"Карпати" - "Арсенал" - 1:1. Бойова нічия у Львові

30 сентября 2012, воскресенье. 21:20


Львів. Стадіон "Україна". Матч 10-го туру Української Прем'єр-ліги

"Карпати" (Львів) - "Арсенал" (Київ) 1:1

Голи: Балажиц 49 - Адійя 28

"Карпати": Богатінов, Даушвілі (Пучковський 46), Білий, Лукас, Пластун, Кас'ян (Гладкий 65), Штіліч, Балажиц, Худоб'як, Ощипко, Ксьонз (Кополовець 46)

"Арсенал" : Паньків, Валяєв, Леандро, Польовий, Гоменюк, Адійя, Кобахідзе, Шацьких, Матуку, Старгородський, Симоненко

Попередження: Штіліч 45, Ксьонз 45, Лукас 52 - Матуку 24

Головний арбітр: Віктор Швецов (Одеса)

На львівському стадіоні "Україна" зустрілися команди, які були рішуче налаштовані брати очки. Господарі прагнули реабілітуватися за три поспіль поразки, гості – за розгром 0:5 від донецького "Металурга". Гадаю, більше здобутим очком мають бути задоволені львів’яни.

Зранку у Львові було похмуро, дощило. По обіді встановилась чудова осіння сонячна погода. Іду на стадіон по вулиці Зеленій. За півтора години до початку матчу проїжджає зелений карпатівський автобус з номерним знаком "КАРПАТИ". За ним з десяток автівок з фанами "зелено-білих" з відповідною символікою. Сигналами привертають увагу перехожих.

На стадіоні вкрай мало вболівальників. Редактор місцевого сайту фанів "Карпат" каже, що причина в невиразній грі команди.

Першими з тунелю виходять "каноніри". Вболівальники реагують свистом, які плавно переходить в оплески, коли з’являються "леви".

У "Карпат" з капітанською пов’язкою Худоб’як. Ткачук так і залишиться сидіти на лаві запасних протягом усього матчу. Як і Озарків, якого на правому фланзі оборони замінив Білий. Молодий гравець діяв непогано, поки був свіжий. А от в другому таймі багато помилявся, чим утім не скористалися гості.

Активніше розпочинають господарі. Реальну нагоду відзначитись мав Худоб’як. На 3-й хвилині Ігор отримує гостру передачу з флангу, входить у штрафний майданчик, де йому перешкоджають пробити із "забійної" позиції. М’яч відскакує до Лукаса – Паньків відбиває. Після стартової активності господарів, гра заспокоюється і гості поступово перехоплюють ініціативу.

Позаду на трибуні сидить компанія чоловіків років по 45-50.
- Дивіться, керівництво "Карпат".
- Де?
Показує на фанатський сектор за воротами. Компанія стримано посміхається, реагуючи на останні події з передачею фанатам управлінських повноважень клубом.

На 13-й хвилині небезпечний момент виникає біля воріт Богатінова. Шацьких подає кутовий і м’яч прорізає воротарський майданчик в безпосередній близькості до воріт. Дивно, що ніхто не замкнув передачу.

В середині першого тайму гра заспокоюється. Ініціативу бере фан-сектор "зелено-білих". Кричалка "Хто не скаче, той москаль" піднімає на ноги пів стадіону. Далі більше. Фани затягують кричалку, в котрій пов‘язують канонірів з виробом номер один, витівка розважає значну частину публіки.

Друга половина першого тайму повністю за "Арсеналом". Вони краще контролюють м’яч, натомість у гравців "Карпат" м’яч майже не затримується.

На 28-й хвилині капітан "Арсенала" і лідер на полі Шацьких вивів тонким пасом Адійю на ворота суперника і той переграв Богатінова.

Цей гол відправив у нокдаун господарів. Вони відверто не знали, що робити з м’ячем. Низькі швидкості, повільний перехід від оборони в атаку до того ж малими силами, багато браку в передачах. Складається враження, що підопічні Костова погано готові функціонально. На 33-й хвилині Худоб’як у простій ситуації віддає м’яч суперникові. Вболівальники вибухають свистом.

Сусіди зверху продовжують лузати насіння соняшника і кепкувати.
- Тамтой стадіон їм не фартовий (має на увазі "Арену-Львів"), а тут вони програють все підряд, - сміється.

На фоні "Карпат" гості виглядають дуже переконливо. Діють компактно, швидко переходять великою групою футболістів від оборони в атаку і навпаки. Справжній лідер – Шацьких, який і атаки організовує, і побудовою оборонних дій керує одразу при втраті м’яча.

Гол у роздягальню міг забити Штіліч. Він прорвався у штрафний майданчик, впав після зіткнення із захисником, але арбітр Швецов з Одеси замість очікуваного трибунами пенальті показав господарям дві жовті картки. Штілічу за симуляцію, Ксьонзу – за апеляцію.

В перерві Костов зробив одразу дві заміни. Замість Даушвілі вийшов Пучковський, а Ксьонза поміняв Кополовець. Обидва додали гостроти і активності попереду. Великою мірою завдяки цим гравцям, "зелено-білі" захопили ініціативу зі свистком про початок другого тайму і заробили перший кутовий у матчі. На 49-й хвилині Лукас подав кутовий, а у верховій боротьбі Матуку, борючись з Балажіцем, відправив м’яч у власні ворота.

Через сім хвилин Адійя якимось дивом не вивів свою команду вперед. Після добре розіграної комбінації він опинився у воротарському майданчику безпосередньо перед Богатіновим, зумів навіть покласти голкіпера та п’яту точку і пробити. Але воротар ногою врятував свою команду. На 52-й хвилині Богатінов ще раз рятує "Карпати" від неминучого голу. Гоменюк пробив головою після подачі Шацького у верхній кут – а кращий у складі "Карпат" в цьому матчі Богатінов дотягнувся до м’яча. Круглий від перекладини вийшов на кутовий.

Господарі натомість мали лише один по справжньому гольовий момент. Гладкий, який поміняв не дуже ефективного Кас’яна, отримав м’яч у штрафному майданчику і промахнувся з дуже вигідної позиції.

Надалі темп впав. "Карпати", перепасовуючись між захисниками, всім виглядом показували, що очко з фаворитом їх влаштовує. А от "Арсенал" хоч і діяв продуманіше в атаці, проте не награв на перемогу.

За хвилину до кінця матчу фанати затягнули Гімн України, але рахунок залишився незмінним. Бойова нічия – 1:1.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости