"Оболонь" - "Чорноморець" 0:1. Футбол неважної якості

31 октября 2011, понедельник. 18:48


Украина. Киев. Стадион "Оболонь-Арена". 3 200 зрителей

Главный арбитр: Анатолий Абдула (Харьков)

Ассистенты: Ярослав Трехлеб (Днепропетровск) ,Владимир Жарый (Павлоград)

"Оболонь" - "Черноморец" 0:1

Голы: Диденко 46
"Оболонь": Березовский, Лупашко, Сапай, Илькив, Г.Баранец, Мандзюк, Панас (Яковенко 51), Шендрик, Б.Баранец (Барилко 65), Шевчук (Сибиряков 46), Пластун
"Черноморец": Безотосный, Донец, Леонардо (Зубейко 90+2), Диденко, Шиманек, Цыгырлаш (Каськов 80), С.Ковальчук, К.Ковальчук (Вангели 46), Тарасенко, Кутас, Политыло
Предупреждения: Лупашко 19, Б.Баранец 20, Сапай 68 - С.Ковальчук 26, Политыло 39, Кутас 67, Леонардо 83

В матчах аутсайдерів, яким вже нема куди відступати є якась особлива романтика. Звісно, такі поєдинки рідко радують красивими комбінаціями, високою індивідуальною майстерністю і взагалі видовищем. Але все че зазвичай компенсується шаленою самовіддачею, безкомпромісністю і як наслідок напруженням і надзвичайно широким спектром емоцій. І багато хто любить цю гру за це. Втім нічого такого не дочекалися глядачі поєдинку на «Оболонь-АРЕНІ». Футболісти обох команд не знайшли анічогісінько щоб компенсувати брак майстерності і гра виявилася надзвичайно нудною і безбарвною і. думаю, що в декого після таких матчів може пропасти бажання дивитися футбол взагалі. Особливо варто відзначити швидкість, адже іноді складалося враження, що і шести десятих роках бігали інтенсивніше. Можливо посприяло цьому і наявність деякого запасу міцності у «Чорноморця», який після слабкого початку зумів в останніх чотирьох турах здобути три перемоги і забезпечити деякий відрив від зони вильоту. А от «Оболоні» відступати вже дійсно нікуди. Біло-зелені надійно прописалися на останній сходинці і не видно за рахунок чого може змінитися ситуація.

Так в першому таймі «Оболонь» більше володіла м’ячем, намагалася активно пресингу вати суперника на чужій половині поля, але нічого путнього з цього не виходило. Численні навіси та простріли з гр. приходилися виключно в захисників, а розіграші менш численних стандартів майже ніякої загрози для воріт Дмитра Безотосного не несли, а сам голкіпер на виходах грав чітко, а нечисленні удари приходилися або прямо в руки, або не точно – двічі після розіграшів стандартів – одного разу головою, другого – ногою після відскоку - розім’яв голкіпера Григорій Бараенць. Більш-менш небезпечно виглядав постріл Бориса Баранця, після якого мяч пройшов в пів-метрі від ближньої стійки. А запуск м’яча за лінію воріт Антоном Шендриком навіть ударом назвати важко, адже настільки далеко м’яч пройшов від воріт. Декілька раз намагався загострити ситуацію Вадим Панас, але спроби обіграти декількох суперників в штрафному нічим не закінчувалися, хоча у півзахисника були і кращі варіанти продовження атаки. При цьому не такі часті контр-випади «Чорноморця» були значно не безпечнішими, серед яких особливо виділявся вихід віч-на-віч Ігоря Цигирлаша, але молдавський форвард, схоже, вирішив не «псувати» враження від першого тайму і пробив безхитрісно, а Ігор Березовський спокійно ліквідував загрозу.

На початку другого тайму несподівано видав шедевр капітан гостей Анатолій Діденко. Отримавши м’яча на правому, форвард накрутив декількох захисників і з лінії штрафного майданчика лівою ногою відправив подарунка за комірець Березовському. Удар вийшов непоганий по точності, але стрибок голкіпера викликає деякі питання – Ігор провів м’яча поглядом і стрибав з опущеними руками, не намагаючись дотягнутися до м’яча. І важко сказати, що було тому причиною.

Після цього на полі можна було побачити агонію «Оболоні». Команда Ковальця намагалася атакувати, але як і раніше нічого путнього з цього не виходило. Лише Дмитро Безотосний частіше ловив м’яча, який як і раніше летів йому в руки. І все це відбувалося без швидкості. Особливої користі не принесли заміни. Сергій Сибіряков хоч і намагався грати активно, але звичні швидкісні проходи і обіграні не вдавалися. зовсім загубився на полі Сергій Барилко і лише Юрій Яковенко зумів підсилити гру. Втім було помітно, що молодому форварду бракує як досвіду, так і майстерності. Натомість гості зуміли декілька раз гостро огризнутися. Зокрема,чудові моменти мали Леонардо Де Матос і Крісті Вангелі коли опинялися на ударних позиціях в штрафному майданчику, але обоє пробили повз ворота.

Гра спокійно і нудно докотилася до перемоги «Чорноморця» і цей поєдинок став закінченням історії про «Оболонь» Сергій Ковальця. Схоже, що команда, що радувала в минулому сезоні самовіддачею, тактичною грамотністю і безкомпромісною грою і запам’яталася яскравими перемогами над «Шахтарем» та «Динамо» себе вичерпала. Тактика Ковальця вже не була новиною для суперників і налаштування на команду було вже зовсім іншим. Тому думка, що прийшов час робити якісь зміни останнім часом просто назрівала. І на думку керівництва пивоварів цей час настав. Сергій Ковалець залишає посаду тренера «Оболоні», а до наступних матчів команду буде готувати тренер молодіжного складу Василь Рац. Починається нова історія.

Роман Григорчук, головний тренер «Чорноморця»:

- Емоції позитивні, тому що ми виконали основне завдання, ми взяли три очки. Ми не можемо зараз говорити, що наша гра нас розчарувала, це вже буде занадто. Ми говоримо, що дуже раді, що виграли. Ми розуміємо, що показали сьогодні футбол не такий якісний, як хотілося б. З боку це взагалі виглядало примітивно і нецікаво. Але ми це констатує і все одно радіємо перемозі. Для цієї гри була прикраса, на мій погляд, це гол Діденко. Це такий маленький футбольний шедевр і добре, що його зробив наш гравець.

- Він свідомо бив по воротам, чи це була навісна передача?

- Думаю, що будь-хто, хто бачив футбол по телевізору, зрозумів, що це був удар. Не представляю людину, яка б додумалася, що це була подача.

- Ми ж дивилися на це з трибуни

Сміх у залі

- А, ясно. Хоча так, це зовсім інший ракурс… Ні, він бив свідомо, він вміє виконувати такі удари.

- Як оцінюєте гру своїх підопічних в обороні?

- В нас сьогодні була нова пара центральних захисників, звісно, були певні шорсткості, але у цілому вони у деяких моментах зіграли навіть з таким невеличким запасом. Проте від них повинні починатися атаки і у цьому плані можу сказати, що не все виходило.

- Чи є ще моменти, які вам ще необхідно допрацювати?

- Сьогодні такий футбол був, що якщо я почну переліковувати моменти, то вам блокноту не вистачить.

В’ячеслав Нівінський, тренер «Оболоні»:

- Первый тайм мы играли неплохо, комбинировали, пытались создавать опасные моменты. После перерыва упростили игру и сразу же пропустили мяч в свои ворота. Было много длинных передач, много ошибок, мы проиграли все подборы… Тут уже нужно смотреть в будущее, потому что впереди матч с «Шахтером» и «Динамо». Но я думаю, что все будет нормально и «Оболонь» поднимется в турнирной таблице.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости