Будівництво навколо НСК „Олімпійський” опротестовано Генеральною прокуратурою України

29 декабря 2005, четверг. 10:34


Активні виступи Федерації футболу України, громадськості та засобів масової інформації щодо порушень у будівництві торговельно-ділового комплексу перед НСК „Олімпійський” не залишилися непоміченими Генеральною прокуратурою України.

Федерація футболу України отримала копію протесту Генеральної прокуратури України на рішення Київської міської ради від 14 березня 2002 року № 317/1751 за підписом заступника Генерального прокурора України Тетяни Корнякової.

У протесті зокрема говориться:

„Київською міською радою 14.03.2002 прийнято рішення № 317/1751 "Про передачу товариству з обмеженою відповідальністю "Юджин" земельних ділянок для будівництва, подальшого обслуговування та експлуатації торговельно-ділового комплексу перед НСК "Олімпійський" з реконструкцією площі на. вул. Великій Васильківській (Червоноармійській), 53--55 та житлово-офісного комплексу з об'єктами соціальної інфраструктури на перетині вулиць Шота Руставелі та Жилянської у Печерському районі м. Києва".

Відповідно до першого та п'ятого абзаців пункту 1 вказаного рішення Київрадою затверджено проект відведення земельних ділянок загальною площею 2,69 га та їх надано в оренду ГОВ '"Юджин" для будівництва, подальшого обслуговування та експлуатації торговельно-ділового комплексу перед НСК "Олімпійський" з реконструкцією площі на вул. Великій Васильківській (Червоноармійській), 53-55 та житлово-офісного комплексу з об’єктами соціальної інфраструктури на перетині вулиць Шота Руставелі та Жилянської у Печерському районі м. Києва.

Дане рішення у цій частині суперечить чинному законодавству України і підлягає скасуванню з наступних підстав.

Відповідно до ч.6 ст.123 Земельного кодексу України проект відведення земельної ділянки погоджується із землекористувачем, органом по земельних ресурсах, природоохоронним і санітарно-епідеміологічним органами, а також органами архітектури та охорони культурної спадщини.

Всупереч вказаній нормі закону проект відведення земельних ділянок ТОВ "Юджин" не погоджувався з санітарно-епідеміологічним органом, органами архітектури та охорони культурної спадщини.

Таким чином Київською міською радою незаконно затверджено проект відведення земельних ділянок ТОВ "Юджин" та надано їх цьому товариству в оренду.

З урахуванням викладеного, керуючись ст. 21 Закону України "Про прокуратуру”,- ВИМАГАЮ

Абзаци 1 і 5 пункту 1 рішення Київської міської ради від 14.03.2002 № 317/1751 "Про передачу товариству з обмеженою відповідальністю "Юджин" земельних ділянок для будівництва, подальшого обслуговування та експлуатації торговельно-ділового комплексу перед НСК "Олімпійський" з реконструкцією площі на вул. Великій Васильківській (Червоноармійській), 53-55 та житлово-офісного комплексу з об'єктами соціальної інфраструктури на перетині вулиць Шота Руставелі та Жилянської у Печерському районі м. Києва" скасувати.

Протест прокурора зупиняє дію опротестованого акту і підлягає обов'язковому розгляду у десятиденний строк після його надходження.

Про наслідки розгляду протесту в цей же строк повідомити Генеральну прокуратуру України”.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости