Металург (З) - Динамо. Анонс матчу

25 августа 2013, воскресенье. 08:30


Не встигла команда київського «Динамо» як слід стабілізувати гру в зв’язку з приходом великої кількості новачків, як на її голову випали складніші випробовування у вигляді більш щільного ігрового графіку. Всього через три неповних доби після виснажливого перельоту до Казахстану і назад у Київ підопічні Олега Блохіна зіграють у Запоріжжі. Очікувати там на легке життя киянам не доводиться, адже підопічні Сергія Пучкова на початку сезону демонструють доволі живу, багату розмаїтими тактичними варіантами гру.

Українська Прем’єр-ліга. Сьомий тур

25 серпня. Запоріжжя. «Славутич-Арена»

«Металург» Запоріжжя 19:00 «Динамо» Київ

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве)
Асистенти: Олег Муравйов (Маріуполь), Едуард Карапетян (Тернопіль)
Додаткові асистенти: Сергій Скирда, Катерина Монзуль (обоє – Харків)
Четвертий арбітр: Андрій Скрипка (Кіровоград)
Інспектор ФФУ: Василь Попович (Іршава)

Руслан Платон
Ігор Коротецький

Денис Гармаш
Євген Селін
Ніко Краньчар
Даніло Сілва (під питанням)

немає

немає

немає

Євген Хачеріді

Марафон: 12,0 – 6,8 – 1,25

Погода в день гри: +28, хмарно з проясненнями, без опадів

Телетрансляція – телеканал Футбол

Текстову трансляцію читайте на UA-Футбол>>

Родзинка

Перший забитий гол у ворота запоріжців стане для киян сотим в історії протистоянь з «Металургом» у часи незалежності. Першим металургівцям у другому чемпіонаті України забивав їхній майбутній наставник Сергій Ковалець. 25-й м’яч запоріжцям 3 грудня 1998 року провів Олександр Хацкевич.

50-й гол «Металургу» динамівці забили у трагічний для себе день – 7 квітня 2002 року. Невдовзі після того, як Валентин Белькевич вразив ворота Андрія Глущенка втретє, відзначивши заодно й міні-ювілей у протистоянні, наставникові гостей Валерієві Лобановському стало зле. Через шість днів Валерій Васильович помер, а одна з вулиць, яка веде до «Славутич-Арени», нині названа на честь Лобановського. Нарешті 75-й м’яч. Його 4 березня 2007-го забив ударом з пенальті нинішній помічник Блохіна Сергій Ребров.

Історична складова

Не дивлячись на те, що Запоріжжя завжди вважалося серйозним футбольним центром України, «Металург» до еліти радянського футболу вперше пробився лише перед розпадом Союзу. Відповідно з незмінним учасником усіх вищолігових турнірів СРСР київським «Динамо» запоріжці вперше в офіційному матчі зійшлися лише у 1991 році. І саме тоді очолюваний Ігорем Надеїним «Металург» здобув першу і понині єдину домашню перемогу над найтитулованішим клубом нашої держави. То був 23-й тур останнього чемпіонату Союзу. Суттєво омолоджена команда Анатолія Пузача поступово знаходила свою гру і після провального старту надолужила згаяне і вела боротьбу з московським «Торпедо» за бронзові нагороди чемпіонату. Практика минулих років демонструвала, що у таких випадках решта українських клубів допомагали киянам. Проте «Металург» вперся і дав «Динамо» справжній бій.

Рахунок господарі відкрили на 16-й хвилині. Віктор Скрипник виконав діагональну передачу з центру поля вправо, а молодий оборонець Юрій Дудник, вискочивши з-за спини оборонців, вміло обробив м’яч, а другим дотиком вгатив «кулю» з гострого кута точно у ближню «дев’ятку» воріт Ігоря Кутепова. Відігралися гості перед самим свистком на перерву. Лівий бек Борис Деркач, знаходячись на своєму фланзі, віддав передачу на ліберо Ахріка Цвейбу. Динамівського капітана ніхто не зустрічав й Ахрік наважився на постріл метрів з 35-ти – м’яч зняв павутиння у верхньому куті воріт Ігоря Моїсеєва. Пізніше головна футбольна передача СССР «Футбольное обозрение» назве гол другим серед найкрасивіших м’ячів за підсумками 1991 року.

Здавалося, після перерви «Динамо» візьме своє. Втім, щойно гра поновилася, як «Металург» провів просту, на перший погляд, атаку, яку після незграбного виносу з динамівського штрафного ударом в дальній кут метрів з 20-ти завершив молодий нападник Олег Головань. Після того пристрасті на полі завирували. Вражені непоступливістю суперників кияни час від часу переходили на грубість. Апогей настав на 67-й хвилині, коли Олександр Гуйганов ефектним підкатом зірвав прорив правим краєм у виконанні Деркача. Борисові це дуже не сподобалося і він, здійнявшись на ноги, вгрів лежачого Гуйганова ногою по ребрах. Олександр такого неподобства не стерпів і, піднявшись, зацідив динамівцеві кулаком межи очі. Почалася масова бійка «стінка на стінку». У сутичці були задіяні не лише ті гравці, які знаходилися на полі, а й футболісти, які дивилися матч з лави запасних. Врешті, московський суддя Кирилов вилучив Деркача і Гуйганова з поля і матч суперники догравали вдесятьох. У кінцівці зустрічі блискуче діяв воротар господарів Ігор Моїсеєв, котрий витягнув кілька «мертвих» м’ячів.

%video=521995648f62d%

Зазначимо, що в складі «Металурга» в тому матчі грало відразу четверо відомих нині тренерів – наставник другої команди бременського «Вердера» Скрипник, тренер луганської «Зорі» Юрій Вернидуб, Олег Таран, а також нинішній керманич запоріжців Сергій Пучков. За киян грали колишні й нинішній наставники молодіжної і юнацької збірних – Павло Яковенко, Юрій Мороз, Сергій Ковалець, нинішній тренер «Олександрії» Володимир Шаран і, звісно, Олег Романович Лужний.

«Металург» З - «Динамо»

Всього: 44 матчі, 3 перемоги «Металурга», 8 нічиїх, 33 перемоги «Динамо»,

різниця м’ячів 28-101

У чемпіонатах України: 40 матчів (+2, =8, -30, 25-92)

Матчі в Запоріжжі

Всього: 21 матч (+1, =6, -14, 13-45)

У чемпіонатах України: 20 матчів (+0, =6, -14, 11-44)

13.08.1991. 23-й тур чемпіонату СССР-1991
«Металург» - «Динамо» - 2:1

24.07.1996. 2-й тур чемпіонату України-1996/1997
«Динамо» - «Металург» - 1:2

03.04.2005. 20-й тур чемпіонату України-2004/2005
«Динамо» - «Металург» - 1:2

10.05.2000. 1/2 фіналу Кубка України-1999/2000
«Динамо» - «Металург» - 6:1

29.07.2006. 2-й тур чемпіонату України-2006/2007
«Металург» - «Динамо» - 0:5

10.11.2012. 15-й тур чемпіонату України-2012/2013
«Металург» - «Динамо» - 0:5

Всього

Сергій Ребров – 11 голів
Максим Шацьких – 10 голів
Андрій Шевченко – 6 голів
Валентин Белькевич – 6 голів
Віктор Леоненко – 5 голів

У чемпіонатах України

Сергій Ребров – 10 голів
Максим Шацьких – 8 голів
Андрій Шевченко – 6 голів
Віктор Леоненко – 5 голів
Валентин Белькевич – 5 голів

Всього

Валентин Полтавець – 3 голи
Олег Головань – 2 голи
Армен Акопян – 2 голи

У чемпіонатах України

Валентин Полтавець – 3 голи
Армен Акопян – 2 голи

Розклади

З урахуванням травми Ігоря Коротецького можливий варіант основи «Металурга» вимальовується доволі чітко. Воротар Лібор Грдлічка. Оборонці (справа наліво) – Євген Опанасенко, Адольф Тейку, Матеуш і Андрій Сахневич. Пучков, не виключено, хотів би замінити Тейку і Сахневича, які часто діють нестабільно. Проте аргументів у тренера не так і багато. Опорну зону закривають капітан Сергій Рудика і Олексій Годін. Під нападником Андрієм Шевчуком майже без замін грають Іван Матяж, Євген Пісоцький (справа) і Юрій Штурко (зліва).

Орієнтовний склад

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Олег Блохін, мабуть, спробує задіяти частину футболістів, які не грали в матчі Ліги Європи проти «Актобе». Через те місце у воротах може зайняти як Максим Коваль, так і Олександр Шовковський. Справа в обороні, враховуючи, що Даніло Сілва ніяк не може відновитися після травми, мабуть, вийде Олег Гусєв. Хоча не можна виключати й другої поспіль появи на краї Домаґоя Віди. Зліва нема аргументів Бануа Тремулінасу. Євген Хачеріді, який відновився після отриманого в матчі з «Чорноморцем» пошкодження, ймовірно, зову складе пару стопперів Александару Драґовічу. В опорній зоні з однаковою долею вірогідності можна очікувати на появу Міґела Велозу, Оґнєна Вукоєвіча і Сергія Сидорчука.

Зважаючи, що Юнес Беланда грав проти «Актобе», роль центральних атакувальних хавбеків Блохін, вірогідно, відведе Лукману Аруні і Романові Безусу. На краях, якщо не станеться нічого неординарного, традиційно вийдуть Андрій Ярмоленко та Жермейн Ленс, тим паче, що останній в Актобе вийшов на поле лише в другому таймі, а його конкурент Дуду матч у Казахстані провалив. Попереду, зважаючи, що проти «Актобе» грав Браун Ідейє, за логікою, вартувало б очікувати на появу Дьємерсі Мбокані.

Орієнтовний склад

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Сергій Нагорняк,

півоборонець «Металурга» (2006):

- «Динамо» - фаворит протистояння, але легко киянам не буде. Після важкого з усіх точок зору виїзду до Казахстану питання відновлення фізичних кондицій стоятиме на першому місці. В Актобе було важке поле, дав бій суперник та ще й не варто забувати про тривалі перельоти в обидві сторони. Взагалі, нинішнє «Динамо» знаходиться в такому стані, що я не знаю, чого очікувати від киян у кожному наступному матчі. Думаю, Олег Блохін проведе ротацію складу. Передбачаю, що на полі з перших хвилин з’являться не задіяні в матчі ліги Європи Міґел Велозу і Мбокані. Переконаний, що в Запоріжжі на легку перемогу «Динамо» розраховувати не варто. «Металург» на старті сезону виглядає цікаво, команда має добре поставлену гру, достойно виглядала в протистоянні з «Шахтарем». Зараз господарі будуть старатися відібрати очки у зустрічі з киянами.

Василь Рац,

півоборонець «Динамо» (1981-1989):

- Вигляд киян у матчі з «Актобе» змушує хвилюватися. Команда з Казахстану – відверто низького рівня і перемагати її вартувало більш переконливо. Пропускати ж у зустрічі з таким опонентом два м’ячі взагалі неприпустимо. Стан футбольного поля не повинен слугувати виправданням. Колектив рівня «Динамо» таких суперників має перегравати спокійно за будь-яких обставин. А в Запоріжжі киянам легше точно не буде. «Металург» на старті сезону мені дуже сподобався. Команда у Сергія Пучкова рухлива, вміє не лише добре оборонятися, а й діяти в атаці. Попри те втрачати очки в зустрічах з суперниками, які знаходяться не вгорі таблиці, «Динамо» права більше не має. Тому, сподіваюся, кияни до неділі відновляться і повернуться додому з трьома очками. Взагалі, хлопці. Які вдягають футболку «Динамо» зараз, мали б трохи розуміти, за яку команду вони виступають і що грати так, як у зустрічі з «Чорноморцем», вони не можуть за визначенням. «Динамо» - це бренд, який не можна ганьбити.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола