Перша ліга. "Десна" - "Дніпро" 2:1. Як Кучеренко-молодший інтригу зберіг

25 апреля 2008, пятница. 10:01


Десна 2:1 Дніпро
Щедраков 43, Старенький 63 Мостовий 70
Нікітенко, Боровков, Панчук (Комягін, 90), Чуланов, Щедраков, Сердюк (Антонов, 74), Кобець, Старенький, Кучеренко, Гапон (Давидов, 52), Рудой (Швець, 56, Панченко, 81) Дейнеко, Стоян, Тарасенко, Селезньов, Козир, Приходько (Єлісєєв, 90+2), Деркач (Крамар, 69), Одинцов, Кондратюк, Мостовой, Хромцов
Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы
Боровков 20, Щедраков 39, Старенький 49, Панченко 84
Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы
Козир 27, Деркач 68

Йшла 69-а хвилина гри, коли Сергій Кучеренко (не тренер) несподівано для всіх перетнувся з м’ячем у штрафному майданчику гостей. До воріт було метрів 9-10, а захисники - лише ліворуч і позаду. Завадити міг лише воротар «Дніпра». Але півзахисник «Десни» пробив вище воріт. Наступна ж атака черкащан завершилась голом у ворота «Десни». Мостовой позиційно переграв Боровкова, вискочив сам на сам і низом проштовхнув м'яч повз Нікітенка у ворота. Отак замість приємного рахунку 3:0 на табло з'явився лякаючий - 2:1.

Чернігвці вийшли на гру без п’ятьох травмованих футболістів, четверо з яких є гравцями основи - Постолатьєв, Сангаре, Рустамов і Бабор. Плюс Євстафієв, який основним поки що не став саме через травми. Додайте ще Швеця, який залишився на лаві запасних через ушкодження, врешті решт з’явився на полі, але змушений був достроково залишити його. Більше половини основного складу.

Можливо через такі кадрові проблеми «Десни» на початку гри яскравіше діяли гості. Принаймні перші дві нагоди відкрити рахунок створили саме вони. На 9-й хвилині Кондратюк ударом зі штрафного змусив Нікітенка витягати м'яч з «дев'ятки», а за 5 хвилин він же з лівого флангу увірвався до штрафного «Десни» дійшов майже до лицьової лінії і зкинув назад і праворуч – на лінію воротарського майданчика прямо по центру воріт. Хромцов вже замахнувся, але Чуланов на долю секунди випередив молдавського легіонера «Дніпра».

Взагалі, лівофлангові гравці були найактивнішими у 1-му таймі. Кондратюк постійно втікав від захисників по флангу і робив гострі передачі, на які втім ніхто не відгукувався (одного разу він повторив свій трюк зі скидкою назад під удар, але цього разу Хромцов помітно відстав і передача пішла в нікуди). А на протилежному фланзі хазяйнував Старенький. Причому він встигав не лише навіси і простріли робити (результат цих передач – такий самий, як і у Кондратюка), а й сам двічі загрожував воротам Дейнеко. На 23-й хвилині після подачі кутового на ближній штанзі Сергій підрізав головою м’яч в дальній кут – трошки неточно. А на 30-й хвилині після серії рикошетів неприкритий Старенький опинився на 11-метровій позначці з м’ячем, встиг пробити, але під удар, як на амбразуру кинувся Козир.

Гол виник під завісу тайму. Сердюк поборовся в майже безперспективній ситуації і здобув право на кутовий, Кучеренко подав, боротьба у повітрі завершилась внічию, і м'яч відскочив до Щедракова. Наш капітан в падінні зумів дотягтися до кулі і парашутом через воротаря запустити її в дальній кут. Приблизно такий самий гол у ворота «Десни» у попередньму турі забив Симончук з «Ігросервісу».

По перерві гра не змінилася - команди не вмикали високі швидкості, але при цьому в центрі поля не затримувалися. Більша частина гри проходила в атаках команд (звісно, що частіше це робили чернігівці), але насправді гострих моментів не виникало. Хіба що знову відзначився Кондратюк, якого при подачі кутового просто забули захисники і він без перешкод головою бив метрів з 10. Вище. І Щедраков міг оформити дубль, але, опинившись на ударній позиції отримав по ногах. Свисток чомусь промовчав. А між тим все це відбувалось в карному майданчику гостей.

Вдруге «Десна» забила знову після подачі з кутової позначки. М'яч заметушився у штрафному «Дніпра», відскочив від Тарасенка і Старенький розстрілював ворота з 6 метрів. Потім відбулися згадані на початку звіту події, і останні 15 хвилин «дніпряни» змусили хвилюватися за результат. Вони постійно контролювали м’яч, притиснули господарів до власного штрафного і постійно завантажували Хромцова, Мостового і Тарасенка верховими подачами. На щастя для «Десни» жодного насправді небезпечного удару футболісти «Дніпра» так і не завдали. І лише на 90-й хвилині гри Мостовой одночасно отримав і простір, і м’яч, просунувся вперед і з лінії штрафного майданчика без перешкод пробив… над поперечиною.

Знову «Десна» наблизилась на відстань двох очок до «Оболоні». Залишається дочекатися одужання всіх гравців і можна атакувати вершину. Щодо лазарету то після матчу Сергій Кучеренко (цього разу - тренер) розповів, що Постолатьєв вже за 1-2 дні приєднається до основи. А от щодо Бабора та інших - поки що все під питанням.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости