Богдан Стронціцький: Так бездарно грати, як "Шахтар" в обороні, не можна

7 марта 2013, четверг. 17:58


Поразку донецького "Шахтаря" у матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів дортмундській "Борусії" (0:3) аналізує Богдан Стронціцький:

Так бездарно, як "Шахтар" грав в обороні не можна. "Борусія", як команда виглядала набагато збалансованішою та організованішою.

Щодо пропущених голів, то у першому гравець "Борусії" після розіграшу кутового голову влучив головою прямісінькою в дев’ятку. У другому пропущеному голі два центральних захисники "Шахтаря" Кучер та Ракицький прогавили нападника дормундців. Тому не став би казати, що у цих голах є провина воротаря "Шахтаря" П’ятова. А от у третьому пропущеному голі, звичайно, провина П’ятова є. Цей гол Андрій "привіз", як кажуть, сам собі, відбивши перед собою м’яч, вчасно не зафіксувавши його.

При рахунку 0:2 враховуючи малюнок гри, врятувати матч, мабуть, було важко. Вважаю, що "Борусія" просто б не випустила "Шахтар" при такому рахунку. Здебільшого ігрову ситуацію на полі контролювала німецька команда.

Щодо П’ятова, то на тренувальних зборах і контрольних матчах він виглядав добре. Там й за збірну України Андрій грає впевнено у рамці воріт. Тому вважаю, що у третьому голі трапився просто курйоз. Вважаю, що це суттєво не змінило малюнку, що 0:2, що 0:3 програвати у даній ситуації вже не мало великого значення.

Та й не варто забувати, що дортмундська "Борусія" зараз на ходу. У чемпіонаті німецької Бундес-ліги пройшло багато турів після Нового року, а "Шахтар" тільки розпочинає входити в ігрову форму. Та й не лише "Шахтар", а всі інші українські клуби тільки розпочинають виходити з тренувальну вальних зборів у календарні матчі.

Хоча, можна навести й інший приклад. Скажімо, свого часу київське "Динамо" перемагало не кого-небудь, а мадридський "Реал" весною. Вважаю, що треба робити правильні висновки і рухатися вперед, тоді й весняні перемоги у майбутньому в українських клубів у євро кубках обов’язково будуть.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости