Люксембург - Україна. Анонс матчу

14 ноября 2014, пятница. 16:00


Пряма трансляція на каналі Україна та Футбол1

Здобувши перемоги над Білоруссю та Македонією, Михайло Фоменко зменшив тиск на свою команду з боку вболівальницької громади. Однак, досягнувши потрібного результату, збірна України в попередніх двох матчах була далекою від свого кращого футболу. Поєдинок з Люксембургом – це чудова нагода не тільки взяти чергові три очки, але й знову відчути смак гри.

Євро-2016. Відбірковий раунд. Група С. Четвертий ігровий день

15 листопада. Люксембург. Стадіон Жозі Бартель

Люксембург 19:00 Україна

Текстову онлайн-трансляцію читайте на UA-Футбол>>

Пряму відеотрансляцію поєдинку можна переглянути, перейшовши за посиланням>>

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Арбітр: Крістінн Якобсон

Асистенти: Гуннар Гуннарсон, Йоханн Гудмундссон

Додаткові асистенти: Тороддур Яльталін, Торвальдюр Арнасон

Резервний арбітр: Сігурдур Торлейфссон (всі - Ісландія)

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Немає

Немає

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Кріс Філіпс

Артем Федецький

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Немає

Тарас Степаненко
Артем Кравець
Едмар
Євген Хачеріді (під питанням)
Олександр Кучер (під питанням)

Родзинка

Збірна України зіграла вісім офіційних матчів проти національних команд країн-карликів. На щастя, конфузів у вигляді втрати очок вдалось уникнути, більше того синьо-жовті в цих поєдинках не пропустили жодного голу, забивши натомість 41 (виходить в середньому п’ять за гру). Однак, якщо брати до уваги результати останніх років, можна стверджувати, що Люксембург – найсильніша збірна серед команд, які зазвичай потрапляють до останнього кошика при жеребкуванні. Зокрема в цьому році Червоні леви окрім нічиєї з Білоруссю можуть похвалитись нічиєю зі збірною Італії на її полі. Щоправда, то була товариська гра.

Що стосується офіційних поєдинків, то, наприклад, в рамках відбору до останнього Чемпіонату світу люксембуржці перемогли Північну Ірландію та двічі поділили очки з Азербайджаном. У попередньому відборі до Євро перемагали Албанію, а в 2008-му створили справжню сенсацію, перегравши Швейцарію на її полі в кваліфікації до південноафриканського Мундіалю. Тобто можемо говоримо, що за один цикл мінімум один результат, близький до сенсаційного, наш наступний суперник створює. Зверхнє ставлення може вилізти боком, але і собі ціну потрібно знати – Україна беззаперечний фаворит гри і повинна доводити це на полі.

Історична складова

За 22 роки незалежності збірна України з Люксембургом грала лише раз, та і то товариський матч. Сталась ця подія в 2006-му році якраз напередодні німецького Мундіалю. Олегу Блохіну потрібен був спаринг з суперником, який би не вимотав українську команду та дозволив їй відчути впевненість у власних силах. Люксембург зі своїм завданням впорався на відмінно. Протягом усієї гри господарі тримали кругову оборону, якою керував голкіпер Жонатан Жубер. В першому таймі люксембуржці втримали ворота на замку, щоправда, стартовий склад від Олега Блохіна був доволі експериментальним. З основних гравців атаки на полі були хіба що Ребров та Гусєв.

По перерві на полі з‘явились Ротань, Назаренко та Воронін, трохи згодом до них приєднались Шевченко та Каліниченко. Власне, Андрій та Максим вийшли на заміну, коли збірна України вже вела в рахунку. На 54-й хвилині Воронін після пасу Реброва пробив зльоту в нижній кут. До 81-ї хвилини українцям не вдавалось закріпити перевагу, поки після чергового проходу правим флангом Олег Гусєв не прострелив на дальню штангу, де Андрій Шевченко, скориставшись не надто вдалими діями захисника, добив м‘яч в сітку. Одразу ж гості забили й третій гол – Максим Каліниченко після тонкого пасу у розріз від Вороніна підсік м‘яч над воротарем. 3:0 – і збірна України в доброму гуморі відправилась дебютувати на чемпіонаті світу.

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Люксембург - Україна

Зіграно один матч, перемога України з рахунком 3:0

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Немає

08.06.2006. Товариська гра
Люксембург - Україна 0:3

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Немає

Андрій Воронін - 1
Максим Каліниченко - 1
Андрій Шевченко - 1

Передматчеві розклади

В одному зі своїх найуспішніших матчів – проти Білорусі - збірна Люксембургу обрала доволі сміливу схему 4-2-3-1. Однак в двох наступних поєдинках головний тренер червоних левів перейшов на гру у п’ять захисників, котрим допомагали ще й два опорних. З Македонією такий хід ледь не призвів до успіху, нічию було втрачено буквально на останніх секундах. З Іспанією, будемо відверті, яку б тактику не обрав тренер, результат був би той самий – п’ять захисників не вберегли Люксембург від чотирьох пропущених м’ячів.

Враховуючи, що гра буде на рідному "Жозі Бартель", сміємо припустити, що Люк Хольц буде ризикувати, як і в грі з білорусами. Беззаперечний перший номер Люксембургу – голкіпер місцевого чемпіона "Дюделанжа" Жонатан Жубер. Як і в більшості команд з карликових країн, воротар в абсолютній більшості матчів збірної змушений працювати з максимальною викладкою, тож пробити його досить складно. В поточному сезоні на його рахунку вже шість "сухих" поєдинків на клубному рівні. На флангах оборони грають Лоран Янс, котрий представляє лідера поточного сезону "Фолу", та Матіас Йєніш з команди володаря Кубка Люксембурга "Діфферданжу".

В центрі оборони представлені "легіонери" Кріс Філіпс та Максим Шано. Перший виступає за французький "Метц", щоправда, в поточному сезоні на поле ще не виходив, зазвичай потрапляючи лише в заявку на матчі Ліги 1. Другий представляє середняка бельгійського чемпіонату "Кортрейк". Шано має значно більше практики, ніж Філіпс на клубному рівні, Максим вже встиг зіграти п’ять матчів, та один з них, напевне, хотів би забути – в грі з "Брюгге" захисник отримав червону картку, а його команда поступилась з рахунком 0:5.

Третім центральним захисником Хольц використовував Ларса Жерсона зі шведського "Норчепінга". В клубі Ларс грає як опорник, на цій же позиції він діяв і в грі з білорусами. Сміємо припустити, що і проти України він працюватиме в центрі поля. Також руйнуватиме атаки команди Михайла Фоменка і капітан Маріо Мутш – правий захисник швейцарського "Санкт-Галлена", котрий в клубі частіше грає саме на фланзі, а в збірній в центрі поля. Третім центральним півзахисником, скоріше за все, стане 19-річний Двейн Хольтер – вихованець німецького "Гройтер Фюрта", котрий в цьому сезоні за клуб відіграв вісім поєдинків, в яких відзначився одним забитим голом та результативною передачею.

Лідером атак Люксембургу можна назвати Стефано Бенсі з "Фоли". Нападник забивав Македонії, крім того двічі асистував партнерам, на клубному рівні має в своєму активі п’ять голів та п’ять результативних передач. За місце в старті з ним посперечається Моріс Девіль. Потужний форвард, котрий виступає в дублі "Кайзерслаутерна", напередодні поєдинку з Україної відзначився хет-триком в контрольній грі Люксембургу з "Бохумом", що може стати додатковим аргументом для Люка Хольца при виборі стартових 11-ти. В попередніх матчах за збірну Девіль зазвичай виходив на заміну.

Підтримати форварда з флангів можуть Даніель Да Мота, Давід Тюрпель чи Крістофер Мартінс. Перших два грають за "Дюделанж", третій рахується в складі французького "Ліону", однак в заявку в цьому сезоні ще не потрапляв.

Орієнтовний склад

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Консерватизм Михайла Фоменка зазвичай дозволяє максимально точно вгадати склад збірної України. Однак цього разу ситуацію ускладнили травми кількох провідних футболістів, котрі напевне грали б з перших хвилин, якби були здорові. Тож, місце в воротах займе Андрій П‘ятов - цієї осені до нього претензії не може бути абсолютно ніяких. На правому фланзі захисту міцними виглядають позиції Артема Федецького, зліва за відсутності Євгена Макаренка фактично нема альтернативи В'ячеславу Шевчуку.

В другому та третьому турі в центрі захисту надійно зіграла пара Кучер - Хачеріді, обидва були викликані і цього разу, однак Олександр в останніх матчах "Шахтаря" участі не приймав, не поїхав він і до Люксемубргу через травму. Євген був замінений по ходу гри з "Карпатами", якщо він встиг повноцінно відновитись, то зіграє в парі з Ракицьким, якщо ні, то партнером Ярослава стане Іван Ордець. Вернидуб та Пилявський, скоріше за все, були викликанні з прицілом на товариську гру з Литвою.

Найбільше запитань до центру поля. Хто точно вийде зі старту, так це Руслан Ротань. Його партнером може стати Сергій Сидорчук, однак аргументом проти виходу динамівця є його втома на фоні більш ніж насичених вересня та жовтня. За останній місяць Сергій відіграв десять матчів, що звичайно не може не позначитись на його кондиціях. Тренерському штабу довелось відмовитись від Едмара, а на його місце був запрошений Безус. Біда в тому, що Роман грав вкрай мало, ще й не демонстрував належно рівня.

Тож виходить, що Михайлу Фоменку доведеться довіритись або Тимощуку, або Ковальчуку, або ж знову спробувати перевести на позицію центрального атакувального хавбека Олега Гусєва. Варіант з двома форвардами навряд чи розглядається. Більше шансів зіграти у Зозулі, котрий матиме нагоду перервати свою суху серію, Будківський, мабуть, отримає шанс вже по ходу гри. Фланги надійно прикриті Коноплянкою та Ярмоленком, Морозюк, Хомченовский та Олійник отримають свій шанс у вівторок.

Орієнтовний склад

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости