Ліга Європи. "Карпати" - "Рейк’явік" 3:2. Розслабтеся і отримайте два голи

22 июля 2010, четверг. 20:46


Львів. Стадіон "Україна"

"Карпати" - "Рейк’явік" 3:2

Голи: Зеньов 2, Федецький 24, Б.Баранец 69 - Фінбогассон 63, 65

"Карпати": Руденко, Авелар, Б.Баранець, Г.Баранець (Ткачук 81), Зеньов (Габовда 46), Кополовець, Мілошевіч, Ощипко (Мартынюк 67), Нено, Тарасенко, Федецький

"Рейк’явік": Мольдскред, Сігурдссон, Гудйонссон, Фрідгейрссон, Сігурдссон, Хаукссон, Крістьянссон (Фінбогасон 23), Рутгерс, Йонссон (Арнарсон 56), Бальдвінссон (Такефуса 69), Жордау

Попередження: Йонсон 54

Ті, хто чекали від «Карпат» феєричної гри і десять забитих м’ячів – можуть бути незадоволеними. Ті, хто хотів подивитися на найближчий резерв – отримали інформацію для роздумів. Олег Кононов цілком логічно і справедливо відправив на трибуни Гурулі, Годвіна і Кожанова. Про всяк випадок на лаві запасних сиділи Худоб’як, Батіста, Тубіч, Ткачук і Тлумак. Після переконливого рахунку в Ісландії був чудесний шанс перевірити тих, кого «Карпати» взяли під час міжсезоння.

Отже, в першому в сезоні матчі на стадіоні «Україна», у зелено-білій формі вийшов наступний склад: Руденко у воротах, Федецький праворуч, у центрі Мілошевіч і Тарасенко, Ощипко з капітанською пов’язкою грав на звичному лівому фланзі. У центральній лінії Авелар, який до того грав лівого оборонця, тепер виконував функції опорника, а попереду діяли двоє близнюків – Борис і Григорій Баранці, які в цей день святкували 24-й день народження. Атака теж складалася з трьох гравців – Кополовець зліва, Нену справа і Зеньов на вістрі.

Новий головний тренер «Рейк’явіка» Рунар Крістінсон теж вирішив провести деякі зміни. Так, на лаві запасних залишилися двоє лідерів команди – Фінбогассон і Такефуса, який у минулому сезоні став кращим бомбардиром команди. Правда, Фінбогассон вийшов на поле ще у першому таймі. У боротьбі в центрі поля з карпатівцем зіткнувся Крістьянссон – досить довго йому надавали допомогу. Уболівальники навіть почали переживати за здоров’я ісландця – усі бачили його конвульсії. До кінця гри він пролежав у швидкій. Лікарі сказали, що у нього досить серйозний перелом носа. Заміна себе виправдала, але не одразу.

А почалося усе з голу Сергія Зеньова. Активний естонець отримав передачу від партнерів і сміливо пішов на двох оборонців. Досить легко йому вдалося з ними впоратися – точний удар під перекладину і є перший гол у матчі. Справедливо, що Зеньов забив – в останніх двох матчах він справді дуже старався. За кілька хвилин естонець ледь не став автором гольового пасу. На фланзі він знову переграв свого опонента і виклав м’яча на ногу Нену, який опинився наодинці з воротарем. І штангою. Саме в неї він і влучив…

Артем Федецький був влучніший. Кополовець з флангу майстерно подав штрафний, захисник випередив воротаря і головою увігнав круглого під поперечку – 2:0. Йшла лише 25-а хвилина гри.

Хоч Федецький номінально вийшов на звичній позиції правого захисника, душа його рвалася в атаку. Пропадає форвард, що тут зробиш? Більшість ігрового часу він провів саме на половині поля «Рейк’явіка» - обігрував, бив по воротах, відбирав… Одного забитого голу, словом, йому бракувало. Федецький був одним з найактивніших на полі, хоча іноді перетримував м’яча і не помічав партнерів. Якби рахунок був не таким, Артем грав би з більш відкритими очима. Зараз його можна зрозуміти – два попередніх матчі він дивився з трибун і по телевізору, тож енергія з нього просто фонтаном била.

Після другого забитого, темп гри трохи впав. На трибунах все ще було спекотно. Дехто навіть ісландців шкодував. За такої температури їм доводиться грати вкрай рідко. Тому не дивно, що північні гості губилися на полі. У них нічого не виходило. Гравці допускалися елементарних помилок. Наприклад, вони просто стояли і чекали, коли м’яч сам докотиться до ноги. «Карпати», ясна річ, цим користалися – відібрати круглого і розпочати свою атаку проблем не становило. Один з таких відборів закінчився гострим пасом на Зеньова. Естонець, завдяки своїй хваленій швидкості, відірвався від опікунів, але потім на мить зупинився. Цієї секундної затримки вистачило, аби один з оборонців виріс перед карпатівцем. Нападник не розгубився, трохи підправив собі м’яча і зряче пробив на виконання, цілячись у дев’ятку. Забракло буквально сантиметрів.

Далі був дир-дир. Інтрига у матчі відкладалася на другий тайм. Олег Кононов відразу ж випускає на поле Габовду. От тільки не замість Нену, який, за винятком удару в штангу, нічим не запам’ятався, а замість активного Зеньова. Молодий карпатівець перейшов на правий фланг, а бразилець – у центр нападу. І варто сказати, що його «нічого» протрималося до фінального свистка. Чи то партнери його не помічали, чи то він сам не відривався як слід – гра у його виконанні вийшла змазаною. Він занадто багато помилявся у простих ситуаціях і, таким чином, не залишив по собі світлої згадки. Щось схоже відбувалося і з Кополовцем. На відміну від Нену, Михайло хоч у відборі гарно попрацював. А от з організацією атаки, причому не одної, у нього не виходило. Кілька разів Кополовець вбивав перспективні випади своєї команди.

Такими огріхами ісландці і скористалися. На той час «Карпати» вже розслабилися. А, як відомо, і рибку з’їсти і в річку не лізти – не виходить. Тарасенко, який до цього не помилявся, не зумів втримати Фінбогассона і той легко проштовхнув м’яча повз Руденка. Пройшло буквально дві хвилини і той самий ісландець головою замикає передачу з флангу. Знову питання до оборонців – де вони були? За якусь мить тотальна перевага «Карпат» просто розвітрилася – треба було вживати кардинальних заходів. А ісландці розійшлися, у них з’явився шанс, про який вони і мріяти не могли напередодні гри. Все ж у атаку гості йшли не дуже охоче – сподівалися на третій щасливий випадок. Зрештою, вони таки забили, але після свистка угорського судді. В інших випадках «Карпати» відверто рятував Руденко. Уболівальники мали змогу переконатися, що новачок «зелено-білих» справді воротар високого рівня. Він гарно зіграв як на виходах так і на лінії. В Андрія Тлумака з’явився гідний конкурент.

Взагалі, ісландцям треба подякувати за ці два голи. Після сонного часу, «Карпати» почали атакувати і отримувати атаки у відповідь. Гості забули про загальний рахунок і просто хотіли здобути позитивний для себе результат. У ці хвилини центральні захисники програвали повітря і якби не реакція Руденка, усе могло б перевернутися з ніг на голову. Корективи у гру вніс Борис Баранець, який забив дуже красивий гол. Якщо раніше, він трохи соромився пробивати з далекої відстані, то цього разу несподівано для голкіпера пальнув з-за меж штрафної – 3:2. «Ми ковалі свого щастя» - цю просту істинну Борис втілив у життя. Гарний подарунок на день народження… Оцінювати дії братів у матчі трохи некоректно. Вони пропустили збори і все ще потребують часу на адаптацію в новій команді. Ясно, що їхня форма зараз не ідеальна, але це все питання часу. Тренер «зелено-білих» влучно зауважив, що Баранці – не іноземці. У цьому їхня перевага.

Після третього голу «Рейк’явік» не те щоб здався, але десь виглядав приреченим. У них ще були моменти, але і оборонці, і Руденко не підкачали. Перемога, якою вона б не була, залишиться перемогою. Олег Кононов виявився прагматиком – йому треба економити сили своєї команди, бо на носі гра проти Запоріжжя. Після неї «Карпати» зіграють удома матч третього кваліфікаційного матчу Ліги Європи. Суперником буде грузинський «Зестафоні» - команда, безперечно, сильніша за «Рейк’явік». Відразу ж виліт в Луганськ, і гра-відповідь у Грузії. Буде дуже гаряче і не тільки через погоду.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости