Кубок України. Карпати - Металіст - 0:2. На голому класі

30 октября 2013, среда. 21:55


1/8 фіналу Кубка України-2013/2014

30 жовтня. Львів. Стадіон "Україна". 15 000 глядачів

"Карпати" (Львів) - "Металіст" (Харків) 0:2

Голи: Гомес 22, Моледо 43

"Карпати": Ільющенков - Пашаєв, Балажіц, Гітченко, Костевич - А. Ткачук (к), Голодюк - Зеньов, Федорчук (Васін 63), Льопа (Я. Мартинюк 70) - О. Гладкий (Страшкевич 77)

Тренер - Олександр Севидов

"Металіст": Горяїнов - Вільяґра, Моледо, Папа Ґуйє, Азеведо - Едмар, О. Красноперов - Х. Соса (к) (Пшеничних 90), Дієґо Соуза (С. Бланко 80), Алехандро Ґомес - Гоменюк (Девіч 65)

Судді: С. Бойко (Іванків) - Мотика(Тернопіль), Чертоляс (Херсон)

Попередження: Пашаєв 24, Федорчук 50, Гітченко 75 - Гоменюк 32, Вільяґра 39

На 90+4-й хвилині попереджений, а потім і вилучений Страшкевич

Подарунок від команди та несподівана гра "любить - не любить" від клубу - мабуть, з такими відчуттями будуть повертатися додому фанати харківського "Металіста". Позиція клубних клерків змусила слобожанських фанатів самотужки вирішувати виїздні питання, аби підтримати команду, яка врешті віддячила прихильникам сповна. Треба зазначити, що ультрас харків'ян було в межах 50-ти. Вони на "забороненому" офіцером безпеки "Металіста" секторі розвісили три червоно-чорних прапори і розтяжку з текстом" Каждый год в октябре мы приезжаем во Львов. Ждем победы :)".

Треба сказати, що найменшої ворожості поміж фанатами обох команд не спостерігалося. Дуже показово, що напередодні матчу активні прихильники тої й іншої команд розташувалися поруч з місцем, куди приїздили клубні автобуси. Одні підтримували своїх, інші - своїх. Потім так само спокійно і не помічаючи один одного ультрас розійшлися по своїх секторах. При цьому один з фанатів "Карпат" вудлиськом від прапора змусив потурбуватися Папу Ґуйє. Наконечник тримача маячив сенегальцеві перед очима і це оборонця "Металіста" трохи збентежило. На допомогу прийшов один з адміністраторів, котрий небезпеку кмітливо усунув.

Прихильники "Карпат" зустріли свою команду вражаючим піротехнічним шоу, яке розтягнулося вздовж усього периметру стадіону. То було наче продовження фанатського маршу - традиційного перед кубковими протистояннями цих команд в три останніх роки. Поряд з традиційними банерами "Галичани", "Завжди вірні" та "Кубок Львову" фанати галичан розмістили полотнище "Поверніть "Дніпро" Черкасам!" Львівські вболівальники підтримали започатковану прихильниками київського "Динамо" акцію. Та чи дасть вона ефект.

Тренер "Карпат" Олександр Севидов виставив загалом прогнозований варіант складу. Несподіванкою можна назвати лише відсутність Ігоря Пластуна, який через дискваліфікацію не зіграє в наступному матчі чемпіонату. Замість нього в центрі оборони поряд з Ґреґором Балажіцом грав Андрій Гітченко. Младен Бартуловіч не міг зіграти, оскільки отримав пряму червону картку в матчі чемпіонату. Замість нього зліва в півобороні грав Дмитро Льопа, а в центрі під нападником Олександром Гладким вийшов Валерій Федорчук, який відмінно відіграв на цій позиції другий тайм зустрічі цих суперників у чемпіонаті. Решта позицій - традиційні. Воротар - Олександр Ільющенков. На флангах оборони - Павло Пашаєв (справа) та Володимир Костевич (зліва). В опорній зоні поряд з Олегом Голодюком грав капітан Андрій Ткачук. Справа в півобороні - Сергій Зеньов.

Тренери "Металіста" теж зі складом експериментувати не стали. Єдина серйозна зміна - замість Марко Девіча на вістрі грав Володимир Гоменюк. У воротах за відсутності Владіміра Дишленковіча, який залишився вдома, діяв Олександр Горяїнов. В обороні справа наліво діяли Крістіан Вільягра, Родріґо Моледо, Папа Ґуйє та Марсіо Азеведо. В опорній зоні - Едмар та Олег Красноперов. Атакувальні півоборонці - Дієґо Соуза (в центрі), Хосе Соса (справа) та Алехандро Гомес (зліва).

Гості спробували диктувати свої умови з перших хвилин зустрічі, але наткнулися на величезну протидію з боку суперників. Ледь матч розпочався, як Федорчук віддав передачу врозріз на Гладкого. Олександр з меж штрафного майданчика віддав передачу під удар Голодюку, а Олег пробив сходу метрів з 14-ти низом. Врятував гостей, постелившись у підкаті, Моледо. Майже відразу після того Федорчук обманув двох суперників, але влучно пробити зі зручного становища не зумів. Гладкий після передачі Голодюка врешті забив, та арбітр зафіксував офсайд.

Вгамувавши стартову активність суперників, харків'яни все ж не змогли перехопити переваги. Більше того, на 13-й хвилині гості могли пропустити знову. Зеньов з Пашаєвим обігралися на правому фланзі і Павло навісив у центр штрафного майданчика. Виходив на пас Гладкий, але з близької відстані, вдаривши з відскоком від газону, Олександр примудрився пробити над поперечиною. Один з тренерів молодіжних складів "Карпат" Іґор Йовічевіч, який знаходився поряд, лише промовив: "Нападникові має бути достатньо одного шансу, щоб вирішити долю зустрічі".

В принципі, в дебюті матчу "Карпати" створили більше, ніж більшість суперників харківської команди за весь матч. Такими моментами варто користуватися. Проте львів'яни не забили, а їхні суперники поступово відсунули гру від власного штрафного майданчика, хоча й перевагою заволодіти ніяк не могли. Гра точилася в середині поля і ось в цей момент визначальною стала вища індивідуальна майстерність гостей. Харків'яни провели атаку через правий фланг. Вільяґра віддав передачу справа на кут штрафного майданчика на Сосу, той продовжив на Гоменюка, а Володимир скинув під удар Алехандро Ґомесу. Удар метрів з 17-ти був невідпорним - 0:1.

То був інший "Металіст". Відразу після того, як харків'яни забили гол, вони незвично для себе віддали перевагу супротивникові і вичікували. Карпатівці старанно наступали, але їхньої активності в поєднанні з агресією виявлялося недостатньо. Гості спокійно перекривали всі зони і тримали епіцентр ігрових дій на безпечній відстані від своїх воріт. До завершення першого тайму харків'яни переходили половину поля суперників лічені рази, але львів‘яни при цьому створили лише два моменти, умовно наближених до гольових. Спершу активність на фланзі проявив Костевич. Після його передачі зліва Ткачук пробив у оборонця суперників. Також варто відзначити штрафний у виконанні Льопи зліва. Після навісу Дмитра Зеньов підрізав м'яч у ворота головою, але Горяїнов цей намір прочитав.

А перед самим свистком на перерву "Металіст" забив вдруге. На цей раз Соса навісив м'яч зі штрафного в напрямку лисої голови Моледо, однак Гітченко випередив Родріґо. "Куля" відлетіла вліво, звідки послідував навіс від Ґомеса на того ж Моледо. Точніше, спершу була помилка від Ільющенкова, який випустив м'яч з рук, а потім - добивання від Моледо. 0:2.

Початок другого тайму був очікуваним - шквал атак господарів. Атак не завжди продуманих, але агресивних і небезпечних. Удар Федорчука з меж штрафного майданчика заблокували оборонці, Зеньов після подачі кутового пробив головою у поперечину. Потім був суперечливий епізод з єдиноборством Едмара і Федорчука. Штовхав харків'янин суперника в межах штрафного майданчика у спину чи ні - суперечливо, але вболівальники господарів зустріли це падіння дуже агресивно.

%video=5271614214d10%

Так чи інакше, арбітр свистка не дав, м'яч відскочив за межі карної зони , а Пашаєв метрів з 30-ти пробив сходу під поперечину - Горяїнов витягнув "кулю" в стрибку. Ще більш вражаючий сейв голкіпер гостей зробив двома хвилинами потому, коли витягнув удар того ж Пашаєва метрів з 17-ти з нижнього кута.

Арбітр в свою чергу продовжив дратувати публіку, не помітивши блокування з боку Азеведо поруч з боковою лінією. Та тренерів вже цікавило інше. Вони кожен зі свого боку намагалися пожвавити гру. Першим корективи вніс, випустивши замість Федорчука, який за два матчі відверто набігався, Дениса Васіна. Тим самим львів'яни перейшли на гру у два форварди. Маркевич (Рахаєв) у свою чергу змінили нападників - замість Гоменюка вийшов Марко Девіч. Трохи згодом була ще одна заміна господарів - Льопу змінив Ярослав Мартинюк.

Загалом, на той момент гості контролювали гру повністю. Вони не допускали львів'ян на небезпечну для своїх воріт відстань, а самі потурбували карпатівців завдяки дальньому ударові Ґомеса, який Ільющенков відбив.

Шанс зачепитися за позитивний підсумок мав Гладкий. Після подачі від Голодюка зліва Олександр бив головою, здавалося, напевне, але влучив у стійку. Фактично, то був останній шанс і для команди в цілому, і для Гладкого зокрема. Відразу після втраченого моменту нападника змінив Вадим Страшкевич. "Карпати" вперше після п'яти протистоянь програли "Металістові" в рамках кубкових турнірів. В заключні хвилини "Металіст" міг забити ще двічі, Страшкевич через надмірні емоції після порушення правил отримав вилучення, але дуже показово, що вболівальники "Карпат" проводили свою команду з поля скандуванням "Молодці".




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости