"Карпати" програли російській "Тюмені"

17 февраля 2013, воскресенье. 17:41


"Карпати" 1-2 "Тюмень".

Зважаючи на те, що у багатьох гравців не було достатньо ігрової практики, НІколай Костов вирішив провести додатковий спаринг. З карпатівцями погодилися зіграти футболісти з ФК "Тюмень", що наразі представляє другий російський дивізіон.

Вони прилетіли в Туреччину буквально кілька днів тому і матч проти львів’ян став для них першим на зборах. Оскільки в чемпіонаті тюменці стартують аж в квітні, а тренування лише почалися, свіжості у них було куди більше, аніж в "зелено-білих".

Цілком логічно, що в старті вийшли переважно молоді гравці. Мисак захищав ворота, праворуч розташувався новачок команди Сергій Гаращенков, у центрі Балажіц та Жовтюк, а зліва грав Озарків. Через вилучення, отримане в матчі з "Белградом", знайшлося місце на полі й для Олега Голодюка, який разом з Даушвілі опинилися на позиціях опорних хавбеків. Трохи вище грав Загідулін. Кополовець зайняв звичну позицію лівого вінгера, причому вивів команду на поле з капітанською пов’язкою. Зовсім юний Завійський грав праворуч в атаці. А на вістрі діяв потенційний новачок "Карпат".

Треба зважити й на те, що не пройшло й доби, як Голодюк, Жотюк, Загідулін, Озарків і Завійський грали проти сербів. Хтось більше, хтось менше, але все ж грали. Відповідно, цілком логічно, що наприкінці матчу їм та іншим футболістам бракувало свіжості. А от до перерви карпатівці безапеляційно тримали гру під своїм контролем і не давали супернику жодних шансів.

Після серії атак, "зелено-білі" забили. Озарків, Загідулін та Завійський швидко розіграли комбінацію на куті штрафного росіян. М’яч потрапив до Озарківа, який показав, що буде навішувати, а сам підкрутив м’яча у ближню дев’ятку. Воротар тюменців ніби й зреагував на цей удар, але дістати м’яча не зміг. Таким чином Озарків забив свій перший гол у першій карпатівській команді. До слова, у першому таймі Ігор був одним з найактивніших на полі. Він постійно підключався до атаки і загострював ситуацію на лівому фланзі. Встигав він і в обороні працювати - під час однієї з нечисленних атак росіян, Озарків опинився на місці центрального захисника і розрядив ситуацію.

Все ж "Карпати" атакували куди більше. Не рідко суперники були змушені фолити, навіть перед самою лінією карного. На 30-ій хвилині "зелено-білі" заробили штрафний, який взявся виконувати Олег Голодюк. Він точно поцілив у дев’ятку, але цього разу кіпер "Тюмені" був напоготові. Могли карпатівці відзначитися і з кутового. Після навісу від Кополовця Балажіц вистрибнув перед воротарем і захисниками, підрізавши м’яча у кут воріт. На жаль, круглий трохи розминувся зі штангою.

Не гребували карпатівці й ударами здалеку. Після пасу від Голодюка, пробивав Даушвілі. Він підкручував м’яча, але воротар росіян і тут не дав маху. Аналогічна ситуація була і з ударом від Кополовця. На цьому хороший перший тайм закінчився. Ніхто й не сподівався, що по перерві на поле вийде зовсім інша команда.

І справа тут не в тому, що Марселіньо змінив Голодюка. Власне, бразилець загострив гру команди попереду: він кілька разів здорово виводив на ударну позицію Кополовця. Справа була в іншому. "Тюмень" повністю змінила склад - з’явилися ще свіжіші гравці. "Карпатам" стало дуже непросто. Гра команди розклеїлася. Чи то хлопці втомилися, чи то розслабилися - зараз сказати важко. Але те, що росіяни відчули цей момент і вичавили з цього максимум - факт. Вже з початку тайму "Тюмень" використала свій козир - флангові проходи з подальшими прострілами в карну зону. До перерви карпатівці спокійно справлялися з такими маневрами. Але цього разу зупинити м’яча змогли не наші захисники, а форвард Андрєєв, який другим дотиком спокійно пробив повз Мисака.

На превеликий жаль, цей гол вплинув на львівську команду. В атаці у них не виходило нічого. Потенційний новачок періодично чіплявся за м’ячі, пресингуючи суперника, але йому було важко знайти спільну мову з партнерами по атаці - найстаршим і наймолодшим гравцями "Карпат": Кополовцем та Завійським. Відповідно, у росіян все частіше почали виникати свої моменти. Так, тривожним дзвоником став навіс зі штрафного, після якого гравець "Тюмені" головою зрізав м’яча у нижній кут воріт «Карпат», однак не влучив у рамку. І врешті-решт суперники домоглися свого, правда, не обійшлося і без допомоги карпатівського захисника. За час гри Сергій Гаращенков перервав з десяток подібних прострілів. Але одного разу не зміг цього зробити - у спробі винести м’яча, він зрізав його у сітку власних воріт. Тож спаринг, який "Карпати" провели в експериментальному складі закінчився прикрою поразкою 1:2.

"КАРПАТИ": Мисак - Гаращенков, Балажіц, Жовтюк, Озарків - Даушвілі, Голодюк (Марселіньо, 46, Штіліч, 75), Загідулін - Завійський, Кополовець, гравець на оглядинах.

Головний тренер - Ніколай Костов.

Голи: Озарків, 18 - Андрєєв, 49, Гаращенков, 82 (авт.).

Попередження: Жовтюк, 20, Балажіц, 89 - Андрєєв, 56.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости