"Говерла" - "Іллічівець" 1:1. Обмін люб’язностями

30 марта 2013, суббота. 15:24


Ужгород. Стадіон "Авангард". 2120 глядачів

"Говерла" (Ужгород) - "Іллічівець" (Маріуполь) 1:1

Голи: Лисенко 54 - Фомін 14

"Говерла": Бабенко, Ле Таллек (Чурко 89), Балафас, Малішіч, Рніч, Макаренко, Лисенко, Міщенко, Петров (Едігарян 83), Райчевіч (Печенкін 79), Щедраков

"Іллічівець": Худжамов, Бутко, Окріашвілі, Путівцев, Ордец, Ємельянов, Іщенко, Федотов (Таргамадзе 88), Мандзюк (Шевчук 63), Фомін, Полянський

Попередження: Рніч 18, Малішич 59, Балафас 62, Петров 70 - Іщенко 58, Мандзюк 59, Бутко 87, Шевчук 90+2, Іщенко 90+4

Видалення: Лисенко 75 - Іщенко 90+4

Навряд чи коло шанувальників ужгородської "Говерли" обмежується тільки територією Закарпатської області. Команда симпатична і гра ужгородців не може викликати почуття байдужості у футбольного суспільства України. Підопічні Олександра Севидова завжди налаштовані на боротьбу, навіть, - у матчах з грандами. Зрозуміло, що одного тільки бажання не достатньо для досягнення мети, але колектив рухається правильним шляхом… А правильний шлях рано чи пізно приведе до потрібного пункту призначення.

А "путівник" "Іллічівця" спрямований на Лігу Європи. А як інакше, якщо біля керма маріупольської команди знаходиться такий амбітний, в дечому – неординарний фахівець як Микола Павлов? На минулих вихідних "Іллічівець" піднявся на 6-ту сходинку турнірної таблиці і щоб зміцнити свої позиції – сьогодні маріупольцям обов’язково було перемагати.

Обидва тренери обрали класичні 4-4-2 – принаймні такі схеми надавали офіційні джерела. Євген Макаренко – Боян Малішіч – Павло Щедраков – Неманья Рніч – так виглядала в ужгородської команди захисна лінія (зліва на право), якою керував голкіпер Дмитро Бабенко. Сотіріос Балафас, Мірко Райчевіч, Кирило Петров та Олег Міщенко діяли у півзахисті. І два нападники - Дамьєн Ле Таллек та Володимир Лисенко. Рустам Худжамов захищав ворота "Іллічівця"; в захисті тренерський штаб маріупольців довірився Івану Ордецю, Миколі Іщенку (в центрі), Богдану Бутко та Артему Путівцеву (на флангах). Вийшли зі старту в гостей два нападники – Олександр Мандзюк та Руслан Фомін, а глибше діяли Торніке Окріашвілі, Роман Ємельянов, Олексій Полянський та Віталій Федотов.

Фото - Роман Сенишин

"Говерла" почала звично для себе. Ужгородці багато рухались, намагались перекривати всі зони і нав’язувати супернику боротьбу на кожному клаптику поля. Така гра була незручною для "Іллічівця", козирем якого є вміння використовувати саме простір, швидкими контратаками ловити опонентів "на гарячому"… Дійсно, маріупольці були вимушені діяти першим номером, але позиційні атаки в гостей зовсім не виходили. Пригадується удар Руслана Фоміна з перспективної позиції, але це було тільки розминкою для Бабенка. Але на 14-ій хвилині футболісти "Говерли" зламали всі плани на гру Олександру Севидову. Зламали незрозумілими діями у захисті. Прохід Окріашвілі лівим краєм штрафного майданчику і послідувавший простріл від Торніке в центр були небезпечними, але м’яч до футболістів у червоній формі спочатку не дійшов. Однак Міщенко, намагаючись вибити шкіряного подалі, віддав того прямо в ноги Фоміну і Руслан вже сильним ударом увігнав м’яча в кут воріт Бабенко – 1:0 і "ювілейний", сотий домашній гол, пропущений закарпатцями в чемпіонатах України.

В господарів не було вже іншого виходу – окрім як активно йди вперед. Але, якщо відверто, комбінаційна гра в ужгородців спочатку зовсім не виходила. Багато браку в передачах, не зовсім правильні рішення на завершальній стадії атак перекреслювали всі зусилля підопічних Севидова. Винятком став епізод за участю Рніча та Райчевіча, коли перший добре пройшов по правому краю і зробив передачу у штрафний майданчик "Іллічівця" – Мірко пробив неточно. Щастя могли господарі знайти на стандартах. Маріупольці досить багато фолили, цим самим даючи можливість Міщенку і компанії попрактикуватись у пробитті штрафних ударів. Одного разу той таки Міщенко ледь не покарав гостей, але класний удар не менш класним сейвом парирував Худжамов.

А "Іллічівець" за цей час провів зразково-показову контратаку. Коли після пропущеного голу господарі кинулись відігруватись, Бутко здійснив рейд правим флангом і зробив навісну передачу точнісінько на голову Окріашвілі, але з ударом останнього героїчно впорався Бабенко.

Фото - Роман Сенишин

Перерви ніби й не було. На другий тайм колективи вийшли без кадрових та ігрових змін. "Говерла" – атакувала, а "Іллічівець" пасивно вичікував. Вичікував нагоди вибігти в контратаку чи ще раз підловити суперника на помилці. Але така манера зіграла з маріупольцями злий жарт. Не відчули вони моменту, коли "Говерла" збільшила оберти. Федотов грубо "обрізався" на власній половині поля, м’ячем заволодів Ле Таллек, пройшов трохи вперед і віддав на вільного Лисенка – 1:1. Тут же під акомпанемент глядацьких "Слава Україні – Героям Слава" ужгородці ледь не вийшли вперед: Міщенко елегантно прибрав з дороги Путівцева і цілив у ближній кут воріт Худжамова – стійка. А через кілька хвилин Лисенко завдав небезпечного дальнього удару – тепер вже "азовців" врятував Худжамов.

Навряд чи тренери "Іллічівця" були задоволені таким розвитком матчу. "Говерла" після того, як пропустила гол у власні ворота, переважала маріупольців у активності, бажанні. Зрозуміло, що гості до певного моменту діяли по рахунку, але, але… Ужгородці зрівняли, і тепер характер повинні були показувати вже маріупольці. Ордец, Окріашвілі мали чудові нагоди знову вивести свою команду вперед – але проти був Бабенко. Господарі відповіли ще одним дальнім ударом від Лисенка, для якого ця дія стала останньою корисною у матчі. За 15-ть хвилин до завершення поєдинку Володимир побачив перед собою червону карточку: причина – чи то лайка, чи то конфлікт з партнером… Але "Іллічівець" не кинувся втілювати чисельну перевагу в ігрову. Гра не змінилась. Окріашвілі ще перспективно пробивав у гостей, а Міщенко – у господарів. Микола Іщенко ще встиг на компенсованих хвилинах награти на видалення (друга жовта карточка за зрив контратаки). Але рахунок залишився незмінним.

Неоднозначним виявився поєдинок. Обидві команди стали заручниками власних помилок і складно сказати, чи заслуговував сьогодні хтось на перемогу. 1:1 – "Говерла" продовжує боротьбу за виживання, а маріупольці тримаються біля єврокубкової зони.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости