Перша ліга."Закарпаття" – "Нафтовик-Укрнафта" 1:0. Битва титанів

1 апреля 2007, воскресенье. 00:14


Закарпаття 1:0 Нафтовик-Укрнафта
Бундаш 36  
Бабенко, Чижевський, Данаєв, Задорожний (Домбрайе 73), Целих, Козоріз, Єсін, Дано, Мітіч (Кардаш 89), Микуляк, Бундаш (Вітошинський 67 )   Величко, Карпенко, Шептицький (Товкацький 45), Куценко, Писний, Харченко (Гапон 82), Васільєв (Козін 82), Кретов, Агарін (Журка 45), Єсип, Зейналов (Мельниченко 71)
Попередження :Данаєв 79   Попередження : Шептицький 6

Всі з нетерпінням очікували 24-го туру, в якому безперечно центральним матчем туру був поєдинок в Ужгороді, адже це була принципова гра за перше місце.

За два дня до матчу відбулася прес-конференція за участю керівництва клубу „Закарпаття”, та тренерського штабу, де було заявлено, що перед клубом поставлена задача - виходу у вищу лігу. То ж відступати уже не було куди, ужгородцям була потрібна тільки перемога.

Тепер перейдемо до самого поєдинку. Команда з міста над Ужем з перших хвилин пішла в атаку на ворота суперників. На 1-й хвилині після навісу з лівого флангу Козоріз трішечки не дотягнувся до м’яча.

Гравці „Нафтовика” з самого початку матчу старалися відповідати контратаками, також не гребували навісами, та гравці „Закарпаття”, завдяки своїм фізичним даним, повністю переграли охтирчан на другому поверсі. Самими активними в складі „Нафтовика” були Журка, Зейналов, Харченко і звісно ж кращий бомбардир першої ліги Єсип. Особливо запам’яталася відмінна гра Зейналова, який на одному метрі міг обіграти 2-3х. оборонців. Та в цілому оборона ужгородців повністю справилася з нападниками „Нафтовика” не давши їм створити бодай одного по дійсному небезпечного моменту.

Також не можна не сказати пару слів про суддів. І справа не в тому, що він комусь підсужував чи ні, а справа у тому, що навіть неозброєним оком були замітні грубі помилки арбітрів. Наведу конкретний приклад. На 14-й хвилині гравця „Нафтовика” було збито, та гра тривала. Гравець отримавши пошкодження не міг звестися і лежав на землі. М’яч був у гравців Нафтовика, які чомусь не спішили вибити м’яча, щоб лікарі команди могли допомогти їхньому партнеру по команді. На мій погляд суддя мав би просвистіти в цій ситуації, адже пройшло декілька хвилин після падіння гравця і тільки після того як м’яч вийшов за межі поля була надана допомога гравцю „Нафтовика”, який весь цей час лежав на полі. Крім цієї ситуації був ще з десяток інших подібних ситуацій, коли суддя показував свою некомпетентність.

Першим сигналом для охтирчан став красивий, та нажаль не зарахований, гол Целих на 22-й хвилині. Після навісу з правого флангу Мітіч скидує на Целих, який п’яткою забиває гол, та боковий суддя показує, що в тому моменті нападник ужгородців був в положенні поза грою. Та гол назрівав. На 27-й хвилині той же Целих прикривши м’яч корпусом, а потім обігравши оборонця вийшов на ударну позицію, пробив в дальній кут воріт, та м’яч просвистів в лічених сантиметрах від стійки. Далі гравці з Охтирки дещо перехватили ініціативу, та не на довго. На 30-й хвилині, неспинний в цьому матчі, Целих проривається по правому фланзі, робить навіс на Микуляка, який знаходився в центрі карного майданчику. Микуляка оборонці відштовхують і м’яч не потрапивши до Микуляка летить в сторону лівої стійки воріт, де реактивний Бундаш замикає передачу і забиває переможний гол. Далі гра в основному точилася в центрі поля.

Після перерви наставник „Нафтовика” зробив подвійну заміну і випустив свіжого нападника Товкацького, який доречі колись грав в Ужгороді. Та така заміна не дала бажаного результату. На 46-й хвилині Козоріз мав дуже непогану нагоду забити другий гол, потужно пробивши з 25 метрів, та чорно білий шар потрапив в перекладину воріт, доказавши істинну, що перекладина і стійки воріт - це вірні друзі голкіпера.

В другому таймі ініціатива перейшла до гравців з Охтирки. Гравці ж господарів поля намагалися грати на контратаках. Та всі потуги гостів зрівняти рахунок в матчі були марними. Єдину нагоду зрівняти рахунок охтирчани мали на 86-й хвилині, коли суддя назначив штрафний в 16-ти метрах від воріт ужгородців. Та навіть цією нагодою гості не змогли скористатися. То ж матч так і закінчився з рахунком 1-0 на користь ужгородців. Цілком заслужена, та нелегка перемога „Закарпаття”.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости