Кубок України. "Буковина" - "Оболонь" 2:1. Вперше в 1/8 Кубку України!

21 сентября 2011, среда. 17:56


Чернівці. СОУ «Буковина». 9 125 глядачів

«Буковина» Чернівці – ФК «Оболонь» (Київ) 2:1 (1:0)

Арбітр – О. Білокур (Донецьк). Асистенти арбітра – Л. Харко, В. Журибіда (обидва - Луцьк). Четвертий арбітр – М. Маланчук (Чернівці). Інспектор ФФУ – Р. Зань (Львів).

«Буковина»: О. Мусієнко, В. Мельник (к/к), О. Керчу, С. Басов, О. Вечтомов, Р. Дорош, О. Артьоменко (Є. Ушаков, 67), І. Мельник (В. Рудченко, 79), Р. Гунчак, , С. Маковійчук, О. Семенюк. Гол. тренер – Вадим Заяць.

ФК «Оболонь»: І. Березовський, О. Майданевич, А. Бобух, А. Шендрік, І. Ільків, С. Барілко, В. Турчанов (к/к), С. Мякушко (І. Гончар, 80), О. Толстяк (А. Шевчук, 56), В. Панас (І. Месхія. 46), Ю. Яковенко. Гол. тренер – В. Рац.

Голи: Басов (23) – 1:0, Семенюк (58) – 2:0, Барілко (65) – 2:1.

Попередження: Турчанов («Оболонь», 16), Майданевич («Оболонь», 26), І. Мельник («Буковина», 28), Семенюк («Буковина», 46), Ільків («Оболонь», 52), В. Мельник («Буковина», 63), Керчу («Буковина», 70), Рудченко («Буковина», 83), Вечтомов («Буковина», 88), Месхія («Оболонь», 90), Гончар («Оболонь», 90).

«Склад переможців не міняють», - подумав, напевно, Вадим Заяць, - «тим більше проти суперників з одного міста», і на поле проти київської «Оболоні», як і в минулому матчі чемпіонату України проти «Динамо»-2, вийшов той самий склад гравців. А «Оболонь»… Враховуючи важке турнірне становище «пивоварів», а також особливу важливість київського дербі з «Арсеналом» вже найближчого уїк-енду, чомусь подумалося про те, що «Оболонь» приїде в Чернівці не основним складом. І саме так і сталося: на післяматчевій прес-конференції Василь Рац, який виконував обов’язки головного тренера в кубковому матчі, зазначив, що основна команда ретельно готується до наступного туру чемпіонату України, і тому керівництвом команди було вирішено відправити в Чернівці молодь із дублюючого складу, підсилену гравцями основи, які не дуже часто з’являються на полі в матчах Премьєр-ліги.

Що ж, «Буковині» краще вдаються матчі з сильними суперниками. Достатньо згадати, що на своєму полі чернівчани впевнено розбивали «Чорноморець» та «Олександрію», які зараз грають у Премьєр-лізі, - чи то стимул якийсь, чи то настрій проти фаворитів інший, але так воно є. А на рахунок 1/16 Кубку України, то про перемогу над «пивоварами» говорили всі: і генеральний директор, і тренер, і вболівальники. Лишалося тільки підтвердити це грою та результатом.

Матч розпочався швидко та цікаво. «Оболонь» пішла в атаку та створила перший небезпечний момент вже на першій хвилині, і такий початок обіцяв численним шанувальникам на стадіоні «Буковина» справжнє футбольне видовище. Це команди підтвердили вже через кілька хвилин, коли Березовський після удару Семенюка перевів м’яча на кутовий. На 11 хвилині, коли кіпер «Оболоні» помилився на виході під час подачі кутового, свої ворота відстояли захисники киян, а взагалі, хоча кутових у першій половині першого тайму було подано біля воріт «пивоварів» багатенько, гості грали чітко і не давали гравцям «Буковини» можливості створити небезпеку.

У складі «Оболоні» протягом всього матчу виділявся активністю та корисністю Яковенко. Свій перший гострий прохід він створив на 15 хвилині матчу, але чітко зіграв Мусієнко, забравши м’яча в руки. Контратака господарів призвела до першого попередження – його у свій пасив записав капітан киян Турчанов, руками безцеремонно зупинивши Гунчака. Через дві хвилини проти кращого гравця першої ліги минулого сезону знову порушили правила, але жоден зі штрафних не досяг цілі: в першому епізоді самої малості не вистачило Артьоменку, щоби розписатися у воротах Березовського, а в другому Керчу пробив вище воріт.

Розігрався Гунчак: на 20 хвилині його дальній удар пройшов мимо цілі, а під час контратаки знову проявив техніку Яковенко, та вже цього разу захисники «Буко» вдарити йому по воротах не дали.

Тим часом прийшла пора відкривати рахунок. Черговий кутовий чернівчан, і один із кращих гравців команди на другому поверсі Басов нарешті головою чітко поцілив у вотота «Оболоні» - 1:0!

Після забитого голу гра трохи заспокоїлася: буковинці переводили дух, а кияни збиралися з силами. Потім гості поступово почали нарощувати темп і на 33 хвилині Панас небезпечно пробив у межах штрафного майданчика по воротах Мусієнка, та «шкіряний» просвистів мимо. А буквально через хвилину просто мусив забивати Маковійчук, опинившися прямо перед Березовським, та його спроба подвоїти рахунок не втілилася в реальність – м’яч пішов повз ворота.

І знову в атаку пішла «Буковина». На 38 хвилині після удару Семенюка Березовський відбив «шкіряного», який відскочив до Артьоменка, та той не встиг завершити атаку, а на наступній хвилині постріл Маковійчука витягнув капітан «Оболоні» Турчинов. Добивання Ігора Мельника пішло значно вище воріт. А на передостанній хвилині тайму зрівняти рахунок міг Шендрик, але його удар головою був напрочуд неточним.

На самому початку другого тайму Басов намагався повторити власний результативний «укол» головою, проте, як то кажуть, «двічи в одну воду не зайдеш» - м’яч пішов поряд зі штангою. Через п’ять хвилин новий «улюбленець» чернівецької «торсиди» Артьоменко виходив один на один з Березовським і лише його невпевненість у ситуації щодо офсайду врятувала «Оболонь» від неминучого другого голу. Та вже на 52 хвилині терпіння Фортуни щодо киян закінчилося: черговий простріл на «другому поверсі», і в ефектному стрибку Семенюк подвоює рахунок у матчі. 2:0, «Оболонь» горить у Чернівцях!

Господарі продовжили тиск на ворота гостей. На 56 хвилині при спробі удару по воротах впав автор другого голу, а Ігор Мельник, підібравши м’яча, розстріляв Березовського. 3:0? Та ні, суддя вже вкотре в цьому матчі приймає незрозуміле рішення на користь «пивоварів» і фіксує офсайд. Цей момент призупинив «Буковину» та дещо обнадіїв «Оболонь». Ініціатива перейшла до гостей і знайшла своє втілення на 65 хвилині, коли Вадим Мельник руками зупинив Яковенка (знову той самий Яковенко! ;))) в лічених сантиметрах перед лінією власного штрафного майданчика, а Барілко чітко, мов більярдним ударом, уклав м’яча в дальній кут воріт господарів. 2:1!

Проходить ще десять хвилин, протягом яких кияни були значно активнішими, і подібна до гольової ситуація складається вже на іншому фланзі, де порушує правила Керчу. Знову штрафний і «пожежа», яку зусиллями захисників та голкіпера вдалося загасити, хоча Яковенко знаходився безпосередньо перед Мусієнком.

Гравці «Буковини» виглядали втомленими та помітно нервували і саме це надавало «Оболоні» шанс на те, щоби зрівняти рахунок у матчі. Та господарі, здається, вчасно схаменулися. Спочатку Ігор Мельник загрожував воротам Березовського, а пізніше й Семенюк стріляв здалеку. Та найцікавіше відбулося на 83 хвилині: щойно з’явившийся на полі Рудченко підключився до атаки партнерів і був збитий у штрафному майданчику «пивоварів». Пенальті?! Як би не так! Суддя матчу Білокур, симпатії якого помітно були на боці киян, замість одинадцятиметрового удару дає Рудченку… попередження за симуляцію… Сміх, та й годі, але віддамо належне цьому «фахівцю» суддівського корпусу України, що, певно, волів зберегти інтригу до самого кінця поєдинку.

На 89 хвилині швидка атака лівим флангом Семенюк – Ушаков – Рудченко ледь не забила останнього цвяха в «домовину» київської команди, та останній просто не дотягнувся до «круглого», а вже в додані хвилини захисники «Оболоні» в останній момент вкрали м’яча у Семенюка після прострілу Ушакова.

Отже, що маємо в підсумку? 2:1. Перемога господарів. Перемога першолігової команди над фактично дублем премьєрлігової «Оболоні». Перемога тих, хто хотів перемогти і кому це було більш потрібно. Чи слід вважати це сенсацією? Навряд чи. У кожного з суперників свої завдання і свої плани. Принаймні, гравці «Буковини» створили важливий запис в історії клубу – вперше вийшли до стадії 1/8 розіграшу Кубку України. Зазвичай, рекорд у подібних ситуаціях переступає через крок. Чекаємо чернівчан у чвертьфіналі? ;))




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости