Карпати: Кар’єра Кополовця на найближчі півроку – справа самого футболіста та Говерли

5 февраля 2014, среда. 19:27


10 січня 2014 року Михайло Кополовець та ФК "Говерла" підписали Угоду про дострокове розірвання укладеного між ними контракту.

ФК "Карпати" вважає, що сторони тобто фактично спробували поставити львівський клуб перед фактом – виконувати зобов’язання перед футболістом.

З цього приводу "Карпати" висловили свою позицію.

"Цілком очевидно, що така Угода, укладена без попереднього внесення змін до Трансферного контракту (що є неможливим без участі "Карпат") є незаконною, оскільки порушує зобов’язання ФК "Говерла" і футболіста, які чітко встановлені Трансферним контрактом.

Очевидно також і те, що ФК "Карпати", навіть маючи бажання, не може без внесення відповідних змін до Трансферного контракту поновити дію особистого контракту з Михайлом Кополовцем, оскільки це також буде порушенням умов Трансферного контракту, припускатися якого у ФК "Карпати" немає ані прав, ані бажання.

Єдиним законним розвитком подій в цій ситуації мало би бути спочатку внесення змін до Трансферного контракту щодо зміни (скорочення) періоду оренди і лише після цього – припинення трудових відносин між футболістом і ФК "Говерла" і відновлення таких з ФК "Карпати".

Зі свого боку "Карпати" рекомендували Михайлові Кополовцю для конструктивного врегулювання цього питання звернутися до ФК "Говерла" з вимогами: по-перше, відновити дію трудового контракту між ним і названим клубом, і, по-друге, надати можливості та забезпечити умови для проведення тренувань і здійснення усієї іншої діяльності в якості футболіста-професіонала на підставі трудового контракту, укладеного ним з ФК "Говерла" в рамках умов Трансферного контракту.

Окрім цього, слід зазначити, що ФК "Говерла" донині так і не розрахувався з ФК "Карпати" за отримані в оренду права на футболіста, хоча за умовами того ж Трансферного контракту це мало бути зроблено ще в липні 2013 року.

"Карпати" були змушені звернутись з цим питанням до Палати з вирішення спорів Федерації футболу України, котра ухвалила рішення по суті у цій справі, задовольнивши заяву ФК "Карпати".

Таким чином питання продовження кар’єри Михайла Кополовця як мінімум на найближчі півроку – виключно справа самого футболіста та "Говерли", як клубу, котрому належать права на оренду гравця.

"Карпати" з розумінням ставляться до проблем взаємостосунків Михайла Кополовця та представників "Говерли", однак через неможливість впливати на цю ситуацію можемо лише побажати сторонам якомога швидше дійти компромісу, а закарпатському клубу – хоч і з запізненням, та все ж погасити заборгованість перед ФК "Карпати".





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости