Кубок України. "Берегвідейк" - "Металіст" 0:3. Футбольне свято у Берегові

21 сентября 2011, среда. 17:59


м. Берегово, стадіон «Дружба»

Глядачів – 4000

1/16 фіналу Кубка України

«Берегвідейк» (Берегово) – «Металіст» (Харків) – 0:3 (0:2)

Голи: Крістальдо 42, Ткачев 44, Будник 75

СК «Берегвідейк»: Крашевський, Корнутяк, Рудавець, Гурка, Теплий, Сергеєв (Гейці,88), Огар, Саркіс, Лукашук (к) (Карпинець, 65), Калапач, Піцур (Сливка А., 61).

Запасні: Кордош, Сливка І.

Тренер: Роберт Нодь

ФК «Металіст»:Старцев, Бордіян, Березовчук, Штеніна, Барвінко (Гегедош,62), Торрес, Шелаєв (к)(Радченко, 46), Ткачев, Чонка, Буднік, Крістальдо (Бланко,46).

Запасні: Денчук, Череватенко, Андрієвський, Барилко.

Тренер: Мирон Маркевич

Арбітр – М. Кузьмін (Миколаїв)

Статистика

8 - Удари – 16

2 - В ствір – 8

2 - Кутові – 4

2 - Офсайди - 3

У Берегово завітало справжнє свято футболу, винуватцями якого стали поважні гості, учасники Ліги Європи, п’ятиразові бронзові призери чемпіонату України - футболісти харківського «Металіста», яких жереб звів з чемпіоном Закарпаття, місцевим «Берегвідейком». Про значимість поєдинку свідчила велика кількість уболівальників, які з’їхалися до Берегова з усіх кутків краю – від гірського Ясіня до рівнинного Ужгорода. Стадіон «Дружба», маючи лише до 2 тисяч сидячих місць, мимоволі нагадав добрі радянські часи, коли люди лізли на паркани та дерева, щоб мати можливість подивитися поєдинок за участі знаменитих команд. Щось таке було і в Берегові. Знайомий оповідав, що, навіть, придбавши квиток за 20 гривень не було гарантії, що потрапиш на трибуни, тож йому довелося стежити за перипетіями на полі з найближчого дерева біля трибун.

Завітали на матч у Берегові і можновладці краю – голови ОДА та облради Олександр Ледида та Іван Балога та безліч інших місцевих «шишок». Трохи одалік від них у VIP-секторі присів власник «Металіста» Олександр Ярославський.

В зв’язку з участю харків’ян одразу ж у трьох турнірах Мирон Маркевич привіз в Берегово, майже дублюючий склад команди. Схему гри досвідчений наставник вибудував за системою 4-4-2: на воротах – Старцев, у захисті – Бордіян, Березовчук, Барвінко та Штетіна. В лінії півзахисту – Торрес, Шелаєв, Ткачев та Чонка. Попереду – Буднік з Кристальдо.

«Берегвідейк» діяв за аналогічною системою: у воротах – Крашевський, оборонці – Корнутяк, Рудавець, Гурка та Теплий; середня ланка – Сергеєв, Огар, Саркіс та Лукашук; у нападі – Калапач та Піцур.

З самого початку гри харків’яни одразу ж намагалися довести аматорам, хто є фаворитом у матчі. Хоча брегівську команду лише теоретично можна вважати «аматорською», майже, всі гравці «Берегвідейка» - колишні професіонали і впевнений, нічим іншим окрім футболу на життя не заробляють, але статус їх клуба залишається лише любительським.

Першу атаку на 2-й хвилині, яка цілком могла стати гольовою для гостей завершував Ткачев, однак його удар у самовідданому підкаті заблокував Корнутяк. «Металісти» за кілька хвилин повністю контролювали хід гри і відкриття ліку їх голам стало лише справою часу. На 12-й хвилині все той же Ткачев після передачі Чонки вийшов віч-на-віч з Крашевським, останній самовіддано кинувся в ноги і відібрав м’яч. Далі полегшив завдання для гостей Михайло Гурка. Котрий на 27 хвилині невдало прийняв м’яч, втратив його, а згодом сфолив на Кристальдо, який виривався на побачення з воротарем. Як наслідок, червона картка для досвідченого захисника берегівців.

І знову штрафний виконував Ткачев – стійка врятувала господарів від голу. Одразу ж після цього берегів чани організували непогано контратаку, яка стала єдиною більш-менш загрозливою у виконання господарів поля. Калапач зумів вміло протягнути м’яча, обійшов захисника і лише Старцев завадив йому завдати разючого удару. По-черзі гостроту біля володінь Крашевського створюють Шелаєв та Кристальдо , але обидвом не вистачило точності. Розв’язка настала наприкінці тайму, і знову господарів підвів брак досвіду на такому рівні виступів. Під час атаки, м’яч на лінії штрафного отримав Кристальдо, але оборонці замість того, щоб атакувати аргентинського нападника підняли руки вгору і зупинилися в очікуванні помаху прапорця лайцмена, але той офсайд не зафіксував, Кристальдо ж спокійно перекинув Крашевського. Не встигли господарі відійти від першого голу, як через дві хвилини отримали другий. Хорошу комбінацію слобожан завершував Ткачев, цього разу російський хавбек не схибив.

Друга половина гри знову проходила за тотальної переваги гостей і лише невезіння, а інколи самовіддана гра голкіпера «Берегвідейка» не дозволила харків’янам довести рахунок до розгромного. Лише на 75-й хвилині Євген Буднік після кількох попередніх невдалих спроб влучним ударом поставив завершальну крапку у цій грі.

Після гри уболівальники «Берегвідейка» не виглядали розчарованими, натомість, вихваляли свою команду, яка зуміла дійти до цієї стадії у Кубку України,охоче фотографувалася з топ-зірками вітчизняного футболу та брала автографи у тренерів та гравців «Металіста».

У післяматчевих коментарях Мирон Богданович зауважив, що важко грати одразу на три фронти, тому й не взяв у закарпатський вояж гравців основного складу, адже на носі важливий матч з «Дніпром».

В свою чергу тренер «Берегвідейка» Роберт Нодь привітав «Металіст» з перемогою і побажав подальшого успіху харківській команді у кубкових баталіях.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости