Перша ліга. "Волинь" - "Кримтеплиця" 1:2. Два різні тайми і арбітр Покидько

21 апреля 2007, суббота. 22:38


Волинь 1:2 Кримтеплиця
Каракевич 10   Монахов 55, Саванчук 65 (п.)
     
    Попередження: Свінціцкий 24, Монахов 50, Войнаровський 72

Гра почалася з невеликої розвідки. На 3-й хвилині Кривовязий з двадцяти метрів несильно й неточно пробив біля штанги воріт Романенка, на що господарі відповіли перспективною атакою: Рибковський віддав на Кінаша, той закинув м’яч в штрафний майданчик на Алозі, але захисник буквально в останній момент зняв шкіряного з ноги нападника „Волині”. Проте довго пристрілюватися лучанам не довелося. На 8-й хвилині Хачериді з центру запустив у прорив правим краєм Рибковського, навіс у центр штрафного і Алозі головою точно б’є по воротам, але прямо у воротаря. Саме активність нігерійця й дозволила „Волині” у наступній атаці відкрити рахунок. Сполохавши оборонців, Майкл витягнув на себе відразу двох опонентів і після навісу з глибини, вистрибнувши вище всіх, скинув м’яч на хід Каракевичу, який увійшов у штрафний майданчик і чітко пробив у правий від себе кут – 1:0.

Після голу гості принишкли, а волиняни продовжували створювати загрозу біля їхніх воріт. Так, на 13-й хвилині Покальчук задалеко вийшов з воріт для ліквідації атаки, м’яч відскочив у центр поля на Кінаша і Ярослав свічкою спробував закинути його за комір воротарю – лише кілька сантиметрів відділили „Кримтеплицю” від другого голу. Ще за мить після навісу в штрафний Алозі скинув м’яч під удар партнеру, але захисник в падінні удар блокував. Потім Донець із стандарту пробив над поперечиною, а після навісу Рибковського справа Покальчук лише на мить випередив Алозі і знову врятував своїх партнерів. Гарна нагода була у Алозі і на 22-й хвилині, коли отримавши пас на лівому фланзі він у супроводі оборонця дійшов аж до лінії воротарського але пробив вище воріт.. Непоганий момент був у Хачериді, коли той на 27-й хвилині потужно приклався до м’яча, але шкіряний пролетів біля стійки. Гості ж огризнулися лише на 33-й хвилині, коли Соколовський з лівого флангу пробивав штрафний у нижній кут – Романенко без особливих проблем на удар зреагував. На завершення ж волиняни втратили ще два моменти, коли після швидкої атаки Рибковський бив з лінії воріт – вища, а потім після подачі кутового Кінашем Дручик головою також пробив над поперечиною.

Після перерви волиняни продовжили було спочатку свою агресивну гру. На 49-й хвилині Алозі бив з лінії штрафного, але потрапив прямо у воротаря. Кримчани відповіли гарним ударом Савчука зльоту – вище. А на 55-й хвилині гостям вдалося переломити хід поєдинку. Заробивши право на кутовий вони використали стандарт на всі сто відсотків: Войнаровський навісив на Монахова і той вколотив м’яч у сітку. Через чотири хвилини небезпечна атака за участю Свинцицького ледь не призвела до ще одного гола, але Романенко виявився на висоті. В цей час тепличники, використовуючи швидкі контратаки, зуміли дещо сплутати карти молодій волинській команді. Так, ще один небезпечний момент виник на 61-й хвилині, коли після удару когось з нападників „Кримтеплиці” м’яч пролетів поруч із стійкою. А на 65-й трапилась взагалі нісенітниця. Свинцицький рвонув крізь захист „Волині” і Бобух за метр від штрафного майданчика порушив правила на швидкому півоборонці. Як же здивувалися усі присутні, коли Покидько з Полтави вказав на одинадцятиметрову позначку. Проте дискусії з арбітром, як відомо, безнадійні. Тож Монахов чітко реалізував одинадцятиметровий і вивів своїх партнерів вперед.

Цей епізод доволі гнітюче вплинув на настрій господарів і тренерський штаб змушений був проводити масові заміни, аби якось змінити хід матчу. До честі лучан, їм вдалося відібрати ініціативу у гостей, хоча ті раз по раз турбували „Волинь” небезпечними контратаками. Однак, заволодівши ініціативою, господарі вже не змогли втілити її у голи. Найнебезпечніший момент виник на 81-й хвилині, коли після пасу Третяка зліва у штрафний майданчик „Кримтеплиці” там здійнялася справжня паніка, але добити шкіряного у сітку нікому з волинян не вдалося. За дві хвилини втратили свій шанс і гості – Саванчук опинився сам перед воротами в районі одинадцятиметрової позначки, але не попав по м’ячу. У підсумку – поразка волинян, яка, втім не зовсім реально відображає потенціал молодої команди. Прогрес молодих гравців „Волині” очевидний і, сподіваємося, що вже незабаром команда зможе заграти у повну силу й буде здатною вирішувати високі завдання.

Крім того, як стало відомо, керівництво „Волині”, ще раз переглянувши відео епізоду з призначенням одинадцятиметрового, подало протест на дії арбітра. Нагадаємо, що арбітр Покидько зовсім недавно був переведений до арбітражу першої ліги у зв’язку із своїми скандальними і непрофесійними діями у матчах вищої ліги. Що цікаво, вже не вперше у домашніх матчах „Волині” арбітри фактично відбирають очки у луцької команди. Так, після гри проти київського „Динамо-2” комітет арбітрів ФФУ відсторонив від обслуговування матчів лайнсмена В.Покору, який вгледів офсайд у епізоді, коли захисник динамівців на добрих півтора метри був попереду нападників „Волині”, у зв’язку з чим не було зараховано гол у ворота киян.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости