього, вперше в карпатівській футболці вийде на позиції номінального нападника. Гірський, натомість, займе місце на правому фланзі оборони. Ось тут і здалося, що Павло Кучеров прогадав: невже він свідомо кинув молодого вихованця карпатівської школи під танки, точніше, під Коноплянку? Як виявилося, в.о. головного тренера «Карпат» знав на що йде. У підсумку, принаймні у цьому аспекті, він не помилився. Ви бачили на полі Коноплянку? Я не бачив. Правда, не візьмуся рахувати який відсоток заслуги у цьому Гірського, може в 10-го номера «Дніпра» просто гра не пішла, але тим не менше…

Окрім цих перестановок варто відзначити і відсутність Лукаса – іспанець травмувався. Усе решта – без змін: Борха зліва, Балажіц та Мілошевіч у центрі; в середині поля Худоб’як, Голодюк і Ткачук; Зеньов Кузнецов та Федецький в атаці.

Досить прогнозованим виявився склад «Дніпра»: Інкум з Денісовим розташувалися на флангах оборони, Мандзюк та Чеберячко у центрі. Кулаков та Коноплянка діяли на краях поля, Ротань святкував день народження в районі центрального кола та в компанії Боатенга. Трохи вище розташувався Олійник, а ще вище Калініч.

Вже на самому початку матчу «Карпати» спіткали дві невдачі. Спочатку господарі пропустили. Кулакова кинули у прорив на правому фланзі, де його мав би прикрити Борха Гомез. Натомість іспанець зіграв якось незграбно і трохи необдумано – просто дозволив Кулакову виконати простріл паралельно до лінії поля. Мілошевіч та Тлумак не встигли перехопити м’яча, а от Калініч вдало підставив ногу і відкрив рахунок. Йшла лише третя хвилина матчу. А вже невдовзі «Карпати» залишилися без Сергія Зеньова. Естонський форвард намагався наздогнати м’яча, зробив один необережний рух і повалився на газон. Поставити на ноги карпатівця не вдалося. Після матчу він покидав стадіон з дуже поганим настроєм. Та воно й не дивно – на носі найвирішальніші матчі збірної Естонії у плей-оф до Євро-2012…

Все ж ані пропущений гол, ані втрата основного нападника не вплинула на «Карпати» негативно. Навіть навпаки – Кополовець, який замінив Зеньова, досить активно увійшов у гру, а Федецький комфортно почувався на протилежному фланзі. Саме Артем міг зрівняти рахунок – Худоб’як дуже зручно навісив зі штрафного, Федецький виграв повітря і розстрілював Лаштувку. Але як це часто буває з «Карпатами» у цьому чемпіонаті, воротарі суперника дістають навіть мертві м’ячі. Федецький мав ще дві спроби – спершу він обікрав захисника, який на мить втратив концентрацію, вийшов на ворота, але вирішив віддати м’яча набігаючому Кополовцю. Пас вийшов не вдалим, момент було втрачено. В іншій спробі Федецький знову опинився на ударній позиції і таки пробив, але м’яч розминувся з воротами.

До перерви «Карпати» виглядали цікавіше, впевнено володіли м’ячем, але реальної загрози воротам Лаштувки більше не створили. Натомість «Дніпро» діяв непереконливо – форварди були непомітними. Більше за інших працював Боатенг, який провів дуже хороший матч. Він не рідко повертався в оборону, де доволі успішно прикривав активного Кополовця. Здалося, що після перерви «Карпати» додадуть – так було вже два останні рази.

Але цього разу Павло Кучеров, судячи з підсумкового результату, не зміг завести команду. Правда, на другий тайм «Карпати» вийшли з відвертим бажанням відігратися, однак «Дніпро» не мав наміру відпускати результат. Надію на краще господарям подарував Інкум. Схоже, таких безглуздих вилучень український футбол ще не бачив. Хуанде Рамос вирішив змінити оборонця і випустити Шахова. По правді, на стадіоні «Україна» в той вечір не було дуже холодно, тож Інкум вирішив трохи роздягнутися. Поки він знімав свою футболку, до нього уже біг суддя з жовтою карткою. У першому таймі Інкум блокував Кополовця і заробив попередження. «Стриптиз» коштував йому дорожче – Хуанде Рамос в шоці…

У трьох останніх матчах «Карпати» мали чисельну перевагу – при цьому гравці суперника вилучалися практично в один і той самий час. Однак зараз «зелено-білі» не змогли скористатися з більшості. «Дніпро» безцеремонно закрився у своєму штрафному і не соромився виносити м’ячі подалі від воріт. Пройти таку оборону виявилося для господарів занадто важко. А на 82-ій хвилині стало ще важче. Гірський трохи необережно настрибнув на гравця «Дніпра» і гості отримали шанс на перспективний штрафний. Кравченко виконав його дуже класно – тут питань нема. А от дії воротаря «Карпат» викликали певні суперечки. «Адвокати» говорили, що такі удари не беруться, «прокурори» звертали увагу на те, що Андрій Тлумак подарував Кравченку занадто багато простору. Мовляв, якби він хоч трохи змістився до середини воріт, то зміг би виручити команду. Хто б не виявився правий, але «Карпати» вже горіли 0:2 і шансів на порятунок практично не мали. Козирем Павла Кучерова мав би стати Герман Пачеко, але аргентинець, який замінив Федецького, діяв занадто егоїстично: партнерів не помічав, а м’ячі втрачав регулярно.

Не надто підняло настрій і фаєр-шоу, влаштоване фанатами «Карпат» з гаслом «Традиції дорожчі за штрафи». Як сказав після матчу Михайло Кополовець, команда не змогла влаштувати фанатам таке свято, яке фанати влаштували для команди. Тож «Карпати» вкотре програли і завершили перше коло на жахливому 14-му місці. А «Дніпро» продовжує долати пороги критики впевнено, хоч може й не дуже красиво. Якби Кравченко не забив штрафний, то можна було б сказати, що перемога «Дніпра» - випадкова. Але от перемоги з рахунком 0:2 випадковими не бувають…

Хуанде Рамос, головний тренер «Дніпра»:

- Був такий матч, що швидкий гол полегшив нашу роботу. Після нього нам не треба було ризикувати. І ми тримали під контролем всю гру, окрім 5-и хвилин у першому таймі. Але після вилучення Інкума у нас з’явилося хвилювання за результат, бо ми знали, що «Карпати» будуть активно пресингувати. Однак потім ми забили другий гол, відповідно, перемогли, як на мене, заслужено.

- Чи були у вашій кар’єрі такі вилучення?

- Ні. Вперше в кар’єрі таке бачу. Для мене несподіванка, що спортсмен-професіонал припустився такої помилки…

- Якби не швидкий гол, гра могла б скластися по-іншому?

- Важко судити. Всі матчі рівні. Але ми маємо намір їх усі вигравати.

Павло Кучеров, в.о. головного тренера «Карпат»:

- Враження непогані – це що гри стосується. По результату враження, звісно, погані. Все ж треба відзначити, що команда старалася до кінця і приклали максимум зусиль, щоб виграти. Ми пропустили швидкий гол, натомість не реалізували 4-5 хороших моментів, які були в обох таймах. Коли ми почали грати в більшості, то також створювали моменти, біля штрафного «Дніпра» було досить небезпечно. Але коли рахунок став 0:2, то всі наші намагання перекреслилися. Але команда грала, це дає нам надію на те, що хороші результати прийдуть.

- Чому не вдавалося забити?

- Насамперед, у нас були кадрові проблеми. Тому ми були змушені робити певні перестановки. Федецький сьогодні грав атакувального хавбека. Все-таки, десь це себе виправдало. Він взяв участь у кількох моментах, коли ми могли забивати. Але десь далися взнаки його навики захисника. Потім ми втратили Зеньова, довелося його змінювати. Ну і десь нам забракло везіння, десь майстерності. Може, якби була інша атака, то ми могли б забити і мати інший результат. А так – ми більше контролювали м’яча та територію. А нам забили після прострілу та зі штрафного. Крім цього в «Дніпра» не було моментів…

- Чому ви поставили Федецького в напад?

- Ми зважили всі можливості. Артем може створити, може повести за собою команду. Ми знали, що у нього є хороші фізичні дані, він може пресингу вати, тиснути на суперника. Тому у захисті грав Гірський, і, як на мене, провів хороший матч. Шкода, що він заробив штрафний, з якого нам забили.

- Що з Зеньовим?

- Я ще не говорив з лікарями, не знаю.

- В другому таймі було менше гостроти, аніж в першому…

- Інші люди попереду були. Не грав Лукас, Зеньов. Вийшов на поле Пачеко, йому також треба практика. Я думаю, що ми не змогли вийти на гру в тому складі, у якому хотіли і так само не змогли її дограти. Це десь і вплинуло на гостроту. Треба було трохи холоднокровніше з м’ячем працювати. Ось цього і забракло для прийняття правильних рішень.

- Ви розраховуєте на Крістобаля?

- Ми розраховуємо на всіх гравців, які є в клубі. Але треба зважати на їхню форму та на конкуренцію. Не грав Лукас, а Пачеко за дубль непогано провів матч, гол забив. Тому ми вирішили дати йому шанс. Шанс є в усіх. Треба тільки працювати і доказувати.

- Проаналізуйте перший гол…

- Кулаков обіграв нашого Борху, виконав подачу в штрафний, де не прикрили Калініча. От він і замкнув подачу. Треба було строгіше зіграти з Кулаковим і щільніше з Калінічем.

- Чому ви випустили Озарківа, команда ж програвала…

- Озарків мав зіграти в центрі поля, замінити втомленого Худоб’яка. Голодюк перемістився під Кузнецова. Як на мене, то Озарків непогано зіграв. Він не втрачав м’яча, не хвилювався. Треба давати шанс. Він впорався, маємо дебют перспективного українського гравця. Можемо на нього розраховувати.

- Здалося, що під час вилучення, ви щось підказали арбітру…

- Справді, бо як мені здалося, то спершу він не звернув на це увагу. Я думаю, що маю право підказати судді. От він і дав супернику другу жовту картку. Це ж відомо – якщо гравець знімає майку в межах поля, то отримує попередження. Я просто пам’ятав, що в нього вже була жовта. Коли Інкум зняв блакитну футболку, то в нього була чорна майка. Оцей контраст мені і підказав.

- У вас вже була нічия, перемога і поразка. Який матч для вас видався найемоційнішим?

- Проти «Металіста». Це був важливий матч, кубковий. У випадку перемоги у нас була б перспектива. Адже чвертьфінали гратимуться навесні, за цей час багато чого можна змінити, краще підготувати команду. До того ж це була для мене перша гра вдома, при рідних трибунах. Поразка перекреслювала всі шанси. Це в чемпіонаті щось можна виправити, у Кубку ні. Але у будь-якому випадку, я на кожну гру готуюся. Віддача гравців для мене важлива. Те, що після голу ми не опустили голови і намагалися зіграти внічию чи виграти – дуже важливо. Якщо наші гравці будуть так само віддаватися, то все вийде. На наступні ігри буде більше фарту.

- Хуанде Рамос сказав, що «Дніпро» переміг заслужено. Погоджуєтеся?

- «Дніпро» забив два голи. По цьому він переміг. По моментах ні. Територіальна перевага також була на нашому боці, але забракло майстерності, щоб цим скористатися. Тому по грі не справедливо, а по результату – справедливо.

- Чи є вина Тлумака у другому пропущеному голі?

- Треба ще повтор подивитися – як сильно пробив Кравченко і як далеко від м’яча був воротар. Зараз я можу сказати тільки те, що суперник добре пробив в кут, на виконання.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости