Євро-2009 (U-19). Словенський початок

21 июля 2009, вторник. 17:40


У вівторок, 21 липня, чотирма матчами у Донецьку та Маріуполі стартує фінальний турнір чемпіонату Європи-2009 серед гравців до 19 років. Першим суперником збірної України, яка усі три зустрічі групового етапу проведе на РСК «Олімпійський», стане команда Словенії. Початок гри − о 19.00.

Кадрові втрати

Наставник словенців Мілош Костич визначився із гравцями, які представлятимуть країну на континентальній першості, у минулу п’ятницю. На відміну від інших, «зелено-білі» приїхали до України далеко не найсильнішим складом. Голкіперу Віді Белецю, а також півзахиснику та капітану Рене Крхіну завадили приєднатися до партнерів контрактні зобов’язання перед міланським «Інтером». Окрім того, з різних причин Костич не зможе розраховувати на Антоніо Деламеа-Мілнара, Роберта Беріча, Блажа Божича, Матица Котника, Аднана Бешича, не в останню чергу завдяки яким збірна Словенії подолала відбірний бар’єр.

Бомбардир із Цельє

Водночас немає сумнівів, що проти українців зіграє головний снайпер суперників Райко Реп, який протягом відбірної кампанії відзначився шість разів. На рахунку хавбека «Цельє» п’ять з шести голів команди в еліт-раунді, де хлопці Костича несподівано випередили Голландію, Росію і Білорусь. За словами наставника нашої збірної Юрія Калитвинцева, російські колеги надали йому відеозаписи ігор за участю словенців, що, звісно, допоможе краще підготуватися до стартового поєдинку. Нагадаємо, цей матч в прямому ефірі транслюватимуть телеканали «Футбол» та Eurosport 2.

Бойовий настрій суперника

До речі, на відміну від сімки інших учасників Євро-2009 (U-19), словенська команда не має досвіду виступів у фінальних континентальних турнірах цієї вікової категорії. «Наш прорив − стовідсоткова сенсація, і визнаю, що нам трохи пощастило. Якби мені весною сказали, що ми не програємо Росії та Голландії, я б не повірив. Втім, ми не збираємось заспокоюватися, навпаки − прагнемо стрибнути ще вище. Гадаю, фаворити нашої групи − Англія та Швейцарія. Звісно, буде важко протистояти й господарям, проте в суперечці з ними я сподіваюсь на успіх. Зазвичай ми вдало діємо проти команд зі Сходу Європи, і кваліфікаційний турнір − зайве свідчення тому», − зазначає Костич.

Євро-2009 (U-19). Донецьк, Маріуполь

21 липня. 1 тур

Група А (Донецьк)

УКРАЇНА − Словенія (РСК «Олімпійський», 19.00)

Англія − Швейцарія (стадіон «Металург», 17.00)

Група B (Маріуполь)

Франція − Сербія (стадіон «Західний», 18.00)

Туреччина − Іспанія (стадіон «Іллічівець», 20.30)





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости